14 o C Kdz. Ereğli

Ereğli Sessiz Kalmadı!.

Gündem 7 yıl 2 ay 4 gün 23 saat 46 dakika önce 1683

Haberi Paylaşın

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından başlatılan ’Halep’e uzat elini ’yardım kampanyasında toplanan 6 Tır’lık yardım konvoyu yapılan törenin ardından Ereğli’den yola çıktı.Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, sahil bandında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İlçe halkının kampanyaya önemli katkılar sağladığını belirterek, ’Suriye halkının karşı karşıya kaldığı kış, açlık ve diğer dertler nedeniyle vatanlarını yeterince savunamadığını söyledi.Türkiye Cumhuriyetinin bütün tarih boyunca olduğu gibi muhtaç olan insanların yardına koştuğu gibi Halep’e de sessiz kalmadığını belirten Kaymakam Madenoğlu,"Bütün dünya bu dramı görmezlikten gelirken, buradaki olumsuz şartlara sessiz kalırken Türkiye Cumhuriyeti bütün tarih boyunca olduğu, bütün muhtaç olan insanların yardıma koştuğu gibi Halep’e de sessiz kalmamıştır. Halkımız yardım etmeye seve seve koşmuştur. Türkiye’de 3,5 milyona yakın Müslüman kardeşimiz mülteci konumunda. Bizim yardımsever devlet ve halkımızın yardımıyla hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar" dedi.

BAŞKAN UYSAL, GURUR DUYUYORUM

28 Aralık’ta Büyük Anadolu Otelde stardı verilen yardım kampanyasında destek veren herkese teşekkür eden Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise yaptığı konuşmada, “Dünya kültür mirası yok oluyor, oradaki insanlar ve çocuklarımız canlarını kaybediyorlar. Burada biz bunlara göz yumamazdık, kulaklarımızı kapatıp sessiz kalamazdık. Bu gönderdiğimiz giyim ve gıda yardımları yerlerine biran önce ulaşır, oradaki dram içerisinde acı içerisinde yaşayan kardeşlerimize bir nebze olsun acılarını azaltır diye düşünüyorum. Ereğli ilçesi olarak halkımızın desteklerinden ötürü gurur duyuyorum"

YALNIZ KALMADIKLARINI GÖTERMEMİZ GEREKİYORDU

Beşir Derneği Ereğli Şube Başkanı Kemal Öztürk’te Halep’teki kardeşlerimizin soydaşlarımızın, yalnız kalmadıklarını göstermemiz gerekiyordu. Türkiye seferber oldu ve Halep için yardım kampanyaları başlattı. Halep’teki yaşanan dramı hepimiz görüyor biliyoruz. Beşir Derneği olarak krizin başlangıcından bu yana mağduriyetleri gidermek için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. sınırımızda ve sınır dışında kurduğumuz konteynır kent ve aş evi gibi kalıcı eserlerle Suriyelilerin acılarını paylaşmaya çalışıyoruz. Ereğli’deki kardeşlerimizle bu insanlık dramına sesiz kalmayacağını bildiğimiz için bu yardı kampanyasını başlattık” diye konuştu. Konuşmaların ardından Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından yaptırılan duanın ardından, 40 ton un ,gıda ,giyim ve yaşam malzemelerinin bulunduğu 6 tır Cilvegözü sınır kapısında Kızılay yetkilerine teslim edilmek üzere yola çıktı.

Törene, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutamı Kıdemli Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Azar,Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal,Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago, Ayhan Atay, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan ve Sendika Yöneticileri, Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatif Başkanı Hikmet Tezel, Muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 2 saat 14 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 17 saat 26 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 21 saat 31 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 21 saat 5 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 18 saat 44 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 15 saat 20 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 1 saat 48 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 19 saat 55 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 23 saat 21 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI