13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ TSO SEÇİMLERİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ‘algı operasyonları’ yürütüldüğünü öne süren Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) başkan adaylarından Niyazi Özcan, “seçimi 7-0 kazanacağız” dedi.

Ekonomi 6 yıl 7 ay 10 gün 12 saat 46 dakika önce 1940

Haberi Paylaşın

Özcan, 22 Ekim tarihinde yapılacak genel kurulu öncesi seçim ofisinde düzenlediği geniş katılımlı toplantıda yaptığı konuşmada, ilçe ekonomisinin büyük kayıplar verdiğini söyledi. Özcan, içerisinde çeşitli projelerin yer aldığı kitapçık ile sürdürdüğü sözlerinde, önlerindeki seçimin önemini inşaat, nakliye, sac tüccarı, gıda ve turizmcilerinin her şeyin farkında olduklarını belirterek şöyle dedi:

“Seçim tabanda alınır” dedi ve ekledi…
“Gelinen noktada Ereğli kan kaybetmiş, ekonomik olarak çok büyük kayıplar vermiş, 4 bin 500 olan TSO üye sayısı bin 800’lere düşmüş, 30-40 bine çıkmış icra dosyaları, 3 ve 4’ncü icra daireleri açılması gibi bu konuların olduğu bir ortamda bizim normal beklememiz mümkün mü? Bunların hepsini topladığımızda değerlendirme yaptığımızda bu yoldan dönmeyeceğimizi ve sonuna kadar mücadele etmeye karar verdik.
İnşallah 22 Ekim’de yapılacak TSO seçimlerinde sandığa yansıyacağına inanıyorum. Sanayiye gittiğimizde insanların hepsi üzgün, torna makineleri çalışmaz olmuş, nakliyeci, turizmci öyle, neresinden tutarsan elinde kalıyor. Herkese büyük görev düşüyor, herkesin vebali var, herkesin birşey söyleyip anlatması lazım. Algı operasyonları yapılıyor, yüksek kesimde iş dünyası ile bu seçimi alabileceklerini düşünüyorlar, seçim tabanda alınır, tabanında hepsi buradadır.”

Kitapçık hazırladı!
TSO seçimlerinde hiçbir zaman bir seçim beyannamesi hazırlayıp yola çıkan birisinin olmadığını iddia eden Özcan, “her şey sözle söylenmiş sonra unutulmuş. 5 yıl asla bir kelime çıkarmayan arkadaşlar bugün nasıl alıyorsa biranda ortaya çıkarak Ereğli’nin hakkını ben savunurum, bu konulara biz hakimiz diyor. Ereğli konularına hakim olan adam Niyazi Özcan ve ekip arkadaşlarıdır. Ereğli bir sanayi kentidir. Bizde popüler laf olmaz, bizim lafımız sahada, insanların yüreğinde olur. Bize inanan insanları asla mahcup etmeyiz, boyunlarını yere eğdirmeyiz. Biz böyle gördük, böyle yetiştik” diye konuştu.

Yol arkadaşlarının isimlerini açıkladı!
Özcan, gazetecilerin ’çalışma guruplarındaki isimler kim?’ sorusu üzerine ise şunları kaydetti:
“Nakliye grubunda Niyazi Özcan, Bülent Göktepe, İnşaatta Türkler İnşaat, Sezer Yaman İnşaat, Hizmet Grubunda Zafer Yalman, Doktor Ercan Bey, Üsem Dershanesinden Recep Hoca, Sac Grubundan Asım Doğan, Cem Gül, Gıda Grubunda Vahap Bey, Sanayi Grubunda Erdal Akbaba, Bayram Özkayıkçı ve Abdullah Güzeloğlu, Parakende Grubunda Hasan Toprak, Yakup Köroğlu, Şadi Elektronikte Murat Bey, Nakliye Grubunda Batu Müftüoğlu da var. Komitelerde dolu. Bazı gruplarda iki aday söyledik diğer adayları 1 hafta sonra güzel bir sürpriz yapıp açıklayacağız.”

Neler yapacak? Kitapçıkta anlattı!
"Sözümüz Söz Ereğli" sloganı ile yola çıkan, değişim ve heyecan vizyonu, üyeler için mücadele, yatırım ve Ereğli aşkı misyonu olarak belirleyen Özcan’ın kitapçığında yer alan bazı projeler ise şu şekilde:
“TSO ve Erdemir arasında sağlayacağımız ciddi ve kurumsal diyaloglarla Erdemir’in yüzünü Ereğli’ye döndüreceğiz. Gıda Gümrüğü Ereğli’ye gelecek, nakliyecinin ve esnafın yüzü gülecek. Uzun süredir atıl vaziyette olan tersanelerimiz yeniden canlanacak. Mevcut OSB’ye neşter. Hedefimiz lafta değil gerçekten 10 bin öğrenci. TSO bünyesinde kalite kontrol laboratuvarı kurulması. Turizm kaynaklı gelirleri göz ardı etmeyeceğiz.
Çeliğin kalbi Ereğli’de savunma ve silah sanayimize destek ve ekonomimize katkı sağlayacağız. Ağaç ve ağaç yan sanayi ürünleri pastasından gerekli payı almak için çaba sarf edeceğiz. Kandilli’de atık kağıt dönüştürme ünitesi kurulması ve aynı zamanda da turizm konusunda yatırım yapmak isteyen yöredeki müteşebbislere destek olacağız
Ormanlı beldesinde süt ve süt ürünlerine bağlı tesis kurmak ve yatırım yapmak isteyen üyelerimizin bu konu ile alakalı çalışmalarında destek olacağız. Subaşı bölgesinde hayvan besiciliği yapılması. Bölgemizin simgesi Osmanlı çileğini dünya çapında bir marka ve lezzet haline getirmek çabası.

EREĞLİ TSO SEÇİMLERİ

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 13 saat 5 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 4 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 11 saat 18 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 8 saat 22 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 7 saat 56 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 5 saat 35 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
5 gün 2 saat 11 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 12 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 6 saat 46 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 10 saat 12 dakika önce KAZA ; 2 YARALI