13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’YE 1.SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ KURULDU

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi’nce 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kurulduğu bildirildi.

Çevre ve Yaşam 6 yıl 5 ay 18 gün 2 saat 5 dakika önce 1285

Haberi Paylaşın

Bir süre önce “Elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümü, geleceğimizi çöpe atmayalım” projesi ile kısa adı (MİARGEM) olan Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen, “Etkin Belediye Proje Yarışması”nda birincilik ödülü alan Ereğli belediyesi, çevre atılımlarına yenisini ekledi.
Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, Belen Sanayi Sitesi girişindeki 1500 metrekarelik alana kurulan tesis de incelemelerde bulunduğu belirtildi.
Uysal, Atık Getirme Merkezi’nde atık piller, bitkisel atık yağlar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, ömrünü tamamlamış lastikler, ambalaj atıkları, hacimli atıklar, flüoresan lambalar ve diğer civa içeren atıklar, atık ilaçlar ve evlerden kaynaklanan tehlikeli atıkların toplanarak geri dönüşüm faaliyetleri kapsamında yeniden değerlendirilerek değişik sektörlerde hammadde olarak kullanılacağını söyleyerek şunları kaydetti:
Uysal, numara verdi!
“Bu bakımdan söz konusu atıkların kaynağından ayrı toplanması ve Atık Getirme Merkezi’ne getirilmesi büyük önem taşıyor. Tesisimiz önümüzdeki günlerde devreye alınacak. Vatandaşlarımız söz konusu atıkları tesisimize ulaştırabilir ya da, ’ALO ATIK (0372) 333 15 53’ numaralı hattımıza ulaşarak atıkların ilgili müdürlük tarafından alınmasını sağlayabilir.”

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 4 saat 53 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
20 saat 5 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 10 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 23 saat 44 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 21 saat 23 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 17 saat 59 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 3 saat 6 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
2 gün 4 saat 27 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
22 saat 34 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 22 saat 15 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !