Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli’de 3 Bin Fındık Fidanı Dikildi

EreÄŸli’de 3 Bin Fındık Fidanı Dikildi

Zonguldak Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğünün ortak projesi doğrultusunda Ereğli ilçesinde 3 bin fındık fidanı dikildi.

EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, ilçeye baÄŸlı Sakallar köyünde Zeki UÄŸuz’a ait tarlada fındık fidanı dikim töreni öncesi yaptığı konuÅŸmada, fidanlara üreticilerin gözü gibi bakacağına inandığını belirtti.

Madenoğlu, "Fidanlar sadece aile ekonomisine değil ülke ekonomisine de katkıda bulunacak fidanlardır. Bunlardan elde edilecek fındıklarla biz ekonomimizi daha da güçlendireceğiz." dedi.

Sakallar köyü Muhtarı Mehmet Çinkılıç de devletin ve hükümetin tarım ile hayvancılıkta önemli destekler saÄŸladığını vurgulayarak, "Bu arazide ancak fındık oluyor. Bu yüzden fındık bizim geçim kaynağımız. Fındığa destek konusunda gerekenler yapılıyor, inÅŸallah güzel olacak. Fındık üreticisinin en büyük sorunu bölgede sayıları binleri geçen yabani domuzlardır. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Tarım arazilerine, ürünlerimize zarar veriyor. Domuz sürek avı yapılabilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz." diye konuÅŸtu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Madenoğlu ve ilçe protokolü tarafından fındık fidanları toprakla buluşturuldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo