Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLi'NİN KURTULUŞUNUN 103. YILI !

EREÄžLi'NÄ°N KURTULUÅžUNUN 103. YILI !

Karadeniz Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümünü düzenlenen törenle kutlandı.


 

Karadeniz EreÄŸli’nin düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 103’üncü yıldönümünü düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuÅŸmayı yapan Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Vekili Osman Yeniköy , “Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaÅŸlarının baÅŸlattığı kurtuluÅŸ mücadelesi, yurdun her yer yanında bağımsızlık savaşının ateÅŸini yakmış; Zonguldak’ın, Fransızların iÅŸgali altına girdiÄŸi, bölgede stratejik öneme sahip EreÄŸli’mizin, Fransızların hedefi haline geldiÄŸi bir dönemde Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri Anadolu’muzda, Karadeniz’de ışık olmuÅŸtur. “dedi.

“103 yıl önce, vatan topraklarımızı düşman iÅŸgalinden kurtarmak için Karadeniz EreÄŸli'nin yiÄŸit evlatları, büyük bir mücadele vererek kahramanca savaÅŸmışlar.” diyen Yeniköy sözlerini şöyle sürdürdü,

“Bugün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaÅŸlarını, bu uÄŸurda mücadele eden Karadeniz EreÄŸli’nin kurtuluÅŸunda öncü rolü oynayan ve direniÅŸi örgütleyen bütün kahramanları, bu vatan için canını ortaya koyan bütün ÅŸehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum.

Karadeniz EreÄŸli’nin kurtuluÅŸunun 103’üncü yılı kutlu olsun.

Ayrıca Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle son günlerde tüm ülkemiz de dillendirilen “100. Yılda 100 il ve 1000 ilçe” konusu ile ilgili, nüfus yoÄŸunluÄŸu, sosyal ve kültürel zenginliÄŸi gibi bir çok nedenden ötürü ilçemize Kdz. EreÄŸli'nin il olmayı en fazla hak eden yerlerden birisi olduÄŸunu tekrar ediyor, tüm siyasi partilerimizle, mecliste bulunan vekillerimizle, oda baÅŸkanlarımızla ve STK larımızla birlikte, her türlü mücadeleyi vereceÄŸimize söz veriyoruz.Son olarak, düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸumuzun 103. yılında, Alemdar Gemimize Ä°stiklal Madalyasının büyük bir gururla verilmesi talebimizi yeniliyor  Hepinize saygılarımı sunuyorum..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo