Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'NİN KURTULUŞUNUN 103.YILI

EREÄžLÄ°'NÄ°N KURTULUÅžUNUN 103.YILI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli’nin kurtuluşunun 103. Yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.


 

Başkan Halil Posbıyık, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Karadeniz EreÄŸli’nin kurtuluÅŸunun 103’üncü yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Karadeniz EreÄŸli’nin kurtuluÅŸ günü olan 18 Haziran Günü, her yıl ÅŸehrimizin geçmiÅŸteki kahramanlığını, direniÅŸini ve özgürlük sevdasını yüreklerimizde yeniden alevlendiriyor.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaÅŸlarının baÅŸlattığı kurtuluÅŸ mücadelesi, yurdun her yer yanında bağımsızlık savaşının ateÅŸini yakmış; Zonguldak’ın, Fransızların iÅŸgali altına girdiÄŸi, doÄŸal limanı ve zenginlikleriyle bölgede stratejik öneme sahip EreÄŸli’mizin, Fransızların hedefi haline geldiÄŸi bir dönemde Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri Anadolu’muzda, Karadeniz’de ışık olmuÅŸtur. Bu hareket bağımsızlık ve millet egemenliÄŸinin yolunu açmıştır.

103 yıl önce, vatan topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmak için Karadeniz Ereğli'nin yiğit evlatları, büyük bir mücadele vererek kahramanca savaşmışlar. Onların azim ve kararlılığı, gösterdikleri cesaret ve fedakârlıkla elde ettikleri bu kutsal vatan topraklarına sahip çıkıyor, kendilerine minnet duyuyoruz.

EreÄŸli’nin Kuvay-i milliye ruhuyla hareket eden kahramanları, bu topraklarda emperyalistlere geçit vermemiÅŸlerdir. Rüştiye öğretmeni Nimet Hoca, dönemin Belediye BaÅŸkanı AkmanoÄŸlu RaÅŸit gibi önemli isimler, milli ÅŸuur içindeki ailelerle bir araya gelerek kısa süre içinde EreÄŸli’de Müdafaa-ı Hukuk cemiyetinin kurulmasını saÄŸlamışlardır. O günlerde Nimet Hoca’nın okuduÄŸu mücadele çaÄŸrısı, unutulmaması gereken tarihsel bir belgedir. Onların mücadelesi bizler için yol gösterici olmuÅŸtur. Bu anlamlı günde ayrıca Ankara Hükümetinin temsilcisi olarak bizzat bölgeye gelerek mücadelede öncülük yapan, Müdafa-i Hukuk cemiyetinin kurulmasında rol oynayan EreÄŸli Kaymakamı ve Zonguldak’ın ilk milletvekili Tunalı Hilmi Beyi saygıyla anıyorum.

Bugün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaÅŸlarını, bu uÄŸurda mücadele eden bütün kahramanları, Karadeniz EreÄŸli’nin kurtuluÅŸunda öncü rolü oynayan ve direniÅŸi örgütleyen Müdafaa-ı Hukuk Cemiyeti üyelerini, bu vatan için canını ortaya koyan bütün ÅŸehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum.

Karadeniz EreÄŸli’nin kurtuluÅŸunun 103’üncü yılı kutlu olsun!”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo