Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ EMNİYETİNİN BAŞARISI

EREÄžLÄ° EMNÄ°YETÄ°NÄ°N BAÅžARISI

Kdz.EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü’ne baÄŸlı ekiplerin mobese ve güvenlik kameralarını da kullanarak çalıştığı operasyonda telefon dolandırıcılarını kısa sürede gittikleri Karabük’te yakalayarak ilçeye getirip adli makamlara teslim etti.

Kendilerini baÅŸkomiser olarak tanıtıp darbe giriÅŸimine karşı sürdürülen soruÅŸturma kapsamında, ’Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait altın ve paraları topluyoruz’ diyerek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 2 kiÅŸi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 76 yaşındaki Neriman A, telefonla kendisini baÅŸkomiser olarak tanıtarak arayan kiÅŸinin, "FETÖ için 16 kiÅŸi sizin adınızı kullanarak altın ve para almış. FETÖ’nün altın ve paralarını topluyoruz? Size polis gönderiyorum ona para ve altınlarınızı verin" sözlerinin ardından evde bulunan 15 yarım, 11 çeyrek altın ve 3 bin Türk lirasını bir süre sonra Erdemir Caddesi’nde oturduÄŸu apartmanın kapısına gelen kiÅŸiye teslim etti.

Dolandırıldığını anlayan Neriman A, EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü AsayiÅŸ Büro AmirliÄŸi’ne giderek ÅŸikayetçi oldu.

Apartman giriÅŸindeki güvenlik kamera görüntülerinden ÅŸahsın kimliÄŸini daha sonra da kullandığı aracı tespit eden polisler kısa sürede ÅŸahısların detaylarına da ulaÅŸtı. Åžahısların ilçeden dolandırıcılık olayının hemen ardından ayrılarak Karabük iline gittiÄŸi tespit etti. Polisler tarafından Karabük’te gözaltına alınan iki kiÅŸi EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Zanlılardan Abdullah D’nin dolandırıcılık, Soner K’nin ise dolandırıcılık, hırsızlık ve basit yaralama suçlarından sabıkası olduÄŸu tespit edildi. Bir süre önce cezaevinden denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye edildiÄŸi öğrenilen iki zanlı emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından Kdz. EreÄŸli Adliyesine sevk edildi.

Kdz.EreÄŸli’de yaÅŸanan olayın kısa sürede çözüme kavuÅŸturulması ise "belki de kaç kiÅŸinin daha canını yakamadan polis yakaladı" olarak yorumlandı. Öte yandan son dönemlerde Kdz.EreÄŸli’de çeÅŸitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan yaklaşık 5 kiÅŸi belirli aralıklarla yakalanarak cezaevlerine gönderildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo