13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ DE TURİZM HAFTASI

Karadeniz Ereğli’de, ilçenin tarihini anlatan panel gerçekleştirildi, Fotoğraflarla Ereğli’ adlı serginin açılışı yapıldı.

Müzik & Kültür Sanat 6 yıl 13 gün 14 saat 26 dakika önce 690

Haberi Paylaşın

Turizm Haftası, Ereğli’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde ‘Kdz. Ereğli’nin Tarihi ve Turizm Değerleri’ konulu bir panel de gerçekleştirildi.
Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda yapılan panele konuşmacı olarak BEÜ Ereğli Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Ercan, BEÜ Ereğli Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hasan Köşker, Ereğli Tarih, Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tarih Öğretmeni Gürdal Özçakır katıldı.

"EREĞLİ EN ÖNEMLİ ARŞİVE SAHİP"
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, panel sonunda yaptığı konuşmada, Kdz.Ereğli’nin tarihi, kültürel değerleri ve kendine özgü lezzetleri ile turizm açısından önemli bir arşiv niteliğinde olduğunu söyledi. Uysal, “biz yanımızda olanları fark etsek Karadeniz Ereğli en önemli arşive sahip. Ama gariptir yok sayılıyor veya biz kendi gücümüzün, miraslarımızın farkında değiliz” dedi.
Uysal, konuşmasında ayrıca, turizmin kalkınması adına yaptıkları ve yapacakları projelerden de bahsetti.

Dr. Fatih Ercan, panelin açılışında yaptığı konuşmada, Kdz. Ereğli’nin Batı Karadeniz’de yer alan, denize kıyısı olan bir yerleşke olma niteliği taşıdığını söyledi. İlçede denizcilik ve sanayinin gelişmiş oluşunu, ilçede çok sayıda kişinin yaşayışını, dışarıdan göç alan kozmopolit bir yer olma özelliğinin göstergesi olduğunu belirten Ercan, “sahip olduğu doğal kültürel ve tarihi değerlerle ön plana çıkan şehir, önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Osmanlı Çileği, Elpek Bezi, Ereğli Kalesi, Cehennemağzı Mağaraları, Gazi Alemdar Gemisi, bölgeye özgü turistik çekiciliklerden bazılarıdır” dedi.
Dr. Hasan Köşker de, insanların yörelere ait lezzetleri tatmak için bile şehirleri ziyaret ettiklerini dile getirerek Kdz.Ereğli için de Osmanlı Çileği’nin önemine vurgu yaptı.
Tarih Öğretmeni Gürdal Özçakır ise sunumunda; Kdz. Ereğli’nin 2 bin 500 yıllık çok eski bir tarihe sahip olduğunu, birçok farklı kültüre ev sahipliği yaptığını ifade etti ve ilçedeki tarihi ve kültürel değerler konusunda katılımcılara bilgi verdi.

'FOTOĞRAFLARLA EREĞLİ' SERGİSİ AÇILDI
Panelin ardından Kdz. Ereğli Fotoğraf Sanatı Amatörleri Derneği (KEFSAD) tarafından hazırlanan ‘Fotoğraflarla Ereğli’ adlı serginin açılışı yapıldı. Sergide, Ereğlili fotoğrafçı ve arşivci Engin Öztabak’ın arşivindeki Cumhuriyet dönemi ilçe tarihini yansıtan fotoğraflar yer aldı.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 16 saat 8 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
7 saat 20 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 11 saat 25 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 10 saat 59 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 8 saat 38 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 5 saat 14 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 15 saat 42 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
9 saat 49 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 9 saat 30 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !