Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA !.

EREĞLİ'DE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA !.

Ereğli`de Korona Virüs tedbirleri arttırıldı.


Ereğli’nin tüm giriş ve çıkışlarında sıkı denetim başladı. Kararlılıkla süreceği belirtilen denetimler sırasında uzun araç araç kuyrukları oluştu.İlçe Merkezi’nde (Devrim Bulvarı)  yol kenarındaki Otoparklar çekilen şeritlerle kapatıldı. Un Pazarı girişi de dün kapatılmıştı.

JANDARMA DENETİME BAŞLADI

Ereğli'de Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ereğli şehir merkezi İstasyon Caddesi’nde Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulama yaptı. 

Uygulamada Jandarma ekipleri araç sürücüleri ve yolcularını mecbur olmadıkça dışarıya çıkmamalarını ve insanlarla yakın temasta bulunmamalarını istedi. Ereğli Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler İstasyon Caddesi’nde Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan uygulamada vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yüz tanıma ve PTS uygulamasının da gerçekleştirildiği uygulamada araç sürücüleri ve vatandaşları uyaran Jandarma ekipleri “Mecbur ve çok gerekmediği müddetçe sokağa çıkmayın. İnsanlarla yakın temasta bulunmayın. Yapılan açıklamalara ve uygulanması gereken tedbirleri yerine getirin. Bu işin şakası yok” diyerek uyarıda bulundu. Uygulamaların sıklaşarak devam edeceği öğrenildi.

OTOPARK ALANLARINA KISITLAMA

 Ereğli'de, Coronavirüs Salgınına karşı tedbirler amacıyla ilçe merkezinde araç trafiğini azaltma çalışmalarına başlandığı bildirildi. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehir girişlerinde araç sürücülerin ateşleri ölçülerek alınan tedbirlerin uygulanmasına da devam ediliyor. 

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yaptığı açıklamada, bugüne kadar yaptıkları uyarılarda, vatandaşların özellikle işleri ve mecburiyetleri olmadıkça çarşı merkezine çıkmamaları yönünde uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Çorumluoğlu, yaptıkları uyarılara rağmen çarşı merkezinde vatandaş yoğunluğunun devam ettiğini gözlemlediklerini belirterek, şöyle dedi:
“Ancak, vatandaşlarımız ne yazık ki bizim tedbir amaçlı bu tavsiyemize riayet etmediler. Biz de bu sebeple çarşı merkezindeki parkları ikinci bir düzenlemeye kadar kaldırdık. Her geçen gün de park alanlarını daraltma çalışmalarımız devam edecek. 
Bunun yanında, şehrimizin üç girişine Emniyet ve Jandarma güçleri tarafından gerekli planlamalar yapıldı. Şehre gelen her vatandaşımıza, ne sebeple geldikleri soruluyor, ateşleri ölçülüyor, araç kontrolleri yapılması gibi uygulamalarımız devam edecek. 
İTALYA VE İSPANYA ÖRNEĞİ VERDİ!
Bütün bu çalışmalarımızın ana amacı vatandaşımızın sağlığını korumaktır. Vatandaşımıza eziyet çektirme gibi bir niyetimiz yoktur. Ama vatandaşlarımız da lütfen bizim uyarılarımızı dinlesinler. Çünkü, gerek Zonguldak, gerek Ereğli, gerekse ülkemizde Corona Virüsünden ölümler artmaya başladı. Bir İtalya, bir İspanya neyse, yakında biz de o rakamlara doğru gitmeye başlayacağız. Eğer bu tedbirlere uyarlarsa, ülke olarak bu virüsü çok kolay atlatacağımıza inanıyorum, can kaybımız, vatandaşlarımızın sağlıklarındaki hasar daha az olacak ve toparlanma süremiz de daha kısa sürede olacaktır. Çünkü bu virüsün bir de ekonomik toparlanma kısmı var. Bu çalışmaları ne kadar düzenli yaparsak, ne kadar kısa sürede atlatırsak, ekonomik toparlanmamızın da o kadar hızlı olacağını düşünüyorum.”

ERDEMİR TEDBİRLERİ ARTTIRDI !:
 Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir), işçi sağlığı ve güvenliği açısından yeni düzenlemelere gidileceği bildirildi.
Şirkette yetkili Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, yaptığı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan, Ülkemizde ve bölgemizde de her geçen gün artış gösteren Coronavirüs salgınına önlem amacıyla, Erdemir yetkilileri ile bir süredir görüşme halinde olduklarını söyledi.
Yaptıkları görüşmelerde, işçi sağlığı ve güvenliğini ön planda tuttuklarını anlatan Ercan, özetle şunları kaydetti:
SOSYAL MESAFENİN KORUNMASI
“Bu kapsamda; öncelikle çalışanların söz konusu salgından daha fazla korunabilmeleri için, başta yemekhanelerde yeni düzenlemelere gidildi. Bunlar arasında, özellikle yemekhanelerdeki masa düzenlerinde mesafeler daha da açılırken, su gibi temel gıda maddelerin kullanımı da bireyselleştirildi. İşçi servislerine yeni düzenleme getirildi. Şirketteki çalışma düzenine göre belirli iş yerlerindeki vardiyalı çalışma sistemi yeniden düzenlendi, bazı yerlerde 2 vardiya ve 3 gün tatil düzenine geçildi. Bu gibi uygulamalarda, çalışma saati 45 saatin altına düşülse dahi işçi ücretlerinde kesintiye gidilmeyecek, bunun üzerindeki mesailerinin ek ücretleri de ödenecek. Şirketin çalışma düzenini de aksatmayacak şekilde alınan kararların uygulanmasına ise 6 Nisan Pazartesi gününden itibaren başlanacak. Ülkemizdeki Coronavirüs Vakasından normale dönülmesinin ardından, şeniden Toplu İş Sözleşmesi dönemine geçilecek.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın2
üzgün2
kızgın2
gülücük1
hayran0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo