Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU

EREÄžLÄ° FM'Ä°N KONUÄžU OLDU

Başarılı müzik yönetmeni, besteci, yorumcu ve aranjör Suat Aydoğan ile çok özel sohbet.


BaÅŸarılı müzik yönetmeni, besteci, yorumcu bir çok albümün müzik yönetmenliÄŸi ve aranjörlüğünü üstlenen, bir çok ünlü ismin çıkış yapmasında emeÄŸi olan, müzik severlerin buÄŸulu ses rengiyle severek dinlediÄŸi Suat AydoÄŸan;  EreÄŸli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu Arzu’yla Devri Alem programının konuÄŸu oldu, çok özel açıklamalarda bulundu.

 

Arzu Tekin: Suat bey hoÅŸ geldiniz. Sizi  dinleyicilerimizle buluÅŸturmak çok güzel.

Suat AydoÄŸan: Merhabalar Arzu hanım, iyi yayınlar diliyorum. Öncelikle size ve EreÄŸli FM’e teÅŸekkür ederim. Büyük bir keyifle ve memnuniyetle katıldım. Tüm dinleyenlere selamlar.

Arzu Tekin: Suat bey; sizinle ilgili saydık saydık bitiremedik. Bu başarılı müzik yolculuğunun öyküsü ne zaman başladı? Sizden dinleyebilir miyiz?

Suat AydoÄŸan: ArzucuÄŸum  ÅŸÃ¶yle söyleyeyim. Ben biliyorsun yıllardır profesyonel müzisyenim. 25 yılımı verdim mesleÄŸe. 20 yıl önce profesyonel kariyerime adımlarımı attım. Ritimci (darbukacı) olarak baÅŸladım. AÄŸabeyim (Mesut AydoÄŸan) ritm çalardı, çocukluÄŸumda kendisinden görerek baÅŸladım. Sonrasında bateri ve klavye çalmaya baÅŸladım. Ben farklı düşünen bir adamım. Farklı denemeleri, deÄŸiÅŸikliÄŸi seven bir yapıya sahibim. Kendi üretkenliÄŸimi keÅŸfettim ve sonrasında beste yapmaya baÅŸladım. Yıllar bu ÅŸekilde birbirini kovaladı. Dünyanın en iyi müzisyenleri ya basçı,ya ritmcidir. Bana da nasip oldu. Benim ritmlerim de dikkat ederseniz çok güçlü ve hareketli gelir ÅŸarkılarda.

Arzu Tekin: Türkiye’de her biri kendi kategorisinde star olan ünlü isimlerde emeÄŸiniz var. Hatta bazı ÅŸarkılarda, yılın en iyi aranjörü ödüllerini de görmekteyiz. Nedir? Suat AydoÄŸan farkı sizce.

Suat AydoÄŸan: Arzu’cum  ÅŸÃ¶yle söyliyeyim.25 yılımı verdim mesleÄŸime. Türkiye’de bir çok deÄŸil,%90 ünlü, baÅŸarılı olan sanatçılarımızla dostlarımızla bu zamana kadar bir çok, onlarca, yüzlerce baÅŸarılarımız var. Bizler perde arkasında olduÄŸumuz için dinleyiciler, müzik tüketicileri bizleri göremiyor. Ä°yi yemek yediÄŸiniz restoranın aşçıları gibiyiz bizler. Tamamıyla stüdyonun içerisinde yaÅŸanan duygular var. Åžarkıları burada hazırlıyoruz.(Tabi bu süreç aylarımızı alıyor) Sonrasında dinleyicilerimize sunuyoruz. Sizlerin de aracılığıyla. Bizler müziÄŸin emekçileriyiz. Bir müzik yapmak, üretmek zor bir iÅŸtir. Her sanatçıya göre elbise dikmek gibi düşünebilirsiniz. Kısaca bizler de müziÄŸin aşçılarıyız. Ä°ÅŸin en önemli kısmı, emek vermek ve yeni ÅŸeyler deneyerek üretmek.

Siz radyocuların sayesinde ve sosyal medya yoluyla dinleyiciler artık bizleri daha yakından takip edip gözlemliyor. Ben yıllar önce aranjörüm dediğimde; aranjör nedir? diye soruyordu insanlar. Günümüzdeyse yaptığımız işin bilincinde olduklarını görmekteyiz. Bir aranjör şarkıyı çok güzel de yapabilir. Yine bir o kadar şarkının bütününü maalesef olumsuz yönde etkileyebilir. Aranjör farkı vardır diyebiliriz.

Arzu Tekin: Suat AydoÄŸan, çok baÅŸarılı özgün bir aranjör, yine besteci .Müzik yönetmenliÄŸi kimliÄŸinizde öyle. Fakat bana göre Suat AydoÄŸan, ilk önce ÅŸarkı söylemeliydi. Ses renginiz ÅŸahsına münhasır dediÄŸimiz türden. BuÄŸulu ve içten. Mesela; Suat AydoÄŸan’la düet yapmak bence Banko.

Pop damar günümüz trendleri arasında yerini koruyor . Siz aynı zamanda, çok iyi alaturka, fantazi ve TSM yorumluyorsunuz. Biraz daha fazla sizin sesinizden şarkılar dinlemeliyiz bence.

Suat AydoÄŸan: Öncelikle çok teÅŸekkür ederim. Ses tonum farklı. Ben normalde ÅŸarkı söylemiyordum. Ben ÅŸarkı söylerken dinleyicileri etkileyip etkilemediÄŸini ilk etapta anlamıyordum. Dinleyicilerden aldığım ilgi alaka beni çok ÅŸaşırttı ve memnun oldum. Åžarkıların yenilerini istiyoruz diye çok fazla talep geliyor. Ä°lk ÅŸarkı söylemem sevgili Serdar Ortaç’la birlikte 2008 yılında, bestesi bana ait sözleri Serdar Ortaç’a ait Sana DeÄŸmez isimli ÅŸarkıyla oldu. Sevgili Serdar Ortaç’ın sesin çok güzel lütfen ÅŸarkının sonuna gir ve eÅŸlik et beni kırma sesini insanlara duyurmak istiyorum diyerek ikna etmesiyle birlikte çok olumlu tepkiler aldığım bir çalışma oldu. (Benim ÅŸarkıyı biraz daha naÄŸmeli kendi tarzımda yorumlamam) dinleyicinin yine olumlu yönde ilgisini çeken etkenlerden oldu. Åžarkının sonundaki adam kim? En çok bu merak edildi. Tarz ayırımı yapmaksızın özellikle TSM yine benim için çok deÄŸerli ve özeldir. Buradan sevgili Arzu sizin aracılığınızla ilk defa EreÄŸli FM dinleyicileriyle paylaÅŸmak istiyorum. Yeni ÅŸarkılarımız yolda, 2 ÅŸarkılık sözleri ve bestesi bana ait sıngle hazırlıyorum. Mart sonu inÅŸallah dinleyicilerimizle buluÅŸturacağız yeni ÅŸarkılarımı. Burdan ilk defa sevenlerimizle paylaÅŸmış olduk sizlerin aracılığıyla. Bu arada yine sevgili Serdar Ortaç ‘a da tekrar teÅŸekkür etmek istiyorum. Benim ÅŸarkı söylememi ısrarla kendisi istedi ve sizlerle sesimi buluÅŸturmama vesile olduÄŸu için. Ben yıllardır sevgili Serdar Ortaç’ın albümlerini yapıyorum.2002 yılından beri onlarca belki yüzlerce hit ÅŸarkı yaptık Serdar’la. Ä°yi ki beni zorlamış ve ÅŸarkı söylemelisin mutlaka demiÅŸ. Bu arada iÅŸimi hiç bir zaman bırakmadım ÅŸarkı söylerken yine aranjelerime devam ediyorum.

Arzu Tekin:Bu arada geçtiÄŸimiz aylarda Caroline’le birlikte yaptığınız düet çok baÅŸarılı olmuÅŸ.

Suat AydoÄŸan: Caroline bana geldi ve Suat’cığım ben seninle düet yapmak istiyorum, eski bir ÅŸarkı (Ta uzak yollardan) birlikte okuduk, ÅŸahane bir klip çektik. Çokta güzel oldu ve ilgi gördü.(Sevgili Caroline de sevgilerimi gönderiyorum)

Arzu Tekin: Profesyonel bir müzik insanı olarak, yeni nesil şarkılar hakkındaki görüşleriniz ve müzikle ilgilenen gençlere önerileriniz nelerdir?

Suat Aydoğan: Ben her müzik tarzına açığım .Çok güzel işler yapan repçiler var, blues ve caz bunlar da yürür bence.20 yıl önce biz Türkçe rap yapılmalı diye söylüyorduk. Gençlik severek dinliyor, benim de çok başarılı bulduğum yetenekli arkadaşlarımız mevcut. Müzikle uğraşan genç arkadaşlarımıza bakış açım pozitif. Müziğin sonu yok. Çok yetenekli gençler var. Sosyal medyayı doğru kullanarak, mutlaka başarılı olanlar dikkat çekiyor.

Arzu Tekin: Radyo dinliyor musunuz?

Suat Aydoğan: Günümün büyük bir bölümü stüdyo da geçiyor. Radyo yu çok seven bir insanım. Arabamda mutlaka radyo dinlerim ve siz radyocu arkadaşlarımızın da emekleri çok büyük. Bizim yaptığımız şarkıları insanlarla buluşturuyorsunuz.

Arzu Tekin:Kdz.EreÄŸli’ye geldiniz mi?

Suat Aydoğan: Enteresan bir şey var. Kdz.Ereğli adı geçtiğinde hep heyecan duyarım. İlginç bir pozitif enerji hissediyorum. Kdz.Ereğli ben de ismi geçerken bile bir rahatlama hissi uyandırır. İnşallah gelip gezmek ve stüdyo da karşılıklı yayın yapmak isterim sevgili Arzu.

Arzu Tekin: Sizi ilk fırsatta memnuniyetle EreÄŸli ‘de ağırlamak isteriz. Çok teÅŸekkür ederiz. BaÅŸarılarınızın devamını dileriz. Size saÄŸlık ve müzik dolu günler dileklerimizle.

Suat AydoÄŸan: Sevgili Arzu bir zaman ayarlayalım haberleÅŸelim. Kdz.EreÄŸli ‘ye gelmek beni ayrıca mutlu edecektir. Allah saÄŸlık verirse mutlaka geleceÄŸim. Öncelikle sevgili Arzu sana ve EreÄŸli FM’e, tüm dinleyicilerimize çok teÅŸekkür ederim. Bir sonraki yayınımızı  inÅŸallah karşılıklı stüdyo da canlı canlı yapmak üzere.

Sevgiler selamlar herkese..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran5
gülücük2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo