Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli’de Avukatlar Günü kutlandı

EreÄŸli’de Avukatlar Günü kutlandı

Zonguldak Barosu Ä°lçe Temsilcisi ve Kdz. EreÄŸli Hukukçular DerneÄŸi BaÅŸkanı Av. Tayyar Kartal,’ Anayasamızda ifadesi bulunan Hukuk devleti ilkesinin en önemli ÅŸartlarından birisi hiç şüphesizi kuvvetler ayrılığıdır, Kanunla düzenlenmesi gereken ve dolayısıyla yasama organının görev ve yetkisine giren konuların, olaÄŸanüstü hal kararnameleri ile düzenlenmesi, kuvvetler ayrılığına aykırılık teÅŸkil etmektedir.’ dedi.

Kdz. EreÄŸli Ä°lçesinde, ’5 Nisan Avukatlar günü ’dolayısıyla tören düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde Ant’a çelenk konulması, Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşının okunmasının ardından baÅŸlayan törende konuÅŸan Zonguldak Barosu Ä°lçe Temsilcisi ve  Kdz. EreÄŸli Hukukçular DerneÄŸi BaÅŸkanı Av. Tayyar Kartal, Hukuk Devleti ilkesinin ve onun en önemli ÅŸartlarından birisi olan Kuvvetler ayrılığının Hukukçuların vazgeçilmezi olduÄŸunu söyledi. Günübirlik çalışmaların yeterli olmadığını ve bu mesleÄŸin 20-40 yılının planlanması gerektiÄŸini ifade eden Kartal, ”Çünkü ancak bu sayede kiÅŸi hak ve özgürlüklerini koruma altına almamız mümkün olacaktır. Hukuk sistemi içerisinde biz avukatların konumunun, taşıdığımız önemin farkındayız, Hukuk sistemimizi iyileÅŸtirirken, mesleÄŸimizin de kalitesinin yükseltilmesi gerekiyor, Aksi takdirde hukukun üstünlüğünün saÄŸlanması, insanlar arasındaki güveninin, toplumsal barışın gerçekleÅŸtirilmesi mümkün deÄŸil, Her ÅŸeyden önce; Hukukumuza ve onun içerinde savunmayı temsil eden mesleÄŸimize geniÅŸ açıdan bakmamız gerekiyor, GeçmiÅŸi, Bugünü ve geleceÄŸi incelemek, tahlil etmek gerekiyor, Hukuku ve Avukatlığı geleceÄŸe taşımak gerekiyor, Günübirlik çalışmaların yeterli olmadığı ortada, bu mesleÄŸin 20 yılını,40 yılını planlamamız gerekiyor, Hukukun ve avukatlığın kısa, orta ve uzun vadeli kalkınma planlarını oluÅŸturmamamız gerekiyor. Avukatlık teminatını getirmemiz gerekiyor, Hukuku ve avukatlığı zamana uydurmamız, zamana adapte atmemiz gerekiyor, Bizleri zamana adapte etmemiz gerekiyor.” dedi.

DEMİRTAŞ,ADALET ÇÖKERSE DEVLET ÇÖKER

Törenin ardından CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ ise gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, adaletin Devletin temeli olduÄŸunu belirterek, “adalet çökerse, Devlette çöker. Günümüz Türkiye’sinde iktidarın uygulamaları sonucu hakim, savcı, avukat korkuyorsa, endiÅŸe içindeyse, kuvvetler ayrılığı yok edilmek isteniyorsa, o sistemden adalet çıkmaz” dedi.

Törene, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, CHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Åžerif Sertan Ocakçı, CHP EreÄŸli Önceki dönem Ä°lçe BaÅŸkanı  Hayrettin Kartal ve çok sayıda avukat katıldı.

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo