Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’Lİ GENÇ YETENEK!..

EREÄžLÄ°’LÄ° GENÇ YETENEK!..

Ä°stanbul’da süren 4. Uluslararası Klarnet Festivali’ne katılarak girdiÄŸi yarışmada birincilik elde eden Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi doÄŸumlu genç klarnet ustası Alihan Sarı, ilçe dönüşünde Hakimiyet için verdiÄŸi mini konserde, ÅŸehitler anısına ’Çanakkale Türküsü’ çaldı.

Ãœnlü klarnet sanatçısı Serkan ÇaÄŸrı’nın sanat direktörlüğünü üstlendiÄŸi Uluslararası Klarnet Festivali, 10-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleÅŸtirilen etkinlikler zinciriyle Ä°stanbul’da devam ediyor.

ÇAÄžRI’NIN KLARNETÄ°NÄ° KAZANDI
Festivale, EreÄŸli’den katılan Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi Alihan Sarı (16), Hakimiyet’e yaptığı özel açıklamada, ülkenin dört bir yanından gelen 25 klarnet ustasının katılımıyla yapılan ’en iyi klarnet üfleme’ yarışmasında birinci olduÄŸunu söyledi. Yarışma sonunda ise Serkan ÇaÄŸrı’nın sahnede kullandığı klarnetin birincilik ödülü olarak kendisine verildiÄŸi anlatan Sarı, şöyle konuÅŸtu:
“Kerem hocam, bana sürpriz yaptı ve haberim olmadan beni yarışmaya kaydettirdi. Aslında amacım dereceye girmek deÄŸildi. Sevincimin sebebi, yarışmaya katılmak deÄŸil, orada, saygı duyduÄŸum üstatlarımı görecektim. 
Yarışmanın sonunda, birinci olduğumu duyunca çok şaşırdım. Serkan hocam bana, kendi klarnetini hediye etti. Hayal ediyordum, bu klarnetin elimde olmasını çok istiyordum. Serkan hocamı çok dinliyordum.
Bundan sonraki yıllar için hedeflerim var. 5 yaşımdan beri klarnet üflüyorum. Konservatuara gitmek ve TRT sanatçısı olmak istiyorum. Çünkü bu benim, çocukluk hayalim.”

EĞİTİMİ İÇİN SPONSOR GEREK..!
Alihan Sarı’nın yarışmaya girmesini saÄŸlayan EreÄŸli’nin müzik guruplarından ’Faslı Åžahane’nin kurucusu müzik öğretmeni Kerem AkbaÅŸ da, yaptığı konuÅŸmada, 5 kiÅŸilik gurubun üyesi Alihan Sarı’nın gelecek vaat ettiÄŸini öne sürerek ÅŸunları kaydetti:
“Katıldığımız festivalde, Alihan kardeÅŸim birinciliÄŸi aldı. Bu bizi çok gururlandırdı. Kendisine, nazari konularda yardımcı oldum. YeteneÄŸini gördük ve geçen zaman zarfından kendini ilerletti. Åžu anda, TRT Ä°stanbul Radyosu sanatçısı Tanju Erol’dan da dersler alıyor. 16 yaşında olmasına raÄŸmen çok yetenekli bir arkadaşımız. Türk müziÄŸi nazariyatı üzerine önemli ilerlemeler kaydetti. Biz, ilerisinin daha parlak olduÄŸunu düşünüyoruz.”

Öğretmen AkbaÅŸ, Alihan Sarı’nın eÄŸitimini karşılayabilmek için sponsor arayışı içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

KAYNAK:http://www.ereglihakimiyet.com

EREÄžLÄ°’LÄ° GENÇ YETENEK!..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo