13 o C Kdz. Ereğli

Ereğli’de Avukatlar Günü kutlandı

Gündem 7 yıl 24 gün 9 saat 8 dakika önce 690

Haberi Paylaşın

Zonguldak Barosu İlçe Temsilcisi ve Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Av. Tayyar Kartal,’ Anayasamızda ifadesi bulunan Hukuk devleti ilkesinin en önemli şartlarından birisi hiç şüphesizi kuvvetler ayrılığıdır, Kanunla düzenlenmesi gereken ve dolayısıyla yasama organının görev ve yetkisine giren konuların, olağanüstü hal kararnameleri ile düzenlenmesi, kuvvetler ayrılığına aykırılık teşkil etmektedir.’ dedi.

Kdz. Ereğli İlçesinde, ’5 Nisan Avukatlar günü ’dolayısıyla tören düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde Ant’a çelenk konulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende konuşan Zonguldak Barosu İlçe Temsilcisi ve Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Av. Tayyar Kartal, Hukuk Devleti ilkesinin ve onun en önemli şartlarından birisi olan Kuvvetler ayrılığının Hukukçuların vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Günübirlik çalışmaların yeterli olmadığını ve bu mesleğin 20-40 yılının planlanması gerektiğini ifade eden Kartal, ”Çünkü ancak bu sayede kişi hak ve özgürlüklerini koruma altına almamız mümkün olacaktır. Hukuk sistemi içerisinde biz avukatların konumunun, taşıdığımız önemin farkındayız, Hukuk sistemimizi iyileştirirken, mesleğimizin de kalitesinin yükseltilmesi gerekiyor, Aksi takdirde hukukun üstünlüğünün sağlanması, insanlar arasındaki güveninin, toplumsal barışın gerçekleştirilmesi mümkün değil, Her şeyden önce; Hukukumuza ve onun içerinde savunmayı temsil eden mesleğimize geniş açıdan bakmamız gerekiyor, Geçmişi, Bugünü ve geleceği incelemek, tahlil etmek gerekiyor, Hukuku ve Avukatlığı geleceğe taşımak gerekiyor, Günübirlik çalışmaların yeterli olmadığı ortada, bu mesleğin 20 yılını,40 yılını planlamamız gerekiyor, Hukukun ve avukatlığın kısa, orta ve uzun vadeli kalkınma planlarını oluşturmamamız gerekiyor. Avukatlık teminatını getirmemiz gerekiyor, Hukuku ve avukatlığı zamana uydurmamız, zamana adapte atmemiz gerekiyor, Bizleri zamana adapte etmemiz gerekiyor.” dedi.

DEMİRTAŞ,ADALET ÇÖKERSE DEVLET ÇÖKER

Törenin ardından CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, adaletin Devletin temeli olduğunu belirterek, “adalet çökerse, Devlette çöker. Günümüz Türkiye’sinde iktidarın uygulamaları sonucu hakim, savcı, avukat korkuyorsa, endişe içindeyse, kuvvetler ayrılığı yok edilmek isteniyorsa, o sistemden adalet çıkmaz” dedi.

Törene, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, CHP Ereğli Önceki dönem İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve çok sayıda avukat katıldı.

(Ereğli FM Haber Merkezi )

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 14 saat 5 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 15 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 9 saat 22 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 6 saat 35 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 8 saat 56 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
2 gün 3 saat 11 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
13 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 11 saat 18 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 7 saat 27 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 12 saat 25 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !