Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLi'DE 3'ÜNCÜSÜ YAPILDI !

EREĞLi'DE 3'ÜNCÜSÜ YAPILDI !

Ereğlİ`de 400 sporcu 3. Açık Su Yüzme Yarışları’nda kulaç attı.


Türkiye’nin çeÅŸitli bölgelerinden gelen ve aralarında Devlet Eski Bakanı KürÅŸad Tüzmen’in de bulunduÄŸu 400 sporcu Kdz. EreÄŸli 3. Açık Su Yüzme Yarışları’nda kulaç attı. 

Kdz. EreÄŸli Belediyesi, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Ä°stanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü iÅŸbirliÄŸinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi 3. Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışlarına ev sahipliÄŸi yaptı.

Amfi Tiyatro alanı liman içinde yapılan yarışlara bin 500 ve 3 bin metreden sonra bu yıl 5 bin metre de ilave edildi. 3 ayrı parkurdaki açık su yüzme yarışmasına Türkiye’nin deÄŸiÅŸik bölgelerinden gelen aralarında milli sporcuların da bulunduÄŸu 400 sporcu ile Eski Devlet Bakanı KürÅŸad Tüzmen katıldı.

Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, eÅŸi Neriman Posbıyık ve Ä°stanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mustafa Özer’in düdüğüyle start alan yarışlarda kadın-erkek, veteran ve engelli kategorilerinde yaÅŸ sınırlamalarına göre 400 sporcu 3 ayrı parkurda kulaç atarak yarışları tamamladılar.

Sporcuların ayak bileklerine takılan ‘çip’ vasıtasıyla dereceye girenler belirlendi. Suyun içinde rahatsızlan ya da kısa süreli sakatlık geçiren sporcular yarışmayı tamamlayamadan tekne ve bot yardımıyla karaya çıkartılarak saÄŸlık ekiplerine teslim edildi.

TÃœZMEN: EREÄžLÄ°’DE TEKRAR YÃœZMEKTEN MUTLU OLDUM

Kdz. EreÄŸli’deki yüzme yarışlarını deÄŸerlendiren Devlet Eski Bakanı KürÅŸad Tüzmen, tekrar EreÄŸli’de olmaktan mutluluk duyduÄŸunu belirterek; “Kdz. EreÄŸli yarışlarında arkadaÅŸlar bana sürpriz yaptılar. 3 bin metrede yüzeceÄŸimi sanıyordum ama 5 bin metre yazmışlar bana. Bu parkuru da tamamladık. Kdz. EreÄŸli’nin tarihini, kültürünü, son derece misafirperver insanlarını tekrar görmekten mutlu oldum. Ben burada Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanımıza ve tüm çalışanlarına teÅŸekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik oldu. ArkadaÅŸlarımız da çok mutlu. EmeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Yarışma sonunda 400 sporcuya katılım madalyaları verilirken, bin 500, 3 bin ve 5 bin  metrede dereceye girenler yaÅŸlarına göre 13 ayrı kategoride ödüllendirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran7
gülücük4
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo