Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE PATLAMA

EREĞLİ’DE PATLAMA

Ereğli’de hayırsever iş adamının destekleriyle yapımı bir süre önce tamamlanan ilkokulun yakınındaki lojmanın kalorifer kazanının patlaması sonucu oluşan hasarın tespiti için çalışma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Bölücek Mahallesi’nde 78 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Bölücek Kadir Nevişet Kameroğlu İlkokulunun yanında yer alan iki katlı lojmanının alt katındaki kalorifer kazanı henüz belirlenemeyen nedenle patladı.

Lojman ve okulun bazı duvarlarının yıkılmasına yol açan patlama, geniş çaplı hasara da neden oldu. Okulun yakınındaki 2 apartman inşaatı ve park halindeki bir araç da patlamadan zarar gördü.

Kalorifer kazanının parçalarının geniş bir alana yayıldığı patlama sırasında okulda kimse olmadığı, lojmanda kalan okul müdürünün ise yara almadığı öğrenildi.

Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu ve okulun çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve Belediye Başkanı Yardımcısı Alptekin Dursun da okul ve çevresinde inceleme yaptı. 

- "Çok büyük bir patlama oldu"

Mahalle sakinlerinden Rasim Durmuş, yaptığı açıklamada, akrabası olan okul müdürünün patlamadan şans eseri yara almadan kurtulduğunu söyledi.

Büyük bir gürültü duyduklarını anlatan Durmuş, "Okulun yakınında olduğum sırada patlamayla korku yaşadım. Okul müdürümüz benim akrabam oluyor, evinde namaz kılıyormuş, patlamanın ardından binaya girdik baktık adeta şok geçiriyordu." dedi.

Mahalle sakinlerinden Fikri Günay ise patlamanın okulda öğrenci yokken yaşanmasının büyük şans olduğunu belirterek, "Çok büyük bir patlama oldu. Kazanın parçaları karşı inşaatın balkonundan bile girdi." ifadesini kullandı.

Okulda eğitim öğretimin ikinci yarıyılda başladığı, 15 Nisan’da da resmi açılış yapılmasının planlandığı öğrenildi. 

 - Hasar tespit çalışmasına başlandı

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, patlamanın yaşandığı Bölücek Kadir Nevişat Kameroğlu İlkokulunda incelemelerde bulundu.

Madenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim ve öğrenimde herhangi bir aksaklığın yaşanmayacağını belirterek, "Patlamanın ardından olay yerindeki hasarın tespit çalışmaları başlatıldı. Okulda eğitim ve öğretimi etkileyecek olumsuz bir durum yok." dedi.

Okul lojmanının yıkılan duvarlarının bir bölümüne branda çekildiği görülürken, mahalle sakinleri ise kalorifer kazanının patladığı alandaki tüplerin patlamamasının şans olduğunu dile getirdi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo