Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE YENİ YASAKLAR KAPIDA !.

EREÄžLÄ°'DE YENÄ° YASAKLAR KAPIDA !.

Ereğli`de vefat sayısı 20, vaka sayısı 900`ü geçti.Kaymakam yarın uygulanmaya başlanacak yeni yasaklarla ilgili ilk bilgileri verdi.


EreÄŸli'de gün içinde yapılacak denetimler öncesi basına bilgi veren Kdz.EreÄŸli Kayakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, EreÄŸli'de vefat sayısının 20'yi geçtiÄŸini 900 hastanın takipte olduÄŸunu söyledi. Yarın imzalanacak kararlar ile  ilçede iÅŸyerlerine yönelik bildirimlerde bulunulacağını söyleyen ÇorumluoÄŸlu, "Yarın duyuracağız. Ä°ÅŸ yerleri için karar alınacak.Ä°ÅŸ yerlerinde maske takmayan personel ya da içeride maskesiz müşteri görülen iÅŸ yerleri kapatılacak. Maskesiz yolcu alan toplu taşıma araçları trafikten men edilecek."dedi.ÇorumluoÄŸlu, "Devlet üzerine düşeni yapıyor, esnaf da vatandaÅŸta kendini korumak  ve üzerine düşeni yapmak zorunda."dedi.

 

Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Erdemir Caddesi üzerinde Ä°lçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Atilla Bulak'ın yanı sıra kurum ve kuruluÅŸ yetkililerinin de katıldığı maske denetimi öncesi gazetecilere açıklamada bulundu. Kaymakam ÇorumluoÄŸlu, Koronavirüsten ölüm rakamının 20'yi geçtiÄŸini,  günlük 14-20 yeni vakanın olduÄŸunu ve 900 kiÅŸinin de karantinada bulunduÄŸunu belirtti.

Kaymakam  ÇorumluoÄŸlu, açıklamasında ayrıca ÅŸu görüşlere yer verdi;

"GÃœNLÃœK 15-20 VAKAMIZ VAR..."

"Ne yazık ki Karadeniz EreÄŸli'de vatandaÅŸlarımız tarafından gerekli tedbirlerin alınmadığını gözlemliyoruz.  Biz kamu elemanları olarak denetlemeleri devamlı yapsak da üstün gayret de göstersek vatandaşın desteÄŸini görmeden bunu baÅŸarma imkânımız yok.

Günlük 15-20 vaka ortalamamız var. Ne yazık ki bunu halen 10'lu rakamlara indiremedik.  Bunun yanında da vefat sayımızda 20'nin üzerine çıktı. Gençlerimiz atlatıyor gibi bir yaklaşım var. Bu doÄŸru deÄŸil. Bu hastalık gençlere de zarar verebiliyor. Her ÅŸeyden öte belki siz sıkıntınız olmadığınız için atlatabilirsiniz ama evinizdeki anne, baba ve kardeÅŸinize bu hastalığı getirmeye hakkınız yok. Her ÅŸeyden önemlisi de Karadeniz EreÄŸli'de ve Türkiye'de bu olayı yaymaya hakkınız yok. Herkes gerekli tedbirleri almak zorunda.

"İŞYERLERİ İÇİN YENİ KARARLAR GELEBİLİR..."

Ä°ÅŸletmelerimizde bu tedbirleri almak zorunda. Bir iÅŸletmede bunun çıkması demek o iÅŸletmeden alışveriÅŸ yapan yüzlerce müşterinin de enfekte olması demektir. Ä°ÅŸyerleri için de bugün bir karar alınacak.  Ä°ÅŸletmede maske takmayan personeli olan iÅŸletmelerle maskesiz içeriye müşteri alan iÅŸletmelerle ilgili karar alacağız. Ayakta yolcu taşıyan minibüsler trafikten men edeceÄŸiz. Oyun oynatan kahvehaneler var, her gün 4-5 tane yakalıyoruz. Bunların kapatılması ile ilgili kararları alacağız. Topyekün bir mücadele bu, Topyekin mücadele etmeliyiz...

"KORONAVÄ°RÃœS RAKAMLARI NE YAZIK KÄ°  YÃœKSEK..."

Gelen bir kış var. Kışın bu hastalığı atlatmamız çok daha zor olacak. 4'lü 5'li rakamlara düşürmemiz gerekirken rakamlar ne yazık ki  yüksek. Kamu personelimiz yoruldu ama mücadeleye devam edeceÄŸiz, dönüşümlü olarak devam edilecek. Kurallara uyan ve bu mücadelede destek olan tüm vatandaÅŸlarımıza bu geliÅŸmeleri basına duyuran gazetecilerimize ve bu çalışmayı yürüten kamu çalışanlarına teÅŸekkür ediyorum.

NÄ°YE MASKE TAKMIYORSUNUZ?

Bir gazetecinin, “DURUMU UMURSAMAYAN VATANDAÅžLARIN SOSYOLOJÄ°K YANINI ARAÅžTIRDINIZ MI?” yönünde sorusuna da; “VatandaÅŸlarımıza, 'NÄ°YE TAKMIYORSUNUZ?' diye sorduÄŸumuzda, 'Bana birÅŸey olmaz ben gencim' diyorlar. VatandaÅŸlarda böyle bir algı var. VatandaÅŸlar benim hastalığım yok diye kendine güveniyorlar ama halen daha bu hastalıkta tespit edilemeyen hususlar var. YoÄŸun bakıma düşünce geriye gidiÅŸ çok daha yoÄŸun oluyor. VatandaÅŸlarımızın böyle bir algıya kapılmaması gerekiyor. Hastalık cinsiyet ve yaÅŸ ayırt etmiyor. Devlet üzerine düşeni yapacak, vatandaÅŸ da kendini koruyacak. Yaklaşık 900 civarındaki vatandaşımız kontrol altında.

"MADENCÄ°LERE KORONAVÄ°RÃœS TESTÄ° YAPILIYOR..."

TTK'ya dün genel bir test yaptık. Bugün sonuçlar çıkacak. Orada da toplantı yaptık. Kurumu da uyardık. Hiçbir yeri kapatmak istemiyoruz ama biz sağlık tedbirlerine uymayanlara da kapatmaktan ve ceza yazmaktan başka çaremiz yok.

"GÃœNDEMDE KAHVE VE  KIRAATHANELER VAR..."

Benim masamda bekleyen bir adet ceza yok. Kesilip benim masamın üzerine gelip de göndermediÄŸimiz bir tane ceza yok. Hepsi onaylandı. Åžu an gündemde  kaçak kıraathaneler var. Emniyet gerekli tedbirleri denetimleri yapıyorlar. Göz göre göre okey oynatıyorlar, kumar oynatıyorlar. Bunlara bizim affımız ve acımamız yok. Oradaki vatandaÅŸ bu kadar sıkıntıya raÄŸmen oyun masasında oturup da oyun oynayan vatandaÅŸ yarın devlete sitem ediyor. 'Neden tedbir almadınız?' diye. Sen kahvehanede oturup oyun oynarken düşünmüyor musun? Sıkıntı, zarar görüldüğü herkes devleti göreve davet ediyor. Dün akÅŸam çıktım evime gidiyorum esnafa bakıyorum herkes beni gören maskesini takıyor. Bende diyorum ki beni görünce takan adam ben buradan ayrılınca çıkarıyordur maskeyi. Halkın saÄŸlığını korumalıyız. Adam gözümüzün içine baka baka maskesiz geziyor.

"BU SINIFLAR KARANTÄ°NADA..."

 Okullarla ilgili gerekli tedbirler alındı. Milli EÄŸitim Bakanlığımızın emirleri doÄŸrultusunda gereken çalışmayı yapacağız. Çocuklarımızın da ciddi bir uyarılması gerekiyor. Milli EÄŸitim Bakanlığı da bu iÅŸi belirledi. Bize de gönderildi o çerçevede çalışmaları yürütüyoruz. Bir iki vaka çıktı o da dışarıda çıktı, o sınıfları karantinaya aldık. Bakanlık hangi aÅŸamada ne yapacağımızı nokta nokta belirledi.

"ÖNÃœNDE ÇAYI YOK MASKESÄ° DE  YOK..."

Çay Ocağına geçiyor, maskesini çıkartıyor. Birbirine yakın yerlerdeler. Ben çay içiyorum diyorum. Tamam çay içiyorsun diyorum da önünde çay yok. Çay geldiğinde çıkar, mesafeni koru. Herkes bu işten kaçınma yollarını bize anlatıyor, çok da doğru bulmuyorum açıkçası." dedi

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın13
üzgün6
gülücük5
şaşkın5
hayran3
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Nedim kenar

09 Ekim 2020 - 13:15

Sayın kaymakamım gelin starbox vafeye bırakın takmayanı bir maske takan bulun ben bitti aayacam pandemiyi 2 kişilik masada altı kişi oturuyor isterseniz vedeo foto da çekip atayım

Gülüç lü

08 Ekim 2020 - 17:44

Gülüç bu yasak kapsamını dışında mı? Maskesiz gezenler, maskeyi koluna takanlar çok ama yasakları takan yok. Denetçiler Gülüç ü unuttu mu ?

Yorum Yazın

Canlı Radyo