Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE KONUŞTU.

EREÄžLÄ°’DE KONUÅžTU.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, "Yani devamlı dokunulmazlıklar kalkıyor diye bir ÅŸey yok. Bir kereye mahsus olmak üzere kalkacak, herkes adliyeye gidecek, hesabını verecek." dedi.

Millletvekili Özbakır, AK Parti Ereğli İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefetin engellemelerine rağmen vize muafiyeti için yasaları meclisten geçirme çabasında olduklarını söyledi.

Mecliste önümüzdeki haftanın yoÄŸun olduÄŸunu anlatan Özbakır, "Mecliste geçtiÄŸimiz günlerde bir olay oldu. HDP’liler bunu provoke ettiler, ertesi gün Anayasa Komisyonu’nda da bir olay oldu, biz ikisinde de oradaydık. Onlar maalesef engellemeye çalışıyorlar. Dokunulmazlığın kaldırılması da sırada biliyorsunuz ama Allah’ın izni ile onların dokunulmazlıklarını kaldıracağız, inÅŸallah meclise götüreceÄŸiz. Herkes dosyası ile adliyenin, hakim ve savcının önüne gidecek." ifadesini kullandı.

Dokunulmazlıkların sadece bu dosyalar ile ilgili olarak bir kereye mahsus geçici madde ile kaldırılacağını vurgulayan Ã–zbakır ÅŸunları kaydetti:

"Yani devamlı dokunulmazlıklar kalkıyor diye bir ÅŸey yok, bir kereye mahsus olmak üzere kalkacak, herkes Adliye’ye gidecek, hesabını verecek. Pazartesi günü için anlaÅŸma yapıldı ayın 4’ine kadar süremiz var, bu kanunları tamamladığımız takdirde inÅŸallah serbest dolaşım serbest vizeyi alırız. Muhalefette bundan faydalanacak ama niye karşı çıkıyorlar anlamıyoruz."

HDP’li milletvekillerinin tutum ve davranışlarını da eleÅŸtiren Özbakır, "Geçen çarÅŸamba akÅŸamıydı, o HDP’nin vekili var, ÅŸu arabada silah yakalatan Ferhat sanırım, çıktı provoke etti, bir sürü ÅŸey söyledi orada. Bizim arkadaÅŸlarda müdahale etti, bir olay oldu, üzücü ÅŸeyler. Biz istiyoruz ki mecliste herkes yakışan ÅŸekilde davransın, madem vekil olmuÅŸlar meclise girmiÅŸler, vekilliÄŸe yakışan ÅŸekilde olsunlar." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile hizmete giren Karabük-Zonguldak arasındaki tren seferlerinin 700 milyon liralık bir yatırım olduÄŸunu ve bu yatırımın 580 milyon lirasının Avrupa BirliÄŸi tarafından verildiÄŸini ifade eden Özbakır, Filyos Projesi’nin bir ay içerisinde temelinin atılmasını beklediÄŸini belirtti.

Özbakır, kömür üretimi için saÄŸlanan teÅŸviklerin önemine deÄŸinerek, "Eren Enerji’nin sahibi Bakan’a, ’buna benzer teÅŸviklerden bizi faydalandırın Lacoste firması buraya gelir, 10 bin iÅŸi çalıştırır’ demiÅŸ. TeÅŸvik keÅŸke alabilsek ama bu Erdemir bizi mahvediyor. Zengin gözüküyoruz bu da bizim önümüzü tıkıyor. Yani 81 vilayette Zonguldak 29’ncu sırada, inanılır gibi deÄŸil." ÅŸekilde konuÅŸtu.

Toplantıya EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, AK Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, ilçe ve belde belediye baÅŸkanlarının yanı sıra il genel ve belediye meclis üyeleri ile kadın kolları temsilcileri katıldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo