Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli Ekonomik potansiyele sahip

EreÄŸli Ekonomik potansiyele sahip

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel BaÅŸkanı Önder Aksakal, referandum çalışmaları kapsamında geldiÄŸi Kdz.EreÄŸli’de Ticaret ve Sanayi Odasına’da ziyarette bulundu. Yönetim Kurulu BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker’in ÅŸehir dışında olması nedeniyle Aksakal ve beraberindekileri Oda BaÅŸkan Vekili Sertan Yalçın ağırladı.

Sertan Yalçın, ziyarette DSP Genel BaÅŸkanı Aksakal’a Oda faaliyetleri ve ÅŸehrin ekonomik yapısı hakkında bilgilendirmede bulundu. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımların ve istihdamın arttırılması ve yine öğrenci sayısının arttırılması gibi hedeflerde önemli bir yol kat ettiklerini söyleyen Yalçın, geçmiÅŸte bu yana tek sıkıntının Erdemir ve TTK’nın bölgede olmasında dolayı devlet teÅŸviklerinden yeteri kadar yararlanılamaması olduÄŸunu ifade etti.

DSP Genel BaÅŸkanı Aksakal  da konuÅŸmasında Kdz.EreÄŸli’nin liman, sanayi ve maden ÅŸehri olması dolayısıyla önemli bir ekonomik potansiyeli bulunduÄŸunu belirtti. Siyasette ekonomi politikalarının önemine dikkat çeken Aksakal, “ekonomi politikanız ticaret ve rant üzerine kurgulandıysa maalesef sonuçları da olumsuz oluyor. Ãœretim üzerine kurulan ekonomi politikalarının yansıması da daha olumlu oluyor. Ãœretimi güçlendirirseniz insanların sosyal refahı yükselir, para kazanır. Yoksa bugün senden aldım yarın ondan aldım nasıl ödeyeceÄŸiz çalışmadan, üretmeden.” dedi.

Aksakal ayrıca, öğrenci sayısının arttırılmasının toplumsal ekonomiyi güçlendirmeye yetmeyeceÄŸini vurgulayarak  “Bir maden burası! Dünyanın kömürünü buradan çıkarıp o kömürle çalışacak baÅŸka fonksiyonlar yaratabilirsiniz.” diye konuÅŸtu.

Ziyaretin sonunda Aksal, anı defterini imzaladı. Daha sonra Oda BaÅŸkanı Yalçın tarafından Aksakal’a günün anısına plaket takdimi yapıldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo