Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE TÖRENLERLE KUTLANIYOR

EREĞLİ'DE TÖRENLERLE KUTLANIYOR

Ereğli`de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı.


 Ereğli'de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
Atatürk Anıtı alanındaki törende, Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık; Atatürk Anıtı’na çelenk koydular. Törende, Saygı Duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşı’nın okunması sırasında Göndere Türk Bayrakları çekildi, Askeri Erken selam duruşuna, okulları temsilen öğrenciler Türk Bayrakları ve Okul filamaları ile hazır duruşa geçtiler.

Törene: Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Yıldızoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt. CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Daire Müdürleri, bazı belediye başkan yardımcıları, okul müdürleri ve idarecileri, öğretmenler, sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
ALTERNATİF TÖREN!
Gerçekleştirilen resmi törenin ardından geleneksel hale getirilen ‘Alternatif tören’ başladı.
CHP, İYİ Parti ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı törende, parti ve dernek çelenkleri Anıt’a bırakıldı.
CHP İlçe Başkanı Ertuğrul, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin, Türkiye için sadece bir yönetim şekli olmadığını, aynı zamanda tarihin en önemli çağdaşlaşma hamlesi olduğunu belirterek, şöyle dedi:
“Cumhuriyetin temel hedefi halkına sahip çıkan, ülkesini koruyan, görevlerini yerine getiren üretken bireyleri topluma kazandırarak toplumumuzu çağdaş uygarlıklardan daha ileri  seviyelere  getirmek olmuştur. Türk Milleti, Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri sayesinde uluslararası alanlarda önemli bir yere sahip olmuş ve  saygın ülkeler arasına girmiştir. Cumhuriyeti ayakta tutan kuvvet milletin gücü, iradesi ve vatanına olan bağlılığıdır. Bizler, Cumhuriyetimizi korudukça ona bağlı inançlarımızla yaşadıkça daha nice Cumhuriyet Bayramları kutlayacağız.”
İYİ Parti İlçe Başkanı Balbaloğlu da, Cumhuriyetin faziletli yüksek erdemli, namuslu, fikri hür, vicdanı hür insanlar yetiştirdiğine vurgu yaptığı konuşmasında, “İşte bu yüzden Ulu Önderimizin dediği gibi, ‘Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. Türk Milletinin Karakteridir. Bunun da güvencesi Cumhuriyettir.’. 98. Yıl dönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Türk Milleti. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.
Karadeniz Ereğli’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, yarın Atatürk Bulvarı’nda saat 10.30’da başlayacak törenlerle devam edecek.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran2
üzgün1
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo