Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ İÇİN ‘KURTULUŞ VAKTİ’

EREÄžLÄ° İÇİN ‘KURTULUÅž VAKTÄ°’

EREÄžLÄ°

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinin düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 97. yıl dönümü, törenle kutlandı.
Devrim Bulvarı’ndaki EreÄŸli Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruÅŸunda bulunuldu ve Ä°stiklal Marşı söylendi.
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, yaptığı konuÅŸmada, EreÄŸli halkının milli birlik ve beraberlik ruhunu en zor günlerde bile hiç kaybetmediÄŸini söyledi. Ä°lçe halkının, 97 yıl önce verilen mücadelede olduÄŸu gibi her koÅŸulda birlik ve beraberliÄŸini üst düzeyde tutacağını öne süren Uysal, “EreÄŸli’yi özgürlüğüne kavuÅŸturan, böyle bir ÅŸanlı tarihe sahip olmamızı saÄŸlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸları baÅŸta olmak üzere, tüm ÅŸehitlerimizi, bugün aramızda olmayan gazilerimizi ve tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmetle anıyor, onların torunlarını saygı ve minnetle selamlıyorum" dedi.
ATATÃœRK… GAZÄ° EREÄžLÄ°…
EreÄŸli’nin, düşmandan kurtuluÅŸunun tarihçisini de hatırlatan Uysal, en büyük payın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait olduÄŸunu anımsatarak ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Ä°lçemizde bu geliÅŸmeye karşın, Belediye BaÅŸkanı AkmanoÄŸlu RaÅŸit ve Rüştiye öğretmeni Nimet Hoca Efendi öncülüğünde iÅŸgale karşı hızla Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti kurulmuÅŸ, o yıllarda Milli Mücadele çalışmalarını yürüten Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e durum bildirilmiÅŸtir. EreÄŸli’nin iÅŸgal edildiÄŸi ilk günden beri, her safhadan haberi bulunan, verdiÄŸi direktiflerle savaÅŸa yön ve yardım saÄŸlayan Mustafa Kemal, EreÄŸli’ye bir taraftan destek kuvvet gönderirken, EgemenliÄŸine ve özgürlüğüne düşkün EreÄŸli halkı boÅŸ durmamış, Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti adı altında toplanarak Fransızlara ilk kurÅŸunu sıkıp topraklarını direniÅŸe baÅŸlamıştır. Ramazan ayının son on gününde Alaplı’nın köyleri, Gülüç, KaptaÅŸ, Cuma ve Yalı boyundan gelerek Emekli Yüzbaşı olan EreÄŸli Kuvva-i Milliye Komutanı Ä°zzet Dura Bey’in komutasında direniÅŸe geçen vatanseverlerimiz, 10 gün süren milli mücadelenin sonunda, Ramazan Bayramı sabahı, EreÄŸli’yi düşman iÅŸgalinden kurtarmış ve ilçemiz ’Gazi EreÄŸli’ ismiyle tarihteki yerini almıştır.”
BaÅŸkan Uysal, konuÅŸmasının son bölümünde ise EreÄŸli’yi özgürlüğüne kavuÅŸturarak ÅŸanlı tarihe sahip olmayı saÄŸlayan Atatürk ve silah arkadaÅŸları ile tüm ÅŸehitleri rahmetle andığını sözlerine ekledi.
ÖDÜLLERİ PROTOKOL VERDİ
İlçede düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törene, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, siyasiler, kurum amirleri, gaziler, şehit yakınları, öğrenci ve öğretmenler katıldı.
ZİYARETE AÇILDI
Daha sonra Atatürk Anıtı arkasında bulunan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Mensupları ve terör ÅŸehitlerinin anıtına gül bırakıldı, dua edildi. Etkinlikler kapsamında TCG Karadeniz EreÄŸli ve TCG Kilimli Karakol Gemileri, Bozhane Limanı’nda halkın ziyaretine açıldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo