Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE TÖREN DÜZENLENDİ

EREĞLİ'DE TÖREN DÜZENLENDİ

Karadeniz Ereğli’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Gaziler için hazırlanan, Milli Mücadele Madalyası ve Beratlarının takdimi dolayısıyla tören düzenlendi.


Karadeniz EreÄŸli Öğretmenevinde Aile Ve Sosyal Politikalar Ä°l Müdürlüğü’nce düzenlenen törene, EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hüseyin Sami Uyar, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, EreÄŸli Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Huzeyfe YücedaÄŸ, Kdz. EreÄŸli Ağır Ceza ve Komisyon BaÅŸkanı Ä°smail Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Ä°l Müdürü Kemal Gümrükçü, Ä°lçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Bülbül, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuÅŸmada, böyle bir törende bulunmaktan duyduÄŸu mutluluÄŸu dile getirerek ÅŸunları söyledi:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti tarafından verilen bu madalyaları sizler büyük bir gururla taşıyacaksınız. Zamanlama itibarıyla biraz geç gelen bir madalya olabilir ama hiç biriniz Kıbrıs’a giderken bu madalya için veya bir beklenti için deÄŸil, ülkemizi korumak, ülkemizin bir parçasını korumak için oralara gittiniz. Bu açıdan biz Türk Milleti olarak sizlere minnettarız.

Olaylar karşısında ders almayı da bilmek lazım. Kıbrıs o yıllarda önemliydi, ÅŸu yıllarda önemsiz mi? Hayır belki ÅŸu an Kıbrıs daha da önemli. Her akÅŸam haberleri dinlerken, en az beÅŸ dakikalık bir program Kıbrıs’a ayrılmış durumda. Ãœstü kadar altının da kıymetli olduÄŸu daha yeni anlaşıldı. Sadece Kıbrıs mı önemli? O da hayır. Nerede bir Müslüman kardeÅŸimiz varsa, nerede  ülkemizin bir vatandaşı varsa, biz buralara el uzatmak, destek olmak ve varlığını saÄŸlamak zorundayız. Bugün Bosna’da, Balkanlarda, Myanmar’da, Suriye’de bir Müslüman kardeÅŸimiz, vatandaşımız, soydaşımız varsa bunlara el uzatmak zorundayız.  El uzatmak istiyorsanız ülke olarak güçlü olmak zorundasınız. Güçlü deÄŸilseniz kendi kendinize zor yetersiniz, kimseye de el uzatamazsınız. ABD’ye bakıyorsunuz, neden her yerde var, çünkü kendi ekonomik güçleri var.”

“BU MADALYALAR BÄ°R HAYKIRIÅžTIR!”

Türkiye’nin ülke olarak bu ekonomik güce ulaÅŸtığını ifade eden ÇorumluoÄŸlu şöyle devam etti:

“Ama ekonomik güce ulaÅŸmanın en önemli etkilerinden biri de birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Bizim en yumuÅŸak karnımız, belki bu birlik ve beraberlik içinde olmayı Amerika, Avrupa ve bizi bölmeye çalışan dış mihraklar çok iyi kullanıyor. Bugün Alevi Sünni diyorlar, yarın demokrat ÅŸu bu diyorlar, baÅŸka b ir sebep buluyorlar bizi bölmeye çalışıyorlar. Onun için dimdik, omuz omuza, nasıl beÅŸ parmağın beÅŸi birbirinden ayrılmıyorsa, biz de bir arada olduÄŸumuz sürece, Sayın CumhurbaÅŸkanımızın göstermiÅŸ olduÄŸu dünyanın geliÅŸmiÅŸ ilk on ülkesi arasına sizlerin varlığıyla, bizlerin çalışmasıyla gireceÄŸiz.

Bugün sizlere tevdi edilen madalyalar,  son derece önemlidir ve dünyaya bir haykırıştır. Yarın bize bir iÅŸ düştüğünde, hepimiz Kıbrıs’a nasıl çıktıysak, Bosna’ya, Suriye’de, Libya’ya da gideriz. Bu mesajı vermek açısından bu etkinlik önemlidir.  Buradaki bütün arkadaÅŸlarımızla bizler gazi arkadaÅŸlarımızın, ÅŸehit ailelerimizin emrindeyiz. Burada askeriyeyi temsilen deÄŸerli Bölge Komutanımız var, seçilmiÅŸ arkadaÅŸları temsilen belediye baÅŸkanımız var. Hukuku temsilen savcılarımız, hâkimlerimiz var.  Özel sektörden yine deÄŸerli bir kuruluÅŸumuz, Erdemir Genel Müdürümüz var. Beraber çalışmaktan onur duyduÄŸum daire amiri arkadaÅŸlarımız var. Yeter ki bir alo deyin, sizin bütün taleplerinizi yerine getirmek için çab sarf ediyoruz.”

27 GAZÄ°YE MÄ°LLÄ° MÃœCADELE  MADALYASI

KonuÅŸmaların ardından, EreÄŸli’den Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 27 gazi veya yakınına törende bulunan baÅŸta Kaymakam Ä°smail ÇorumluoÄŸlu olmak üzere  protokol tarafından Milli Mücadele Madalyası ve beratları takdim edildi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo