Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'YE DÜREN PARKI

EREÄžLÄ°'YE DÃœREN PARKI

Almanya’nın Düren şehrinde açılan Kdz. Ereğli Meydanı’nın ardından Ereğli’de de Düren Kent Parkı açılışı yapıldı.


Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin KardeÅŸ Kent Protokolü bulunan Almanya’nın Düren ÅŸehrinde açılan Kdz. EreÄŸli Meydanı’nın ardından EreÄŸli’de de Düren Kent Parkı açılışı yapıldı.

Parkın açılışı için Düren Belediye BaÅŸkanı Frank Peter Ullrich, Belediye BaÅŸkanı EÅŸi Iris Ullrich, Belediye BaÅŸkanı Özel Kalemi Mr. Sebastian Eich, Belediye Basın Danışmanı Mr. Dirk Zirke, YeÅŸiller Partisi Meclis Ãœyesi  Nermin ErmiÅŸ ve KardeÅŸ Åžehir Temsilcisi Sabine Kieven Kdz. EreÄŸli’ye geldi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda süs havuzunun olduğu bölgeye Dürenk Kent Parkı adı verilirken parkın açılışını Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Düren Belediye Başkanı Frank Peter Ullrich eşleriyle birlikte yaptı.

BAŞKAN POSBIYIK: ULUSLAR ARASI DOSTLUK KÖPRÜSÜ 15. YILINDA

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Düren ile dostluk köprüsünün 15. Yılına girildiğini belirterek şunları söyledi:

“Bugün burada, dostluk ve iÅŸbirliÄŸimizin önemli bir iÅŸareti olan "Düren Kent Park"ın açılışı için bir araya gelmiÅŸ bulunmaktayız. Hepiniz hoÅŸ geldiniz.

Düren Belediyesi ile dostluÄŸumuz 15 yıl öncesine dayanıyor. O süreçteki saÄŸlıklı iliÅŸkilerimizin ardından oluÅŸan bu “uluslararası dostluk köprüsü” ile, önce 2010 yılında KardeÅŸ Kent Protokolümüzün EreÄŸli ayağını, Düren Belediye BaÅŸkanı Sayın Paul Larue ile birlikte imzaladık. Ardından 2011 yılında bu antlaÅŸmanın Almanya ayağını gerçekleÅŸtirdik.

Bugün, dostluğumuzun 15.yılında bir başka önemli adımı hep birlikte atıyoruz.

Düren Belediyesi; Eylül 2023 tarihinde, kendi ÅŸehirlerinde bir meydana, “Karadeniz EreÄŸli” ismini verdi. Bu açılış sırasında Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin heyeti de oradaydı ve çok özel duygular yaÅŸandı.

Bu jest, iki şehir arasındaki karşılıklı saygı ve kardeşlik duygularının en güzel örneklerinden biridir.

Biz de Karadeniz EreÄŸli Belediye Meclisinin Aralık 2019 tarihinde aldığı karar doÄŸrultusunda, az sonra açılışını yapacağımız bu parka  "Düren Kent Parkı" ismini veriyoruz.

Bu kararla, iki kent arasındaki bağların daha da güçleneceğine inanıyoruz.

Bu park, sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda iki şehir arasındaki bağların bir simgesi olacaktır. Burada çocuklarımız oynayacak, ailelerimiz vakit geçirecek ve bu dostluk nesilden nesile aktarılacaktır.

Sözlerime son verirken, Düren Belediyesi'ne ve değerli misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor,

Hepinizi sevgi barış dostluk duygularımla selamlıyorum.”

ULLRİCH: KDZ. EREĞLİ ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR

Kdz. EreÄŸli’de olmaktan çok mutlu olduklarını belirten Düren Belediye BaÅŸkanı Frank Peter Ullrich ise ÅŸunları söyledi:

“SaygıdeÄŸer Belediye BaÅŸkanım Halil Posbıyık’a çok teÅŸekkür ediyorum.  Çok güzel bir zamana denk getirdi bu açılışı. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum.  Kdz. EreÄŸli ile KardeÅŸ Kent olmamız mutluluk verici. Ä°ki taraf olarak candan, içten yaşıyoruz bu birlikteliÄŸi. Düren’de Karadeniz derneÄŸi var ve onlarla da çok sıkı bir ÅŸekilde çalışıyoruz. Hepimiz baktığımızda insanız. Irkçılık yapmıyoruz. Zor süreçleri hepimiz atlatmaya çalışıyoruz. Umud ediyorum bunu baÅŸarırız. Düren’de bizde bir meydana Kdz. EreÄŸli adını verdik, sizlerde buraya Düren adını verdiniz. Åžehrin merkezinde bir yere Düren’i adlandırmanız birbirimize ne kadar baÄŸlı olduÄŸumuzu göstergesi. Çok mutluyum, candan, içten insanlarla karşılaÅŸtım. Bizi misafir deÄŸilde buranın bir insanı olarak gördüğünüz için çok mutluyum, sizlere minnettarım. Bu organizasyonda yer alan herkese ayrı ayrı teÅŸekkür ediyorum, bize çok iyi bakıyorlar. Her 3 saatte bir yemek yediriyorlar. Çok ilgili ve alakalılar. Hava çok güzel, insanlar çok güzel. Biz mutluyuz, herkes mutlu olsun. SaygıdeÄŸer BaÅŸkanım Halil Posbıyık ve tüm ekibine bir kez daha delegasyonum adına teÅŸekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından parkın açılışı tüm katılımcılarla birlikte yapılarak hatıra fotoğrafı çekildi.

EREÄžLÄ°'YE DÃœREN PARKI

Almanya’nın Düren şehrinde açılan Kdz. Ereğli Meydanı’nın ardından Ereğli’de de Düren Kent Parkı açılışı yapıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
kızgın2
şaşkın1
gülücük0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Mehmet inan

12 Temmuz 2024 - 09:49

Kardes sehir çok güzel olmuş birlikte yollarida yapsanız ne güzel olur kardes sehirin yollarını görmüşsündür duren değilde düzelt sehriyle dostluk kurun...

Aynur Akbaba

10 Temmuz 2024 - 23:23

Az önceki yorumum yayınlanırsa en azından Posbıyığın gerçekten Demokratik bir başkan ve Ereğlinin Sosyal belediyecilik anlayışına inancım yıkılmayacak.

Aynur Akbaba

10 Temmuz 2024 - 23:20

Mevcuttaki yerleri tekrar tekrar açmakta üzerine yok . Çok laf,az iş taktiği. Seneler önce duydugumda kızmıştım ama şimdi bu sözün sahibine öyle hak veriyorum ki. Şhow deyince akla gelen ilk 2 isim: Biri Beyazıt Öztürk, biri Postayık. Buyrun gelin Bolu'ya. Gözünüz Halk bahçesi görsün,sosyal tesis görsün. Park görsün. Halbuki Seçimden hemen sonra Sayın TANJU Başkanımız sizi ziyaret etti. Hiçmi bişey öğrenmediniz kendisinden. Vallahi böö geldi artık sizden. Bu seçimde kazanırsa Ereğli de durmam dedim ve durmadım. Seçimden sonra 22 günde topladık tası tarağı, bütün aile 3 hane Boluya taşındık. Burda nefes aldık biraz. Ereğli zaten havasıyla suyuyla kirli bir memleket, sizinle iyice boğulduk son 5 senede.

Yorum Yazın

Canlı Radyo