Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ DE TURİZM HAFTASI

EREÄžLÄ° DE TURÄ°ZM HAFTASI

Karadeniz Ereğli’de, ilçenin tarihini anlatan panel gerçekleştirildi, Fotoğraflarla Ereğli’ adlı serginin açılışı yapıldı.


Turizm Haftası, EreÄŸli’de çeÅŸitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde ‘Kdz. EreÄŸli’nin Tarihi ve Turizm DeÄŸerleri’ konulu bir panel de gerçekleÅŸtirildi.
Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda yapılan panele konuÅŸmacı olarak BEÃœ EreÄŸli Turizm Fakültesi Öğretim Ãœyesi Dr. Fatih Ercan, BEÃœ EreÄŸli Turizm Fakültesi Öğretim Ãœyesi Dr. Hasan Köşker, EreÄŸli Tarih, DoÄŸa ve Kültürünü YaÅŸatma DerneÄŸi Yönetim Kurulu Ãœyesi Tarih Öğretmeni Gürdal Özçakır katıldı.

"EREĞLİ EN ÖNEMLİ ARŞİVE SAHİP"
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, panel sonunda yaptığı konuÅŸmada, Kdz.EreÄŸli’nin tarihi, kültürel deÄŸerleri ve kendine özgü lezzetleri ile turizm açısından önemli bir arÅŸiv niteliÄŸinde olduÄŸunu söyledi. Uysal, “biz yanımızda olanları fark etsek Karadeniz EreÄŸli en önemli arÅŸive sahip. Ama gariptir yok sayılıyor veya biz kendi gücümüzün, miraslarımızın farkında deÄŸiliz” dedi.
Uysal, konuşmasında ayrıca, turizmin kalkınması adına yaptıkları ve yapacakları projelerden de bahsetti.

Dr. Fatih Ercan, panelin açılışında yaptığı konuÅŸmada, Kdz. EreÄŸli’nin Batı Karadeniz’de yer alan, denize kıyısı olan bir yerleÅŸke olma niteliÄŸi taşıdığını söyledi.  Ä°lçede denizcilik ve sanayinin geliÅŸmiÅŸ oluÅŸunu, ilçede çok sayıda kiÅŸinin yaÅŸayışını, dışarıdan göç alan kozmopolit bir yer olma özelliÄŸinin göstergesi olduÄŸunu belirten Ercan, “sahip olduÄŸu doÄŸal kültürel ve tarihi deÄŸerlerle ön plana çıkan ÅŸehir, önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Osmanlı ÇileÄŸi, Elpek Bezi, EreÄŸli Kalesi, CehennemaÄŸzı MaÄŸaraları, Gazi Alemdar Gemisi, bölgeye özgü turistik çekiciliklerden bazılarıdır” dedi.
Dr. Hasan Köşker de, insanların yörelere ait lezzetleri tatmak için bile ÅŸehirleri ziyaret ettiklerini dile getirerek Kdz.EreÄŸli için de Osmanlı ÇileÄŸi’nin önemine vurgu yaptı. 
Tarih Öğretmeni Gürdal Özçakır ise sunumunda; Kdz. EreÄŸli’nin 2 bin 500 yıllık çok eski bir tarihe sahip olduÄŸunu, birçok farklı kültüre ev sahipliÄŸi yaptığını ifade etti ve ilçedeki tarihi ve kültürel deÄŸerler konusunda katılımcılara bilgi verdi.

'FOTOĞRAFLARLA EREĞLİ' SERGİSİ AÇILDI
Panelin ardından Kdz. EreÄŸli FotoÄŸraf Sanatı Amatörleri DerneÄŸi (KEFSAD) tarafından hazırlanan ‘FotoÄŸraflarla EreÄŸli’ adlı serginin açılışı yapıldı. Sergide, EreÄŸlili fotoÄŸrafçı ve arÅŸivci Engin Öztabak’ın arÅŸivindeki Cumhuriyet dönemi ilçe tarihini yansıtan fotoÄŸraflar yer aldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo