Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE ÖĞRENCİ KURULTAYI BAŞLADI

EREĞLİ'DE ÖĞRENCİ KURULTAYI BAŞLADI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de ‘Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde-Öğrenci Kurultayı’ baÅŸladı.
Türk Metal Sendikası ve UludaÄŸ Ãœniversitesi iÅŸbirliÄŸi ile bu yıl 6’ncısı gerçekleÅŸtirilen AKADEMEK’te denilen Kurultay, Zonguldak ili EreÄŸli ilçesi Gülüç beldesinde hayata sokuldu.  27 üniversiteden 198 öğrenci ve akademisyenler katılarak üç gün sürecek kurultayın startı Büyük Anadolu EreÄŸli Otel’de verildi. BaÅŸlangıcında saygı duruÅŸunda bulunuldu Ä°stiklal Marşı söylendi.
EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, açılışta yaptığı selamlama konuÅŸmasında, Türk Metal Sendikası ve UludaÄŸ Ãœniversitesi’nin yöneticilerini 6 yıldır baÅŸarı ile sürdürdükleri etkinlikten dolayı tebrik ettiÄŸini söyledi. ÇorumluoÄŸlu, “Erdemir’deki çalışan işçimizin yüzü gülüyorsa Zonguldak mutlu, TTK’da çalışan işçimizin yüzü gülüyorsa Zonguldak mutlu, eÄŸer sizlerin yüzü gülüyorsa biz sizlere hizmet eden kamu bürokrasisinin yüzü gülüyor” dedi.
ALPER: BU KURULTAYIN RUHUNA EN UYGUN YER EREÄžLÄ°
XUludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Alper de, gerçekleştirilen kurultayın akademi ve emek arasında öğrenci odaklı bir köprü oluşturmayı amaçladığını belirterek şöyle dedi:
“Bu kurultay, dünya da örneÄŸi olmayan bir üniversite ile sendika iÅŸbirliÄŸini oluÅŸturmaktadır. Peki niçin EreÄŸli’de bu faaliyeti yapıyoruz? DoÄŸrusunu söylemek lazım Türk Metal Sendikasının böyle bir tesisinin burada olması ilk çalıştayı burada gerçekleÅŸtirmemizin sebeplerinden biriydi. Ä°kincisini Ankara’da yaptık ama orada yaptığımız zaman ÅŸunu anladık ki; bu kurultayın özü bakımından doÄŸru yön EreÄŸli’dir. EreÄŸli liman ÅŸehri, güzel bir ÅŸehirdir. Ama EreÄŸli’yi bu kurultay bakımından anlamlı kılan Erdemir. Bütün Zonguldak’ı katarsanız işçi ve madenci kesim. Dolayısıyla biz bütün toplantılarımızı kurultayın ruhuna uygun olduÄŸu için EreÄŸli’de yapmayı tercih ettik.”
KAVLAK: GENÇLERE YATIRIM YAPIYORUZ
Türk Metal Sendikası Genel BaÅŸkanı aynı zamanda Türk Ä°ÅŸ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’da, Türk Metal’in sadece Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise en güçlü sendikalarından biri olmadığını aynı zamanda, yaptığı çalışmalar, ortaya koyduÄŸu yeniliklerle de ilklerin sendikası olduÄŸunu ifade ederek ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Sendikal yaÅŸamda aklınıza gelebilecek. Tüm yeniliklerin hemen hemen hepsini, Türk Metal gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Ortaya koyduÄŸu vizyonla, üstlendiÄŸi misyonla, çaÄŸdaÅŸ bir sendika kimliÄŸi kazanmıştır. Ä°ÅŸte bizi bir araya getiren AKADEMEK de, içeriÄŸiyle, yapısıyla, organizasyonuyla Türk sendikacılığında bir ilktir. Bir işçi sendikasıyla üniversitelerin, böylesine bir etkinlikte bir araya gelmesi, hem de böylesine kurumsallaÅŸması, sadece Türkiye’de deÄŸil, Dünya için de bir ilktir. Altı yıl önce, sizlerle birlikte bu yola çıkarken, inanın çok inançlıydık, geleceÄŸimize, yani gençlerimize, sonuna kadar inanıyorduk. GeleceÄŸimize yatırım yapıyorduk. Bunun için de, önümüzde büyük bir önderimiz, rehberimiz vardı. O rehber, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ä°ÅŸte biz, en büyük eserim dediÄŸi Cumhuriyeti, gençlere hatta çocuklara emanet eden, Bu büyük liderin izinden yürümeye çalışıyoruz. Ne mutlu onun izinden yürüyenlere, onun yolundan ayrılmayanlara, ne mutlu size, ne mutlu bize, ne mutlu hepimize.”
ERDEMÄ°R’LÄ°DEN KÄ°TAP JESTÄ°
Kavlak’a konuÅŸmasının ardından etkinliÄŸe olan katkılarından dolayı teÅŸekkür plaketi sunuldu. Ayrıca Erdemir işçileri de Kavlak’a Erdemir işçilerinin duygu ve düşüncelerini yazdığı defteri hediye etti. Kurultayın açılış bölümünün ardından oturumlara geçildi.
Kurultay’a Gülüç Belediye BaÅŸkanı Gökhan DemirtaÅŸ, Türk Metal Sendikası Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yusuf Ziya OdabaÅŸ, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel BaÅŸkanı Hakan YeÅŸil, Türk Metal Sendikası Kdz. EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Metin Ercan, sendika yöneticileri, üyeler ve yurdun dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri katıldı.

 

EREĞLİ'DE ÖĞRENCİ KURULTAYI BAŞLADI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
şaşkın1
gülücük0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo