Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’YE BÜYÜK MÜJDE

EREÄžLÄ°’YE BÃœYÃœK MÃœJDE

Eski Devlet Hastanesi alanının Bülent Ecevit Ãœniversitesine tahsis edilmesinin ardından Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Senatosu, EreÄŸli’de  Turizm Fakültesi kurulmasına karar verdi. Bugün alınan senato kararı sonrası, YÖK’e sunulacak rapor ve Turizm Fakültesinin kurulması sürecinin tamamlanmasıyla Kdz. EreÄŸli’deki fakülte sayısı 3’e çıkacak.

Kdz. EreÄŸli’de 41 dönüm arazide kurulu ve irili ufaklı toplam 11 bloktan oluÅŸan 27 bin 600 metre kare kapalı alana sahip eski Devlet Hastanesi binasının Bülent Ecevit Ãœniversitesi’ne (BEÃœ) devir edilmesiyle ilgili yasal süreç tamamlanmış BEÃœ’nün yeni kampüs alanını nasıl deÄŸerlendireceÄŸi merak konusu olmuÅŸtu. BEÃœ Senatosunun aldığı kararla EÄŸitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Kdz. EreÄŸli Meslek Yüksekokulu’yla faaliyetlerine devam eden EreÄŸli Kampüslerinde yeni bir fakülte daha kurulmuÅŸ olacak. Kurulan Fakültenin EreÄŸli’nin turizm potansiyeline çok önemli bir ivme katacağı belirtildi.  

"EREÄžLÄ° CAZÄ°BE MERKEZÄ°"

Konuya iliÅŸkin üniversiteden yapılan yazılı açıklama ÅŸu ÅŸekilde: Kdz. EreÄŸli’ye çok önem verdiklerini ve Kdz. EreÄŸli’nin Zonguldak için çok önemli bir cazibe merkezi potansiyeli olduÄŸunu söyleyen BEÃœ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ÅŸunları söyledi: “EreÄŸli’de Ãœniversitemizin kampüslerini büyütmek için uzun zamandır çabalamaktaydık. EreÄŸli’de daha önce Deniz Ä°ÅŸletmeciliÄŸi ve Yönetimi Yüksekokulu ve EÄŸitim Fakültesi hizmet vermekteydi. 2013 yılında Denizcilik Fakültesi’ni kurduk. Yine 2013 yılında Kdz. EreÄŸli Meslek Yüksekokulu’nu açtık. EÄŸitim Fakültesi’nde ve diÄŸer birimlerde açtığımız yeni bölümlerle öğrenci, akademik ve idari personel sayısında önemli artışlar saÄŸladık. Ancak bu birimlerin Kepez ve Doruk’daki, iki ayrı yerleÅŸkede hizmet vermesi bazı güçlükler yaÅŸanmasına sebep oluyordu. En önemli sorunlardan biri de mevcut yerleÅŸke alanlarının ve bina kapasitelerinin yetersiz kalmasıydı.  

EREÄžLÄ°’DE ÖĞRENCÄ° SAYISI 3 BÄ°N 458

Özellikle EÄŸitim Fakültemiz tek bir binaya sığmayıp her iki kampüste de eÄŸitim vermekte idi. Tüm bu olumsuzluklara raÄŸmen EreÄŸli Kampüslerimizde öğrenim gören öğrenci sayısı 2010 yılında 1679 iken bu sayıyı 2015’te iki kat artırarak 3458’e çıkardık. Öğrenci, personel ve yeni birimlerdeki kapasite artış hızımız göz önüne alındığında önümüzdeki yıl Doruk yerleÅŸkesindeki binanın ve alanın da yetersiz kalacağını öngörüyorduk. 

  TURÄ°ZM FAKÃœLTESÄ° KARARI

Uzun zamandan beri eski hastane yerinin Ãœniversitemize tahsisi ile ilgili taleplerimizi iletiyorduk. Bu yıl bu teÅŸebbüsümüz gerçekleÅŸti. Yeni yerleÅŸkenin öğrencilerimize sunulacak olan eÄŸitim ve sosyal hizmet imkânlarının niteliÄŸi ile Kdz. EreÄŸli’de yükseköğretimin geleceÄŸi ve mevcutta yaÅŸanan bazı problemlerin çözümünde çok olumlu etkileri olacaktır. Bizlerde Kdz. EreÄŸli’de yeni eÄŸitim birimlerini hizmete almayı ve EreÄŸli’de yükseköğretim kapasitesini arttırmayı planlıyorduk.  Bu çerçevede Turizm Fakültesinin kurulma kararını aldık. Devri gerçekleÅŸen kampüsün eÄŸitim amaçlı kullanılmak üzere projelendirilmesi sürecini baÅŸlattık.  

EREĞLİ KAMPÜSÜ OLUŞUYOR

En kısa sürede Kdz. EreÄŸli’ye yakışır tarzda modern bir ’EreÄŸli Kampüsü’ oluÅŸturacağız. Kurulacak yeni fakülteye alınacak öğrencilerle ve daha önce Kdz. EreÄŸli’de faaliyet veren fakülte ve yüksekokullarımızda oluÅŸacak kapasite artırımıyla kısa sürede öğrenci sayımızı önemli oranda arttırmak istiyoruz. Yeni EreÄŸli Kampüsünün oluÅŸması sürecinde destek veren Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban’a, milletvekillerimize,  özellikle son dönemde süreci yakından takip eden Sayın Faruk ÇaturoÄŸlu’na, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Sayın Hüseyin Uysal’a, Kdz. EreÄŸli TSO BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker’e ve sürece destek veren herkese teÅŸekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo