Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ VE ALAPLI’DA BAYRAM

EREÄžLÄ° VE ALAPLI’DA BAYRAM

EreÄŸli’de Kaymakam MadenoÄŸlu ve beraberindeki protokol, bu yıl ilk kez açık alanda düzenlenmesine karar verilen ’Halkla BayramlaÅŸma’ programında yerini aldı.Sahil Bandı’ndaki Amfi Tiyatro’da oluÅŸturulan programda MadenoÄŸlu ile protokol üyeleri alana kendilerinden önce gelen zevatla bayramlaÅŸmanın ardından, sahnede hazırlanan düzende katılanlarla bayramlaÅŸtılar.

DİNİ BAYRAMLARIN SOSYAL YÖNÜ

Kaymakam Madenoğlu, burada yaptığı konuşmada, insanların, milletlerin kültürlerinde onları yan yana getiren, birlik ve beraberlik içinde olmalarını sağlayan, dostlukları, kardeşlikleri pekiştiren önemli günler olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bizim kültürümüzde bu günler çoktur. Milli bayramlarımızın yanında Ramazan ve Kurban Bayramı olan dini bayramlarımız da bizleri bir birimize yakınlaÅŸtıran önemli günlerimizdendir. Bu bayramlarımızın dini özelliklerinin yanı sıra sosyal özellikleri de vardır. Bayramlarımız, sosyal yöne itibariyle örnekte görüldüğü gibi bizleri yan yana getiren; sadece dostlarımızı, akrabalarımızı, arkadaÅŸlarımızı deÄŸil, aynı zamanda halkımızı da bir biriyle kaynaÅŸtıran, yan yana getiren, belki de bir birleriyle tanışmalarına vesile olan, aynı zamanda halkımızla Devlet yetkililerinin buluÅŸtuÄŸu, kısa bir süre de olsa aynı duygu ve düşüncelerle kalplerinin attığı, düşüncelerinin pekiÅŸtiÄŸi ve aynileÅŸtiÄŸi bir görevi icra etmektedir. Ne mutlu ki bizler yine bir yıl sonra Kurban Bayramı’na ulaÅŸtık. Bu bayramda zenginlerimizin kestiÄŸi kurbanlıklar sonrasında, zaman zaman et yüzü gören fakir vatandaÅŸlarımıza ad et yardımı yapılması saÄŸlanmaktadır. Bu da sosyal yardımlaÅŸma ve dayanışmanın çok güzel bir örneÄŸidir.”

ÇATUROÄžLU: "KANLARIN DÄ°NMESÄ°NE VESÄ°LE OLMASI…”

Milletvekili Çaturoğlu da, dini bayramların İslam aleminin en müstesna günlerinden olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“bizde ayrıcalıklı yeri vardır. Dayanışmanın, paylaÅŸmanın, kaynaÅŸmanın en dorukta olduÄŸu günlerdir. Ancak tabi ki biz burada, güzel bir havada, güzel bir ÅŸekilde bayramlarımızı kutluyoruz. Ãœlkemizin bir tarafından terör belası var. Dünyanın çeÅŸitli yerlerinde, bayram olmasına raÄŸmen savaÅŸlar devam ediyor. Bu savaÅŸlarda oluk oluk kanlar akıyor. Ben, bu Kurban Bayramı’nın yüzü suyu hürmetine Ä°nÅŸallah bu bayramın akan kanların dinmesine, terörün bitmesine vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

UYSAL: 365 GÃœN BAYRAM GÃœZELÄ°LĞİNDE OLSUN”

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Uysal ise halkın bayramını kutlayarak, “Nice bayramlara saÄŸlık ve sıhhatli girmemizi temenni ediyorum. Her bayramda olduÄŸu gibi bu bayramda da birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaÅŸmanın en yüksek atmosferde yaÅŸandığı günlerdir. Böyel güzel günlerin ülkemizde 365 gün devam etmesini, her günün bayram güzelliÄŸinde olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum” dedi.

Bayramlaşma programında, Milletvekili Çaturoğlu, Eski AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, şube yöneticileri, bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri ile az sayıda vatandaş yer aldı.

Bu arada BaÅŸkan Uysal, EreÄŸli’nin ardından Alpalı’daki bayramlaÅŸmaya da katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo