Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !

EREÄžLÄ° FM'Ä°N KONUÄžU OLDU !

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, Ereğli FM’nin canlı yayın konuğu oldu.


Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, EreÄŸli FM’de yayınlanan ve EreÄŸli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu “Arzu ile Devri Âlem” programının canlı yayın konuÄŸu oldu.

“Sonbaharda saÄŸlıklı beslenme. Çocuklar için örnek kahvaltı ve beslenme çantası” konu baÅŸlıklarının ele alındığı programda konuÅŸan Özsan, diyetin bir yaÅŸam tarzı olduÄŸuna vurgu yaptı.

“Diyet sürecinde yasak yok, ölçü var” ifadesine vurgu yapan Özsan,“Kışın hava erken kararıyor, sonbahar ‘dan kışa geçiÅŸ sürecinde de  iÅŸtah kontrolü üzerine günlerin kısalması önemli faktör. Genelde diyete niyetlenenler Eylül’de baÅŸlar, aslında bu bir yaÅŸam tarzı olmalı, Diyet bir yaÅŸam tarzıdır, formu korur, keyif verir” dedi.

GÃœNLER KISALINCA FÄ°ZÄ°KSEL AKTÄ°VÄ°TE

Karbonhidrat isteÄŸinin günler kısaldıkça artığına vurgu yapan Özsan, “Mevsimsel geçiÅŸlerde kan ÅŸekeri dengesi sıkıntısı yaÅŸanabiliyor. Ä°nsanlar kışın kilo alır, yazın korur. Bu süreçte fiziksel aktiviteyi arttırmak  ÅŸart. En uygunu günde en az yarım saat yürüyüş. Fiziksel aktivite bir yaÅŸam tarzı olmalı. Ä°ÅŸin temelinde beslenme ve düzenli egzersiz yatıyor. Haftada en az 3 gün yürüyüş birer saat orta tempo ideal, her gün yürürseniz yarım saat. Diyete destek olan % 70 beslenme % 30 yürüyüş. Kilo vermeye karar verince sadece yürümek yetmez. Sürdürülebilir olan ne varsa onu yapmak lazım.”ifadelerini kullandı.

SU HAYATTIR

“Diyet sürecinde güne erken baÅŸlamak, erken uyunmak, kahvaltı yapmak, 3 gün fiziksel aktivite.” önemli detaylardır” diyen Özsan, “ Su tüketiminde günde 2 litrenin altına düşmeyin. Uyku düzeni de  Ã¶nemli , en az 7-8 saat ÅŸart .” dedi.

Özsan, okulların açıldığı süreçte öğrenciler için kahvaltı öğününün önemine de vurgu yaptığı konuÅŸmasında  “ Yaz tatili iÅŸtah problemi normal. Kahvaltı önemli. Beslenme çantasında  tost, bir kutu süt, bir muz, 3-4 badem yada ceviz içi olabilir. Kahvaltı evde yapılabiliyorsa ideal olan yumurta baÅŸ tacı. anne sütünden sonra en saÄŸlıklı besin. Peynir ,zeytin. SaÄŸlıklı bir kahvaltı tabağı.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo