Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE ZABITA YOL KESTİ

EREÄžLÄ°'DE ZABITA YOL KESTÄ°

Kdz.Ereğli yeni haftaya eylemle başladı.


Ereğli Belediyesi Zabıta ekipleri Delihakkı -Subaşı hattında çalışan 31 minibüsün yolunu kesti.

EreÄŸli’de Delihakkı Subaşı güzergâhına çalışan 31 dolmuşçu ruhsatlarında yazmasına raÄŸmen Ören Mahallesi’ne giriÅŸlerine Kdz. EreÄŸli Belediyesi Zabıta ekiplerinin bu gün sabah izin vermemesi üzerine duruma tepki gösterip eylem yaptı.

Kdz. EreÄŸli ilçesi Belediyesi’nin 7 yıl önce mahalle olan Ören Mahallesi’ne uzun süredir burada yolcu taşımacılığı yapan Delihakkı Subaşı dolmuÅŸlarının kendilerine hiçbir tebligat yapılmadan giriÅŸlerine izin vermeyip Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni güzergâha sokması tepkiye neden oldu. Sabah saatlerinde çok sayıda zabıta ekibi Ören Mahallesi giriÅŸine gelerek Delihakkı Subaşı durağı dolmuÅŸlarının önünü kesti. Duruma tepki gösteren Delihakkı Subaşı DolmuÅŸları durağında çalışan minibüsçüler ise ruhsatlarında güzergâh olarak Ören Mahallesi’nin de yer aldığını ve bu ruhsatın kendilerine bir ay önce Kdz. EreÄŸli Belediyesi tarafından verildiÄŸini söyledi.

Ortamın gerilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Delihakkı Subaşı dolmuÅŸ sürücüleri ile Çilek Halk Otobüsü Kooperatifi’ne çalışan otobüs ÅŸoförleri arasında daha da gerilmemesi için devreye giren Kdz. EreÄŸli Ä°lçe emniyet Müdürü Ferdi Kuyu iki tarafı da sakinleÅŸtirdi. Kuyu, Kdz. EreÄŸli Belediyesi yetkililerinden Delihakkı Subaşı durağında çalışan dolmuşçuların güzergâhlarının belirlenmesini ve ruhsatlarını deÄŸiÅŸtirmelerini istedi. Delihakkı Subaşı DolmuÅŸ Durağı BaÅŸkanı Recep Günaydın, kendilerine hiçbir tebligat yapılmadan mahalleye giriÅŸlerinin engellenmesinin yasal olmadığını söyledi. Günaydın konuÅŸmasında “Åžu anda 10553 sayılı bakanlar kurulu kararı gereÄŸi M plakası hat ve durak verilen araçlar 30 yıldan beri çalıştığı hatlarda aksine bir karar olmadığı halde zabıta tarafından engellenmekteyiz. Ne yapılacaksa bize yazılı tebligat yapılmasını istiyoruz. Åžu anda zabıta yolumuzu kesmiÅŸ durumda. Ticaretimizi engellemiÅŸ durumda. Sayın Kaymakamımızın 31 araca yazısı var; ‘Ören, Pınarcık, SoÄŸanlıyörük ve Aydınlar Köyleri tamamı mahalle olmadan belediye Ören’e giremez’ diyor. Buraya Sayın Valimizi ve Kaymakamımızı bekliyoruz” dedi.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi yetkililerinin söylemlerine kızan durak baÅŸkanı Günaydın sinir krizi geçirince olay yerine çağırılan ambulans ile Kdz. EreÄŸli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

EREÄžLÄ°'DE ZABITA YOL KESTÄ°

Kdz.Ereğli yeni haftaya eylemle başladı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın17
gülücük9
üzgün5
hayran2
şaşkın2
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
demir demir

05 Kasım 2019 - 09:29

milletin ekmeyi ile oynama sayın yetkılıler

Yorum Yazın

Canlı Radyo