Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE SON DURUM !.

EREÄžLÄ°'DE SON DURUM !.

Ereğli`de son 3 günde 365 yeni vaka görüldü.


EreÄŸli’de vaka artışı yeni hafta ile birlikte tırmanışını sürdürdü. Zongudak genelinde son üç günün ikisinde vaka artışında merkezi de geçen EreÄŸli’de Devlet Hastanesindeki beÅŸinci Covid -19 servisi de doldu.

İlçede 20 Nisan Salı günü 134, 21 Nisan Çarşamba günü görülen 113 vakadan sonra bugünde ( 22 Nisan Perşembe) 118 yeni vaka tespit edildi.

Son 3 günde 365 vaka tespit edilen EreÄŸli’de rakamlar neredeyse her bir saatte beÅŸ kiÅŸinin virüse yakalandığı anlamına geliyor.

Bu arada il genelinde son 3 günün vaka rakamı 1.458 oldu.

Alaplı’da son günde 74 yeni vaka görüldü.

KAYMAKAM AÇIKLADI “GÃœNLÃœK 110-120 VAKA”
Ereğli Kaymakamı, İsmail Çorumluoğlu, 23 Nisan töreni sonrası yaptğı açıklamada, ilçede gidişatın çok iyi olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Bunu sizlerle daha önceki görüşmelerimizde de söylemiÅŸtim. Çünkü tablonun geliÅŸimi yavaÅŸ yavaÅŸ belli oluyor. Servis sayılarımız artmaya baÅŸladı. Sonra da yatan hastalarımızın, yoÄŸun bakım, entübe ve vefatları artıyor. Bazı günlerde iki vefat gelmeye baÅŸladı. Bu bizi de üzüyor. Günlük yüzün üstünde, 110-120 vaka çıkıyor. Bunu HES üzerinden EreÄŸli haritasına baktığınızda vaziyetin ne kadar kötü olduÄŸunu görebiliyorsunuz.”
“YAÅž ORTALAMASI DÜŞTÃœ!”
Bir yıldan bu yana vatandaşları kurallara dikkat etmeleri yönünde uyardığını belirten Çorumluoğlu şöyle dedi:
“Bugünkü uyarımın bir deÄŸiÅŸiÄŸi de aşı olmaları yönünde uyarıyorum. Son vefat eden dört kiÅŸiye baktığımızda, bunların üç tanesinin aşısı çıkmasına raÄŸmen aşısını yaptırmadığını gördük. Bu da bizi üzdü. Bir tanesine de aşı hakkı çıkmamıştı. Şüphesiz ki aşılamayı arkadaÅŸlarımız aşırı bir feragatle yapıyor. Devletimiz gönderdiÄŸi sürece bunları uygulamaktan çekinmeyeceÄŸiz, gecikmeden vatandaÅŸlarımıza ileteceÄŸiz.  Yaza doÄŸru biraz daha iyileÅŸme olacağını tahmin ediyorum. Bunu da aşıların artmış olması, çoÄŸu kiÅŸiye de aşı uygulanmış olacağını düşünerek bunu söylüyorum. Ama en ufak bir dikkatsizlik veya tedbirsizlik,  tüm Türkiye ve ilçemizde vaka sayılarının artması neticesini doÄŸuruyor. Eskiden vefat eden kardeÅŸlerimizin yaÅŸ ortalamasına baktığımızda, yaÅŸlarının ileri olduÄŸunu görüyorduk. Her vefat eden kiÅŸinin geçmiÅŸini inceliyoruz. Aşısını yaptırmış mı, ek hastalıkları var mı gibi bakıyoruz. Son vefat eden arkadaÅŸlardaki ortak özellik, vefat yaşının düşmüş olması. 48 yaşında bir polis memuru arkadaşımız vefat etti, 50 yaşında Erdemir çalışanı bir kardeÅŸimiz vefat etti. Bu demek oluyor ki, vefat yaşı aÅŸağılara doÄŸru düşüyor. Eskiden genç kardeÅŸlerimiz bize bir ÅŸey olmuyor diye rahattı. Fakat ÅŸimdi tutulum, yoÄŸun bakım ve hastanelere yatımlara baktığımızda, genç arkadaÅŸlarımız da bu hastalığı atlatmakta zorlanıyor. Hatta çocuklarımızda dahi pozitif vakalar tespit etmeye baÅŸladık.”
“BU Ä°ÅžTEN ZARAR GÖREN KARDEÅžLERÄ°MÄ°Z İÇİN…
Kaymakam Çorumluoğlu, Ereğlili vatandaşlara ve milletine güvendiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“ Bu hastalığın da üstesinden geleceÄŸimize inanıyorum ama bu hep birlikte baÅŸarılacak bir konudur. BaÅŸaralım ki ÅŸu anda evinde iÅŸsiz oturan, müessesesi çalışmayan işçi kardeÅŸlerimiz, hizmet sektöründe çalışan kardeÅŸlerimiz, esnaf kardeÅŸlerimiz ve bu iÅŸten zarar gören tüm kardeÅŸlerimiz bir an önce rahat ve huzura kavuÅŸsunlar. Çünkü onların cebinde parasının olmaması, evlerine para girmemesi demek, bizim üzüntümüzdür.  VatandaÅŸlarımızdan hassaten bu yönde rica ediyorum. Ãœlkemizin daha çalışarak geleceÄŸi çok önemli noktalar var. Bu noktalara varabilmek için elbirliÄŸiyle biz bu vakayı da yeneceÄŸiz. Huzurlu, güzel bir yaza ulaÅŸacağız. Vatandaşımızın yüzü gülecek, bizim de yüzümüz gülecek.”
“EREÄžLÄ°’DE BÄ°ONTEK AÅžISI…”
EreÄŸli Kaymakamı, gazetecilerin Biontek aşısının Zonguldak’ta yapıldığını, bu aşının EreÄŸli’de de yapılmasının mümkün olup olmadığına iliÅŸkin bir sorusuna şöyle cevap verdi:
“Yapılıyor. Buradakinin  sayısını tam bilmiyorum. Türkiye’de nerede ne uygulanıyorsa burada da o yapılıyor. Bizim bu çalışmaları kendi başımıza yapma imkanımız yok. Tüm Türkiye’de bir genel kural belirleniyor, genel kural belirlendikten sonra uygulanıyor. Bunu araÅŸtırayım. Ä°mkanımız varsa yapalım.   VatandaÅŸlarımız ÅŸunu soruyor, Biontek mi olalım, Sinovac mı olalım, Rus aşısı da var. Görüştüğüm arkadaÅŸlarım, ilk ulaÅŸtığınız aşı hangisiyse onu yaptırındiyorlar. Ben sinovac aşısı oldum, antikorum 250 üzeri çıktı. Makine 250’ye kadar ölçüyor, demek daha yukarıda. Ä°lk zamanlar Sinovac aşısına olan peÅŸin hüküm vardı, demek ki bu yersizmiÅŸ. SaÄŸlık bakanlığı bunu çok iyi götürüyor. SaÄŸlık bakanlığının belirlediÄŸi kriterlere tüm vatandaÅŸlarımız uysunlar. SöylediÄŸiniz konuda bir eksiklik varsa, bunu da araÅŸtırıp temin edilmesi yönünde çaba sarf edeceÄŸim.”
“VÄ°RÃœS BÄ°ZÄ° ATLATMAK İÇİN HER TÃœRLÃœ EVRÄ°LME İÇİNE GÄ°RDÄ°”
Bir gazetecinin, ilçede görülen mutant virüs türleri ile ilgili bir sorusunu yanıtlayan Çorumluoğlu şunları söyledi:
“Mutantlı virüslerin her çeÅŸidi görüldü. Belki tespit edemediÄŸimiz mutantlar da var. Ä°ngiliz mutantı, Avrupa mutantı vardı. Tam bir virüsü çözdüğümüz zaman yeni bir dalga geliyor, yeni bir virüs oluÅŸuyor. Burada mücadele tek. Kurallara riayet edeceÄŸiz, kendimizi koruyacağız. Özellikle Ramazanda vatandaÅŸlarımız iftar ve benzeri etkinliklerle bir araya gelmesinler. Bunları zaman zaman yakalıyoruz. Kumar oynayan kiÅŸileri yakalıyoruz. Bunlarda acelemiz ne? Zaten kötü alışkanlıklar bunlar. Bunun yanında, Ramazan’da Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığımız bir açıklama yaptı, daha üst bir açıklama var mı? Yok. Dolayısıyla onlara itibar edeceÄŸiz. Bu meyanda arkadaÅŸlarımız dikkat ederse hangi mutant gelirse gelsin. Çünkü ilk baÅŸladığımıza göre çok yol kat ettik. Ama virüs de ne yazık ki bizi atlatmak için her türlü evrilme içine girdi. Tam çözdük dediÄŸimiz anda, bakıyorsunuz baÅŸka bir alandan geliyor”
ÇorumluoÄŸlu, konuÅŸmasını “Ama baÅŸta söylemiÅŸ olduÄŸumuz, maske, mesafe temizlik hiç deÄŸiÅŸmedi. Hangi virüs gelirse gelsin bu aynı” ifadeleriyle tamamladı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
şaşkın4
üzgün4
hayran1
kızgın1
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo