7 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’Lİ GENÇ YETENEK!..

Müzik & Kültür Sanat 8 yıl 7 ay 17 gün 15 saat 56 dakika önce 3670

Haberi Paylaşın

İstanbul’da süren 4. Uluslararası Klarnet Festivali’ne katılarak girdiği yarışmada birincilik elde eden Zonguldak’ın Ereğli İlçesi doğumlu genç klarnet ustası Alihan Sarı, ilçe dönüşünde Hakimiyet için verdiği mini konserde, şehitler anısına ’Çanakkale Türküsü’ çaldı.

Ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı’nın sanat direktörlüğünü üstlendiği Uluslararası Klarnet Festivali, 10-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikler zinciriyle İstanbul’da devam ediyor.

ÇAĞRI’NIN KLARNETİNİ KAZANDI
Festivale, Ereğli’den katılan Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi Alihan Sarı (16), Hakimiyet’e yaptığı özel açıklamada, ülkenin dört bir yanından gelen 25 klarnet ustasının katılımıyla yapılan ’en iyi klarnet üfleme’ yarışmasında birinci olduğunu söyledi. Yarışma sonunda ise Serkan Çağrı’nın sahnede kullandığı klarnetin birincilik ödülü olarak kendisine verildiği anlatan Sarı, şöyle konuştu:
“Kerem hocam, bana sürpriz yaptı ve haberim olmadan beni yarışmaya kaydettirdi. Aslında amacım dereceye girmek değildi. Sevincimin sebebi, yarışmaya katılmak değil, orada, saygı duyduğum üstatlarımı görecektim.
Yarışmanın sonunda, birinci olduğumu duyunca çok şaşırdım. Serkan hocam bana, kendi klarnetini hediye etti. Hayal ediyordum, bu klarnetin elimde olmasını çok istiyordum. Serkan hocamı çok dinliyordum.
Bundan sonraki yıllar için hedeflerim var. 5 yaşımdan beri klarnet üflüyorum. Konservatuara gitmek ve TRT sanatçısı olmak istiyorum. Çünkü bu benim, çocukluk hayalim.”

EĞİTİMİ İÇİN SPONSOR GEREK..!
Alihan Sarı’nın yarışmaya girmesini sağlayan Ereğli’nin müzik guruplarından ’Faslı Şahane’nin kurucusu müzik öğretmeni Kerem Akbaş da, yaptığı konuşmada, 5 kişilik gurubun üyesi Alihan Sarı’nın gelecek vaat ettiğini öne sürerek şunları kaydetti:
“Katıldığımız festivalde, Alihan kardeşim birinciliği aldı. Bu bizi çok gururlandırdı. Kendisine, nazari konularda yardımcı oldum. Yeteneğini gördük ve geçen zaman zarfından kendini ilerletti. Şu anda, TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Tanju Erol’dan da dersler alıyor. 16 yaşında olmasına rağmen çok yetenekli bir arkadaşımız. Türk müziği nazariyatı üzerine önemli ilerlemeler kaydetti. Biz, ilerisinin daha parlak olduğunu düşünüyoruz.”

Öğretmen Akbaş, Alihan Sarı’nın eğitimini karşılayabilmek için sponsor arayışı içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

KAYNAK:http://www.ereglihakimiyet.com

EREĞLİ’Lİ GENÇ YETENEK!..

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 4 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 16 saat 18 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 12 saat 45 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 11 saat 46 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 17 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 6 saat 53 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 2 saat 23 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 15 saat 12 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 3 saat 48 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 7 saat 23 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?