13 o C Kdz. Ereğli

Ereğli’den 2 Gazeteci katıldı

Gündem 7 yıl 1 ay 6 gün 11 saat 9 dakika önce 980

Haberi Paylaşın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleriyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen programa Ereğli’den Hâkimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve aynı zamanda Ereğli FM’de Her Salı ’Fikri Kapan’la burada konuşalım’ Programının yapımcısı ve sunucusu Fikri Kapan ile İş’te Haber Hayat gazetesi İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü davetli olarak katıldı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Anadolu Yayıncılar Derneği Üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda yerel medyaya ekonomik anlamda bazı desteklerin sağlanması gerektiğini söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliyede yaptığı konuşmada, "yerel basının gücünün traj ve reyting ile ölçülmesinin doğru olmadığını belirterek, “biz Anadolu basınını, Kurtuluş Savaşı’ndan, ondan önce Osmanlı döneminde de ülkenin ve milletin kurtuluşu için yürüttüğü tartışmalardan, tek parti dönemine karşı verdiği demokrasi mücadelesinden, darbe dönemlerinde herkes susarken konuşma cesaretini göstermesinden biliriz” dedi.

İNSANIN OLDUĞU HER YERDE FARKLI DÜŞÜNCELER OLUR

Yerel basının gücünün, demokrasinin gücünü gösterdiğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: “Ulusal ve uluslararası medyaya yerel medyadan geçiş sağlanacaktır, buradan insanlarımız yetişecektir. Medya faaliyetlerinde ister patron ya da yönetici, ister muhabir veya yazar olarak yer alın hepsi de ciddi fedakârlık gerektirir. Günün 24 saati, yılın 365 günü yürütülen bir faaliyet ancak sevgiyle, aşkla, tutkuyla, bağlılık varsa sürdürülebilir. Bunlar yoksa bu iş çekilmez. Ülkesine, milletine, şehrine sorumluluk duymayan kimsenin böyle bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir. İnsanın olduğu her yerde farklı düşünceler olur. Hata da olur, çatışma da olur, önemli olan niyetin halis olmasıdır. ’Niyet hayır, akıbet hayır’ meselinde olduğu gibi ’güzel bakan güzel görür’ sözünde olduğu gibi niyetiniz iyiyse neticesi mutlaka güzel olur. İnsafı vicdanı ahlakı elden bırakmayan her görüş, her değerlendirme bizim için kıymetlidir. Yalanı, iftirayı, çamur atmayı marifet sayan kimseye de saygı göstermemiz mümkün değildir. Anadolu basanının içinden çıktığı milletin değerlerine uygun şekilde hakikatin ve Hakk’ın yanında yer aldığına ve yer alacağına inanıyorum.”

KURTULMUŞ ,GEREKEN YAPILACAK

Toplantıda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Anadolu basınından 15 Temmuz’da gösterdiği dik duruşundan dolayı övgüyle bahsederek, haklı taleplerle ile ilgili gerekenin yapılacağını söyledi.

BURHAN, ÖNEMLİ TALEPLERDE BULUNDU

Anadolu Yayıncıları Derneği Başkanı Sinan Burhan ise, Hükümetten, yerel televizyonların uyduya çıkmalarında alınan payın düşürülmesi, yerel radyoların müzik telif hakkında indirime gidilmesi ve yerel televizyon, radyo ile gazetelere kamu kuruluşları ile kamu bankalarından destek sağlanması talebinde bulundu.Toplantının ardından AYD Yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a üzerinde yağlı boya çalışması bulunan tablo hediye etmesinin ardından, gruplar halinde hatıra fotoğrafları çektirildi.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 11 saat 20 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 12 saat 32 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 6 saat 37 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 3 saat 50 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 6 saat 11 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
10 saat 54 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 8 saat 33 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 4 saat 42 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 9 saat 40 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !