Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli Proje İmam Hatip Lisesi Onaylandı!.

Ereğli Proje İmam Hatip Lisesi Onaylandı!.

- Çakır, EreÄŸli Proje Ä°mam Hatip Lisesi’nin onaylandığını bildirdi.


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi AK Parti TeÅŸkilat BaÅŸkanı Fatih Çakır, EreÄŸli Proje Ä°mam Hatip Lisesi’nin onaylandığını bildirdi.

Çakır, teÅŸkilat unsurları ile birlikte Pastel Kafe’de gerçekleÅŸtirilen kahvaltılı basın toplantısında gazetecilere konuÅŸmasında, iktidar olarak okullaÅŸmaya önem verdiklerini, tüm okulların tekli öğretime geçiÅŸini saÄŸlamak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bugün alınan karar doÄŸrultusunda ise EreÄŸli Proje Ä°mam Hatip Lisesi’nin onaylandığını belirten Çakır, şöyle dedi:

 

“HER YIL 5 OKULU HÄ°ZMETE AÇARAK…”

“EreÄŸli’de özelikle ilk, orta ve lise akabinde ise üniversite öğrencilerinin daha iyi ÅŸarlarda hizmet alması adına, her geçen gün artarak hizmetlerinde kaliteyi arttırmak suretiyle destek veriyoruz. Her yıl, en az 4 ya da 5 okulu ilçede hizmete açıp EreÄŸli’nin tamamını tekli öğretime geçirmeye çalışıyoruz. Orhan OÄŸuz Ä°lkokulu yapıyoruz. Melik Åžule Yılmaz Orta Okulumuz vardır. Bunun yanında Kız Ä°mam Hatip Lisesi ve Mesleki EÄŸitim Merkezi vardır. EreÄŸli Lisesi’nin yıkılıp tekrar yapım iÅŸi ile ilgili yatırım programına aldırdık. Gülüç Vesile Diken Okulu’nun 6 derslik yıkılarak yerine 24 derslik okul yapımının onayını aldık. Kepez’e bir ilkokul, Kavaklık’a bir ortaokul ve Cumhuriyet Orta Okulu’nun altında Cumhuriyet’e baÄŸlı 24 derslik bir ek ders ile Atatürk Ortaokulu altındaki Ä°zmirlioÄŸlu’na baÄŸlı 12 derslik bir ilave yapılacak.

 

HEM ZONGULDAK HEM DE EREÄžLÄ°; ONAYLANDI

EreÄŸli Proje Ä°mam Hatip Lisesi ile ilgili imam hatip camiasının bir talebi vardı, onaylanmasını istiyordu. Bugün aldığımız bir karar neticesinde, milletvekillerimizin de desteÄŸi ile hem Zonguldak’ta ki Proje Ä°mam Hatip onaylandı hem de EreÄŸli’deki Proje Ä°mam Hatip onaylandı. Bundan sonra, Proje Ä°mam Hatipler ile çok daha kaliteli hizmetler vereceÄŸiz.”

 

EREÄžLÄ° FM’DE KAPAN’A ANLATMIÅžTI

Toplantıda Çakır, Hakimiyet yayın Gurubu Sahibi Fikri Kapan’ın EreÄŸli FM’de Salı günü (23 Mayıs) yayınlanan “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programındaki açıklamalarını yineledi. Ä°lçede turizm ana baÅŸlığı ile saÄŸlık, sanayi ve eÄŸitim turizmi ile ekonomik canlılık saÄŸlamak istediklerini, bunun ise öncülüğünü yapmaya hazır olduklarını anlatan Çatır, bu ve diÄŸer konularla ilgili sözlerinde, satır baÅŸları ile ÅŸunları kaydetti:

EREÄžLÄ°-DEVREK YOLU

“EreÄŸli-Zonguldak-EreÄŸli-Devrek yolundaki çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Hem EreÄŸli-Devrek arası hem Devrek-EreÄŸli arası çalışma yürüten firmalar, çalışmalarını sürdürüyor. Yarın, buralara giderek çalışmaları inceleyeceÄŸiz.”

 

TURÄ°ZM KONUSU: “KOMÄ°SYON KURULMALI”

“En büyük konu istihdamdır. Bu anlamda turizmi çok önemsiyorum. Ä°lçede Turizm Komisyonu kurmamız lazım. Bunun ’Spor Turizmi’ gibi alt komisyonları oluÅŸturulmalı. GeçtiÄŸimiz günlerde eskrim turnuvası kapsamında EreÄŸli’ye 500 sporcu geldi. Ä°lçedeki otellerde bir kiÅŸilik dahi yer kalmadı. Yine ilçemizde ilk kez Türkiye Liseler arası Voleybol Åžampiyonası düzenlendi. 16 takım geldi, ilçede konakladı. Bunun, ilçeye ekonomi anlamında büyük katkısı oldu.

Yine sağlık turizmi alt komisyonu kurulmalı. İlçeye bir uzmanlık dalında yapılacak hastane sayesinde dışarıdan insanların gelmesi sağlanabilir.

EreÄŸli’de en kısa zamanda Sanayi Turizmi hareketlendirilmeli. Mesela ilçeye bir Erdemir Müzesi yaptıralım. Cevherin saca ve nihai mamule dönüşünü gösteren görseller yapılsın. Gezi amaçlı bin maden müzesi olsun. Bunların hepsini bir çatıda toplamak lazım. Ben, EreÄŸli için turizm olmazsa olmazımızdır diyorum.”

 

EreÄŸli FM’de dün (24 Mayıs) yayınlanan “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programı ile ilgili haberi okumak için, aÅŸağıda verilen linki tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

http://ereglifm.com.tr/haber-13201-cakir-bombayi-patlatti.html

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo