Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ FM'DE KONUŞULDU !.

EREĞLİ FM'DE KONUŞULDU !.

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan Ereğli FM`de konuştu. Duygusal açlık üzerine çok özel söyleşi..


Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu “Arzu ile Devri Âlem” programının canlı yayın konuğu oldu.

“Sindirim sistemi hastalıkları, duygusal açlık ve belirtileri konularının ele alındığı programda konuşan Özsan,      “Stres, üzüntü öfke, kıskançlık,  sinirlilik hali ve benzer durumlar duygusal açlık hissini beraberinde getiriyor.  Kimisi üzüntü ve kederde, kimisi mutlu olunca yemeden içmeden kesiliyor, ya da daha çok yemek yiyor. dedi.

“Mutlulukta açlık akla gelmiyor ancak duygu değişimleri ile duygularımızın yemek yeme ile ilişkisi, beslenme alışkanlığının değişmesinde önemli bir etken. ”diyen Özsan, “Bir öğün yediğiniz karnınız doydu ama yarım saat sonra bir arayış içindesiniz İşte aranma hissi yaşanan duygusal açlıktır.” Şeklinde konuştu.

Özsan “Bazı şeyler ters giderse, bir şeyler yeme isteği duyarım. Bir şeyler yeme isteğim aniden gelir. Genelde yüksek yağ ve kalori içeren gıdaları tercih ederim.  Doysam bile güzel olanı yemeye devam ederim. Yemeği bitirince suçluluk duygusu hissederim.” Sorularının çoğuna cevabınız evet ise sizinki duygusal açlıktır.” İfadelerine yer verdi.

Duygusal açlıkla başa çıkmak için eğer ileri seviyede ise ileri seviyede ise diyetisyen ve psikolog  desteğinin önemli olduğunu söyleyen Özsan, “ Önerim Beslenme günlüğü tutun. Yaptığınız şeyin farkında olun. Bir defter tutarsanız, neyi ne kadar yediğinizi kontrol edin. Yazdıklarınızı görerek ne kadar abarttığınızı hissedeceksiniz. Kendinizle yüzleşin. Spor önemli. Mutfak yerine dışarı kaçın. Açık havaya çıkın. Küçük yürüyüşler bile iyi gelecektir. Yeter ki pes etmeyin, kararlı olun. ” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo