15 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ'DE ÖĞRENCİ KURULTAYI BAŞLADI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Eğitim 5 yıl 22 gün 2 saat 32 dakika önce 973

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de ‘Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde-Öğrenci Kurultayı’ başladı.
Türk Metal Sendikası ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen AKADEMEK’te denilen Kurultay, Zonguldak ili Ereğli ilçesi Gülüç beldesinde hayata sokuldu. 27 üniversiteden 198 öğrenci ve akademisyenler katılarak üç gün sürecek kurultayın startı Büyük Anadolu Ereğli Otel’de verildi. Başlangıcında saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı söylendi.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, açılışta yaptığı selamlama konuşmasında, Türk Metal Sendikası ve Uludağ Üniversitesi’nin yöneticilerini 6 yıldır başarı ile sürdürdükleri etkinlikten dolayı tebrik ettiğini söyledi. Çorumluoğlu, “Erdemir’deki çalışan işçimizin yüzü gülüyorsa Zonguldak mutlu, TTK’da çalışan işçimizin yüzü gülüyorsa Zonguldak mutlu, eğer sizlerin yüzü gülüyorsa biz sizlere hizmet eden kamu bürokrasisinin yüzü gülüyor” dedi.
ALPER: BU KURULTAYIN RUHUNA EN UYGUN YER EREĞLİ
XUludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Alper de, gerçekleştirilen kurultayın akademi ve emek arasında öğrenci odaklı bir köprü oluşturmayı amaçladığını belirterek şöyle dedi:
“Bu kurultay, dünya da örneği olmayan bir üniversite ile sendika işbirliğini oluşturmaktadır. Peki niçin Ereğli’de bu faaliyeti yapıyoruz? Doğrusunu söylemek lazım Türk Metal Sendikasının böyle bir tesisinin burada olması ilk çalıştayı burada gerçekleştirmemizin sebeplerinden biriydi. İkincisini Ankara’da yaptık ama orada yaptığımız zaman şunu anladık ki; bu kurultayın özü bakımından doğru yön Ereğli’dir. Ereğli liman şehri, güzel bir şehirdir. Ama Ereğli’yi bu kurultay bakımından anlamlı kılan Erdemir. Bütün Zonguldak’ı katarsanız işçi ve madenci kesim. Dolayısıyla biz bütün toplantılarımızı kurultayın ruhuna uygun olduğu için Ereğli’de yapmayı tercih ettik.”
KAVLAK: GENÇLERE YATIRIM YAPIYORUZ
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı aynı zamanda Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’da, Türk Metal’in sadece Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise en güçlü sendikalarından biri olmadığını aynı zamanda, yaptığı çalışmalar, ortaya koyduğu yeniliklerle de ilklerin sendikası olduğunu ifade ederek şu sözlerle konuştu:
“Sendikal yaşamda aklınıza gelebilecek. Tüm yeniliklerin hemen hemen hepsini, Türk Metal gerçekleştirmiştir. Ortaya koyduğu vizyonla, üstlendiği misyonla, çağdaş bir sendika kimliği kazanmıştır. İşte bizi bir araya getiren AKADEMEK de, içeriğiyle, yapısıyla, organizasyonuyla Türk sendikacılığında bir ilktir. Bir işçi sendikasıyla üniversitelerin, böylesine bir etkinlikte bir araya gelmesi, hem de böylesine kurumsallaşması, sadece Türkiye’de değil, Dünya için de bir ilktir. Altı yıl önce, sizlerle birlikte bu yola çıkarken, inanın çok inançlıydık, geleceğimize, yani gençlerimize, sonuna kadar inanıyorduk. Geleceğimize yatırım yapıyorduk. Bunun için de, önümüzde büyük bir önderimiz, rehberimiz vardı. O rehber, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. İşte biz, en büyük eserim dediği Cumhuriyeti, gençlere hatta çocuklara emanet eden, Bu büyük liderin izinden yürümeye çalışıyoruz. Ne mutlu onun izinden yürüyenlere, onun yolundan ayrılmayanlara, ne mutlu size, ne mutlu bize, ne mutlu hepimize.”
ERDEMİR’LİDEN KİTAP JESTİ
Kavlak’a konuşmasının ardından etkinliğe olan katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Ayrıca Erdemir işçileri de Kavlak’a Erdemir işçilerinin duygu ve düşüncelerini yazdığı defteri hediye etti. Kurultayın açılış bölümünün ardından oturumlara geçildi.
Kurultay’a Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, sendika yöneticileri, üyeler ve yurdun dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri katıldı.

EREĞLİ'DE ÖĞRENCİ KURULTAYI BAŞLADI

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 5 saat 54 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
16 saat 6 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 4 saat 7 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 19 saat önce AĞIR YARALI !
2 gün 34 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 23 saat 35 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 5 saat 28 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
18 saat 42 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 14 saat 12 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 3 saat 1 dakika önce KAZA ; 2 YARALI