Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE KARANTİNA !.

EREÄžLÄ°'DE KARANTÄ°NA !.

Çok sayıda Pozitif vakanın görüldüğü Ereğli Danışmentli köyü karantinaya alındı.


EreÄŸli’ ye baÄŸlı Danışmentli köyünde Muhtar Fahrettin Donat’ın KOVÄ°D-19 testinin pozitif çıkması sonucu köy halkına PSR testi yapılmıştı. Dün yapılan testlerin büyük çoÄŸunluÄŸunun POZÄ°TÄ°F gelmesi üzerine Danışmentli köyü aÅŸağı mahallesi karantinaya alındı. Jandarma ekipleri köy eÄŸiriÅŸ ve çıkışı kapatırken, EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu’ da sabah saatlerinde köye gelerek inceleme de bulundu.

ÇORUMLUOĞLU KÖYDE İNCELEME YAPTI

Jandarma kolluk kuvvetlerinden son durum hakkında bilgi alan EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu köyün durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Kaymakam ÇorumluoÄŸlu yaptığı açıklamasında “ Dün akÅŸam bölgede tarama testi yaptık. Birkaç gündür de vaka sayılarımızda da artış vardı. Bu vaka artışından sonra tarama testi ihtiyacımız oldu. Onu da yaptık. Ne yazık ki tarama test sonuçlarında beklediÄŸimizin oldukça üzerinde vaka çıktı. Tedbir amaçlı olarak hem burada ki mahallemizi korumak hem de yayılmasını engellemek için böyle bir tedbir kararı aldık. Şüphesiz ki vatandaÅŸlarımız bu süre içerisinde özgürlüklerinden kısıtlanmış olacak. Ama biz bunu almak zorundayız. Çünkü burada virüsün baÅŸka bir yere de yayılmasını engellememiz gerekiyor. Bugünden itibaren vatandaÅŸlarımıza destek olarak gıda desteÄŸimiz olacak. Zaten ilk defa yaptığımız bir ÅŸey deÄŸil. Daha önce de zaman zaman yaptık” dedi.

KAYMAKAM SAYI VERMEDÄ° !..

Kaymakam Ä°smail ÇorumluoÄŸlu pozitif çıkan kiÅŸi sayısının sorulması üzerine Bakanlık talimatları gereÄŸince sayı veremediklerini ancak sayının beklediklerinden yüksek çıktığı için yayılımın önünü kesmek amacıyla karantina tedbiri almak zorunda kaldıklarını kaydetti. ÇorumluoÄŸlu “Rakamları Bakanlığımızın talimatları gereÄŸince veremiyoruz. Ama rakam bizim için yüksek bir rakam. Åžu ana kadar beklemediÄŸimiz bir rakam., olduÄŸu için bu tedbirleri aldık zaten. Çünkü test yaptığımız kiÅŸi ve pozitif çıkan kiÅŸi sayısına da bakıyoruz. Buradaki geliÅŸim çok hızlı. EÄŸer biz bunun önünü kesmek ve burada karantina tedbiri uygulamazsak hem mahalle içerisinde hem de ÅŸehirle önünü kesemeyeceÄŸiz. KesemeyeceÄŸimiz için ne yazık ki bu tedbiri almak zorunda kaldık” dedi.

Yaklaşık 830 kişilik nüfusu bulunan Danışmentli köyüne İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde giriş yaptı. Ekiplerin PSR testlerine gün içinde de devam edeceği öğrenildi.

 

EREÄžLÄ°'DE KARANTÄ°NA !.

Çok sayıda Pozitif vakanın görüldüğü Ereğli Danışmentli köyü karantinaya alındı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün19
şaşkın9
gülücük6
kızgın6
hayran1
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo