Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ

EREÄžLÄ°'DE 23 NÄ°SAN ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°

Ereğli`deki 23 Nisan kutlamalarına Deprem bölgesi vurgusu


 EreÄŸli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde,  depremi yaÅŸayan illerin isimlerinin yazıldığı pankartlarla sahneye çıkan öğrenciler, “Ãœlkemiz İçin Birlikteyiz” panosu oluÅŸturdu. 

Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Harun Akgül, çocuklara hitaben yaptığı konuÅŸmada, “Ãœlkemize ve milletimize yararlı bireyler olabilmek için çalışmak en önemli göreviniz olmalıdır. Bu yolda da sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır” ifadelerini kullandı.
Karadeniz EreÄŸli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’na Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Harun Akgül tarafından çelenk sunuldu, saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı okundu.
Anıt önünde gerçekleÅŸtirilen ve Kaymakam Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Niyazi UÄŸur ve Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık’ın yanında ilçe kamu idaresi, siyaset ve sivil toplum kuruluÅŸlarından yoÄŸun katılımla gerçekleÅŸtirilen törenin ardından bazı muhalefet partileri ve STK’lar da törende çelenk sundu.
TATOÄžLU KÃœLTÃœR MERKEZÄ°’NDE 23 NÄ°SAN PROGRAMI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde EreÄŸli Ä°lkokulu tarafından gerçekleÅŸtirilen kutlama programı Hüseyin TatoÄŸlu Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirildi.  Program, saygı duÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸladı.  Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer’in 23 Nisan mesajı okundu.
Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Harun Akgül, programda yaptığı konuÅŸmada, Atatürk önderliÄŸinde ve onun milletin bağımsızlığını yine onun azim ve kararlılığını kurtaracaktır öngörüsüyle tutuÅŸturulan bağımsızlık meÅŸalesinin Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla yakıldığını belirtti.
Akgül şöyle konuştu:
“Büyük Millet Meclisi’nin ülkenin dört bir yanından gelen temsilcilerin katılımıyla açılması, Anadolu’muzda baÅŸlayan milli mücadele hareketinin hedefine uzandığı süreçte çok önemli bir kilometre taşıdır. Böylelikle Milli Egemenlik temelinde bağımsızlık ışığı tüm yurda yayılmış, meclisimizin çalışmaları da milli egemenlik yolunda milletimize güç vermiÅŸtir. Bu büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve baÅŸarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla tutuÅŸmuÅŸ bir millet, birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl geleceÄŸini tüm dünyaya göstermiÅŸtir. Mustafa Kemal, medeni dünyanın kabul ettiÄŸi demokratik bir yaÅŸama kavuÅŸtuÄŸumuz, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan tarihini tüm dünya çocuklarına armaÄŸan etmiÅŸtir.  Bu sebeple, Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutladığımız bayramı aynı zamanda çocuk bayramı olarak da kutlamaktayız.
Sevgili yavrularımız, bugün burada sevinciniz ve coÅŸkunuzu sizlerle paylaÅŸan büyükleriniz, sizlerden araÅŸtıran, düşünen, bilme ve ilme önem veren, üreten, ahlaki ve insani deÄŸerleri kazanmış, vatanı ve milletini seven, milli ve manevi deÄŸerlerini benimsemiÅŸ, gerektiÄŸinde vatanı, milleti ve bayrağı için her türlü fedakarlığı yapabilecek bireyler olarak yetiÅŸmenizi bekliyorlar. Sizler de bu istek ve gayretle sorumluluklarınızı yerine getirip, geleceÄŸe en iyi ÅŸekilde hazırlanırsanız, aydınlık yarınlar sizi bekliyor olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere verdiÄŸi önemin bilinciyle, ülkemize ve milletimize yararlı bireyler olabilmek için çalışmak en önemli göreviniz olmalıdır. Bu yolda da sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır.”
UZUN “ULUSAL EGEMENLİĞİN KAZANILDIÄžI GÃœN”
Program çerçevesinde EreÄŸli Ä°lkokulu Öğrencisi Mira FilibelioÄŸlu, çocukları temsilen “Atatürk ve çocuk” temalı bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi.Ardından “Åžanlı Milletin Büyük Meclisi” temalı video gösterisi sunuldu.
EreÄŸli Ä°lkokulu Müdürü Tuncay Uzun,  törende yaptığı konuÅŸmada 23 Nisan’ın, Atatürk önderliÄŸinde bütün ülkenin bağımsızlık mücadelesi verdiÄŸi,  birlikte, aynı inanç ve azimle ülkesini kurtarmak isteyen Anadolu insanının iÅŸgale direniÅŸinin bayramı olduÄŸunu söyledi.
Uzun, “Türk milletinin mukadderatını TBMM’nin kifayetli ve vatanperver ellere verdiÄŸi, özgürlüğün de, eÅŸitliÄŸin de, adaletin de dayanağı olan ulusal egemenliÄŸin kazanıldığı gündür bu gün,” diye konuÅŸtu.
MİNİKLERDEN 23 NİSAN GÖSTERİLERİ
Programda EreÄŸli Ä°lkokulu 23 Nisan Çocuk korosu tarafından 23 Nisan temalı ÅŸarkılar seslendirilmesinin ardından, Öğrencilerden Nazlı KarakuÅŸ “Egemenlik Yolu” ÅŸiirini okudu.
TBMM’nin kuruluÅŸundan kısa kesitlerin de yer aldığı Ä°stiklal YolculuÄŸu konulu söz korosu ve piyano dinletisi eÅŸliÄŸinde insan insan müzikal gösterisi gerçekleÅŸtirildi. Müzikal gösteri sırasında, öğrenciler KahramanmaraÅŸ merkezli depremden etkilenen illerin isimleri yazılı pankartlarla sahneye çıktılar. Öğrenciler gösterini sonunda “Ãœlkemiz için Birlikteyiz” yazan bir pano oluÅŸturdu.
23 Nisan etkinlikleri, öğrencilerin sunduÄŸu “Bayrak” adlı gösteriyle sona erdi.
Programı, Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, askeri ve sivil erkan, siyasiler, vatandaşlar ve öğrenciler izledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo