Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli’den 2 Gazeteci katıldı

EreÄŸli’den 2 Gazeteci katıldı

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Anadolu Yayıncılar DerneÄŸi üyeleriyle birlikte CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi. CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesinde gerçekleÅŸtirilen programa EreÄŸli’den Hâkimiyet Gazetesi Ä°mtiyaz Sahibi ve aynı zamanda EreÄŸli FM’de Her Salı ’Fikri Kapan’la burada konuÅŸalım’ Programının yapımcısı ve sunucusu Fikri Kapan ile Ä°ÅŸ’te Haber Hayat gazetesi Ä°mtiyaz Sahibi DoÄŸan Gönüllü davetli olarak katıldı. ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde Anadolu Yayıncılar DerneÄŸi Ãœyeleri ile bir araya geldiÄŸi toplantıda yerel medyaya ekonomik anlamda bazı desteklerin saÄŸlanması gerektiÄŸini söyledi.CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Külliyede yaptığı konuÅŸmada, "yerel basının gücünün traj ve reyting ile ölçülmesinin doÄŸru olmadığını belirterek, “biz Anadolu basınını, KurtuluÅŸ Savaşı’ndan, ondan önce Osmanlı döneminde de ülkenin ve milletin kurtuluÅŸu için yürüttüğü tartışmalardan, tek parti dönemine karşı verdiÄŸi demokrasi mücadelesinden, darbe dönemlerinde herkes susarken konuÅŸma cesaretini göstermesinden biliriz” dedi.

İNSANIN OLDUĞU HER YERDE FARKLI DÜŞÜNCELER OLUR

Yerel basının gücünün, demokrasinin gücünü gösterdiÄŸini anlatan ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti: “Ulusal ve uluslararası medyaya yerel medyadan geçiÅŸ saÄŸlanacaktır, buradan insanlarımız yetiÅŸecektir. Medya faaliyetlerinde ister patron ya da yönetici, ister muhabir veya yazar olarak yer alın hepsi de ciddi fedakârlık gerektirir. Günün 24 saati, yılın 365 günü yürütülen bir faaliyet ancak sevgiyle, aÅŸkla, tutkuyla, baÄŸlılık varsa sürdürülebilir. Bunlar yoksa bu iÅŸ çekilmez. Ãœlkesine, milletine, ÅŸehrine sorumluluk duymayan kimsenin böyle bir faaliyetin içinde olması mümkün deÄŸildir. Ä°nsanın olduÄŸu her yerde farklı düşünceler olur. Hata da olur, çatışma da olur, önemli olan niyetin halis olmasıdır. ’Niyet hayır, akıbet hayır’ meselinde olduÄŸu gibi ’güzel bakan güzel görür’ sözünde olduÄŸu gibi niyetiniz iyiyse neticesi mutlaka güzel olur. Ä°nsafı vicdanı ahlakı elden bırakmayan her görüş, her deÄŸerlendirme bizim için kıymetlidir. Yalanı, iftirayı, çamur atmayı marifet sayan kimseye de saygı göstermemiz mümkün deÄŸildir. Anadolu basanının içinden çıktığı milletin deÄŸerlerine uygun ÅŸekilde hakikatin ve Hakk’ın yanında yer aldığına ve yer alacağına inanıyorum.”

KURTULMUÅž ,GEREKEN YAPILACAK

Toplantıda bulunan BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ da Anadolu basınından 15 Temmuz’da gösterdiÄŸi dik duruÅŸundan dolayı övgüyle bahsederek, haklı taleplerle ile ilgili gerekenin yapılacağını söyledi.

BURHAN, ÖNEMLİ TALEPLERDE BULUNDU

Anadolu Yayıncıları DerneÄŸi BaÅŸkanı Sinan Burhan ise, Hükümetten, yerel televizyonların uyduya çıkmalarında alınan payın düşürülmesi, yerel radyoların müzik telif hakkında indirime gidilmesi ve yerel televizyon, radyo ile gazetelere kamu kuruluÅŸları ile kamu bankalarından destek saÄŸlanması talebinde bulundu.Toplantının ardından AYD Yönetimi CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a üzerinde yaÄŸlı boya çalışması bulunan tablo hediye etmesinin ardından, gruplar halinde hatıra fotoÄŸrafları çektirildi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo