13 o C Kdz. Ereğli

Ereğli’de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri başladı

Bu yıl teması “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlenen kutlu doğum haftası programı kapsamında Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri tarafından program düzenlendi.

Gündem 7 yıl 14 gün 10 saat 38 dakika önce 1026

Haberi Paylaşın

Bu yıl teması “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlenen kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri tarafından program düzenlendi.

Her yıl 17-23 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl teması “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 4-6 Yaş grubu öğrencileri tarafından hazırlanan program büyük ilgi gördü. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal, Müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan program Minik öğrencilerin Kur’andan okudukları sureler ile devam etti.2017 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum haftası dolayısıyla hazırlanan Slayt gösteriminin ardından konuşan İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Kutlu doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında İlk programda 4-6 Yaş kuran kursu öğrencilerine yer verdiklerini söyledi. Müftü Albayrak şunları söyledi ; “30 yılı aşkın dönemdir yapılan yüce Peygamberin Kutlu Doğum Haftasında etkinliklerimize yer vererek kutlama çabalarını görüyoruz. Ereğli İlçe Müftülüğü olarak düşündüğümüz etkinliklerimizden birisini ön plana aldık. Haftanın açılış programı olarak 4-6 yaş yavrularımızın Kuran Kursu etkinliklerine yer verdik. Peygamber efendimiz müşfikliği iyilikseverleriyle Muaffak olduğu her çocuğun kalbine kırmıştır. Bizde bu yönde bu haftada çocuklarımızı ön plana çıkartarak önceliği onlara verdik. Öğrencilerimizin kurslarımızda neler yaptıklarını izleme fırsatı bulacağız. Bizlerde onun ümmeti olarak bu haftada çocuklarımıza öncelik verdik “dedi.

Bu yıl ki temanın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ’Hz Peygamber ve Güven toplumu’ olarak belirlendiğini ifade eden Albayrak, ”Geçmişte kardeşler, akrabalar birbirine daha mı fazla güvenirdi. Yoksa günümüzde mı insanlar birbirine mı daha mı fazla güveniyorlar. Müslüman güvenilen kardeştir, güvenilen amirdir. Bu noktada Ben toplum içinde aile içinde sosyal çevre içinde güvenilen biri miyim? Komşularım bana güveniyor mu? vs. sorularının cevabını kendimize soralım? “diye konuştu.

Konuşmanın ardından İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler beğeniyle izlendi. Program ailelerin çocuklarıyla çektirdiği fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

(Ereğli FM Haber Merkezi )

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 10 saat 52 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 2 saat 4 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 9 saat 5 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 6 saat 9 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 5 saat 43 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 3 saat 22 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 23 saat 58 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 10 saat 26 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 4 saat 33 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 7 saat 59 dakika önce KAZA ; 2 YARALI