Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOK ÖZEL AÇILIŞ !

ÇOK ÖZEL AÇILIŞ !

Penguen Kitabevi düzenlenen törenle hizmete girdi.


Öğrencilerin ders çalışırken,  kitapseverlerin kitaplarını incelebileceği isteyenlerin kafeteryasında oturup sohbet edebileceği gerek nitelik, gerek kitap sayısı, gerekse ilave hizmetler bakımından açılmış en büyük kitabevi Ereğli’de açıldı.

Karadeniz Ereğli’de Gazeteci İzzet Aslanbay’in Şube Yöneticiliğinde  hizmet veren Penguen Kitabevi  düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Orhanlar Mahallesi, Yalı Caddesi No 5’te hizmete giren Penguen Kitabevi, ayrı kategorilerde kitapların bulunduğu üç kattan oluşuyor.  Kitabevi  bünyesinde öğrencilerin ders çalışabileceği veya kitapseverlerin kitaplarını incelebileceği bir bölüm yanında,  isteyenlerin oturup sohbet edebileceği bir kafeterya bölümü de bulunuyor.

Penguen Kitabevi, şu ana kadar Ereğli’de gerek nitelik, gerek kitap sayısı, gerekse ilave hizmetler bakımından açılmış en büyük kitabevi olma özelliğini de taşıyor.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Penguen Kitabevi’nin açılışına, Ereğli Belediye Başkan Vekili Cengiz Güneş,  Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş,  AK Parti  Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Çakır, belediye ve il genel meclisi üyeleri, siyasi parti ve sivil toplumu temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Penguen Kitabevi Şube Yetkilisi İzzet Aslanbay, açılışta yaptığı konuşmada Ereğli Penguen Kitabevi’nin biraz tesadüfler, biraz dostluklar, biraz da memlekete bir şeyler katabilme adına ortaya çıktığını söyledi.

Bir aydır kitapseverlere açık olduklarını, üç aylık da bir inşa süreci yaşadıklarını ifade eden Aslanbay şöyle dedi:

“ Hızlı bir şekilde bugün resmi açılışımızı yapıyoruz. Şu an kadim bir kentin eski deniz surlarının üstünde bulunuyoruz. Deniz her zaman ufuktur, ufkumuzun açık olması gerekiyor. Penguen kitabevi de Ereğli’de ufkumuzu açık tutmak için bir nebze katkı sunabilirse bize yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Kitabevimizin temel hedeflerini üç başlıkta toplayabiliriz. Birincisi çocuklarımızın, gençlerimizin kitapla, bilgiyle temasını sağlamak, burada geldiklerinde rahat bir ortamda hem okumalarını, hem çalışmalarını, farklı aktivitelerde bulunduğu bir ortam olmasını, kısaca bir eğitim merkezi olmasını istiyoruz.  İkincisi sosyal bir merkez olmasını istiyoruz. Sadece kitap alıp gittiğiniz değil, insan ilişkilerinin geliştiği, birlikte sosyalleştiğimiz bir alan olmasını istiyoruz. Nihayetinde de ticari bir merkez, bu da hayatın bir gerçeği.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Aslanbay, konuşmasında yayınevinin açılış sürecini anlattı, katkı verenlere teşekkür etti.  Şube Sorumlusu Aslanbay “ Bu süreçte katkısı olan çok insan var. Arkadaşlarımız bu fikir nereden çıktı diyor. Kişisel anlamda yaşadığım bir sektörden uzaklaşma sürecinde, Penguen Yayınları sahibi değerli arkadaşım Ünal Koçak üniversiteden sınıf arkadaşımdı, bir arkadaş sohbetinde bunu duyunca hemen Ereğli’ye bir şube açalım, arkadaşımız da orada çalışsın diyor. Bir arkadaşına iyilik yaparken bütün bir kente iyilik yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Bazı resmi işlemlerin sürdürülmesinde Ereğli Belediyesi’ne, Başkan Posbıyık’a, birimlerine teşekkür ediyorum. Yeğenim Selçuk Aslanbay, birçok konuda yardımdan öte ısrarla bu sürecin bitirilmesinde katkı sunduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

KELEŞ: “EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORDUK”

Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş de İzzet Aslanbay’ın basın kariyerine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Birçok açılışı birlikte yapıyoruz. İş insanlarıyla beraber. Bugün bizi çok mutlu eden, Ereğli’de bulunmayan, uzun zamandır eksikliğini hissettiğimiz bir işyerinin, Penguen Kitabevi’nin açılışında beraberiz.  İzzet Abi basında iken yazdığı köşe yazılarıyla ünlü. Yılmaz Özdil tadında yazıyor. Okurken keyif alıyorsanız, bir hiciv yapıyorsa zevk alıyorsunuz. Usta bir kalemdi. Yazılarından ayrı kalmaktan ötürü üzüleceğiz ama kendisini burada görmekten ve Ereğli’ye bu işletmeyi kazandırmalarından ötürü çok mutlu olduk. Farklı türde işyerleri açılıyor. Hepsinin Ereğli’nin gelişimine ciddi katkıları var. Burada on bir kişi çalışıyor. Bu ciddi bir katma değer. OSB’mizde 2 bin 124 kişi çalışıyor. Baktığınız zaman büyüklüğe, çalışan sayısı çok ufak. Bu tip ufak işletmelerle ilçemize daha çok istihdam yaratıyoruz. Umarım Ereğli’de çok büyük katkı sağlayacağına inandığımız Penguen Kitabevi çalışanlarına ve ilçemize hayırlı olur.”

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ CENGİZ GÜNEŞ: “GENÇLERİMİZ MUTLAKA FAYDALANACAKTIR!”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Vekili Cengiz Güneş ise konuşmasında “Ülkemizin güzide yayınevi Penguen Yayınevi’ne, Basın emekçisi İzzet Bey’e ve yayınevi yetkililerine şehrimize böyle bir katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum. Belediyemizin de bu tür etkinliklere her zaman açık olduğunu başkanımızdan dolayı biliyoruz. Böyle bir yayınevinin açılmasından dolayı memnunuz. Gençlerimiz mutlaka faydalanacaktır. Böyle bir yeri Ereğli’ye kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılan protokol ve kitapseverler hep birlikte yayınevinin açılışını  gerçekleştirdi. 

Açılışın ardından kitapseverler, yayınevinde bulunan bölümleri inceledi, kitap satın aldı.

 

 

 

 

 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran3
şaşkın2
gülücük1
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo