16 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan`dan Ramazan`da sağlıklı beslenme tüyoları .

Sağlık 1 yıl 1 ay 17 gün 6 saat 17 dakika önce 1106

Haberi Paylaşın

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, Ereğli FM’de yayınlanan ve Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu “Arzu ile Devri Alem” programına konuk oldu.

“Ramazan’da sağlıklı beslenme” konulu söyleşi de konuşan Özsan, “İftar ve sahur arasının kısa olması nedeniyle çoğu bireyin sahura kalkmadan oruç tutması Ramazan’da yapılan en büyük hatalardan biri. Ramazan ayını sağlıklı ve kilo almadan geçirmek için sahur yaparak oruç tutmakta fayda var.” dedi.

ORUÇ DİYETE BAŞLAMAK İÇİN FIRSAT

Sahurda yeterli sıvı alımına dikkat edilmesi gerektiğini ve sahurda gün boyunca susatabilecek aşırı tuzlu ve yağlı besinlerden uzak durulması gerektiğini vurgulayan Özsan, “3-4 bardak su tüketiminin yanında şekersiz hazırlanmış meyve kompostoları da sıvı ihtiyacını karşılamak için tercih edilebilir. Oruç, diyete başlamak içinde bir fırsattır Sonuçta mecburi bir iştah kontrolü sağlıyorsunuz. Sahurda tuz oranı yüksek olan besinler sizi susatır. Sahurda doğru tercihler yapılmalı. Sahur yapmayan boş mide de sizi olumsuz etkiler. İçeriğe dikkat edenler daha sağlıklı bir Ramazan geçirebilirler. İftar ile sahur arasında su içmek için susamayı beklemeyin.

İftarla sahur arası en az 8 bardak su tüketmek gün boyu susuz kalan vücudunuz için ideal olandır.” dedi.

NE ÇOK SICAK NEDE SOĞUK ÇORBA !

Orucu su ve hurmadan sonra ne çok sıcak nede soğuk, ılık bir çorba ile açmak gerektiğini de söyleyen Özsan, “Köfte, et ve bunun gibi ana yemeğin yanında zeytinyağlı sebze iftarda fazla besin alımını önleyici faktör. İftarda pideyi de bir dilim ekmek büyüklüğünde tüketmeliyiz. iftar-sahur arasına ufak ara öğünler ekleyerek hem kan şekerinizin dengede kalmasını hem de kilo kontrolünü sağlamış olursunuz.” ifadelerini kullandı.

Gündem

6 YARALI VAR !

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 18 saat 5 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 9 saat 13 dakika önce ÇARPA ÇARPA GELDİ, MAĞAZAYA GİRDİ !
1 gün 8 saat 55 dakika önce EREĞLi'DE ACI OLAY
7 gün 2 saat 33 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
1 gün 30 dakika önce HALK OTOBÜSÜNDEN DÜŞTÜ !
5 gün 20 saat 41 dakika önce ACI HABER
2 gün 10 saat 55 dakika önce 6 YARALI VAR !
7 gün 16 saat 11 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 17 saat 36 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 21 saat 11 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?