12 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE HİZMET ATAĞI..!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde görev süresinin 3’üncü yılını dolduran Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, şehrin farklı adreslerindeki belediye icraatlarını gösteren saha gezisinde, ilçenin her noktasına dokunduklarını bildirdi.

Gündem 6 yıl 5 ay 1 gün 18 saat 1 dakika önce 1564

Haberi Paylaşın

Uysal’ın saha gezisi incelemelerine, Karadeniz Ereğli’de görev yapan gazeteciler yanı sıra Zonguldak, Kozlu ve Alaplı’daki basın mensupları katıldı. Programa, belen sanayi bölgesinde, belediye bünyesindeki 3 müdürlüğün barındığı Belediye Şantiyesi’nden başlayan Uysal, birlikte yapılan kahvaltının ardından şantiyeyi gezdirdi. Her gezi alanında basını bilgilendiren Uysal, şunları kaydetti:

50 yıl planlanarak inşa edildi…
“Belediyemiz Fen İşleri, Su Kanalizasyon ve Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğünce kullanılan ve bünyesinde İtfaiye Müdürlüğünü de barındıran şehrin girişindeki Potbaşı Şantiyesi, Çocuk Oyun Dünyası yapılmak üzere yıkılırken, ’Yeni Şantiyemiz’ Belen Sanayi Sitesi mevkisinde bulunan 13 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu.
Kazı ve dolgu yöntemi ile bin metreküp hafriyat, 3 bin metre küp taş duvar çalışması ile tamamen belediye imkanları ile yapılan, eğitim salonları, 4 ayrı ana yönetim binası, üretim atölyeleri, iş makinesi parkını da bünyesinde barındıran ’Yeni Şantiye’ gelecek 50 yılın planlanarak inşa edildi.
Ereğli Belediyesi son 3,5 yılda tarihinin en güçlü araç parkını kurdu. Kiralama yöntemi tarihe karıştı. Belediyenin öz kaynakları ile ve borçlanmadan araç parkına, 2015 yılında 31, 2016 yılında 26, 2017 yılında ise 10 olmak üzere 67 yeni araç kazandırdı.”

Atık 333 15 53 arayın!
Uysal, Belen Sanayi Sitesi girişinde toplam 1500 metrekarelik alan üzerine kurulan Atık Getirme Merkezi’nde ise “merkezde atık pil, bitkisel yağ, atık elektrikli, hacimli atıklar, flüoresan lambalar ve diğer civa içeren atıklar, atık ilaçlar ve evlerden kaynaklanan tehlikeli atıklar toplanıyor. Atıkların kaynağından ayrı ayrı söz konusu atıkları tesisimize ulaştırabilir ya da Alo Atık 333 15 53 numaralı hattımıza ulaşarak talepte bulunabilir” dedi.

Kısa süre sonra açılacak!
Yapımına 2013 yılı Haziran ayında başlanan, yüzde 30’u bitmiş inşaat halinde devir alınan yeni terminal alanında da anlatım yapan Uysal, yapım işini tamamlandığını belirtti. Uysal, “otobüs firmalarının ihalesi ve terminal girişinin trafik açısından daha güvenli olması için sinyalizasyon çalışması tamamlandı. Çarşı merkezinde bilet satış noktalarının yapımı da son aşamaya geldi. Yeni terminali kısa süre içinde hizmete açıyoruz” diye konuştu.

Dere ıslahı ve altyapı çalışmaları…
İlçedeki derelerin ıslah edilmesi konusunu önemsediklerini anlatan Uysay, şu sözlerle konuştu:
“Islah edilmedikleri için sel felaketlerine neden olan dereler için DSİ işbirliği 5 ayrı derenin ıslahları gerçekleştirildi. Kavaklık Halkapınar, Kışla Sanayi, Köseağzı derelerinin ıslahını bizzat belediyemiz gerçekleştirdi. Üzerinde bulunduğumuz Kabasakal Deresi ıslahı da büyük oranda tamamlandı.
Sakindere de altyapı çalışmalarımız sürüyor. 280 metrelik ıslah yapılacak proje kapsamında, duvar yükseklikleri 5’er ve 3’er metre, dere kenarında 6 metre gezi yolu, 7 metrelik araç yolu, sağlı-sollu yaya kaldırımları ve yeşil alanlar ile birlikte bu bölgede parklar ve piknik alanları oluşturacağız.”

Muhtarlar ziyareti…
Muhtarlar Derneği’ne de giden Uysal, muhtarlarla bir süre sohbet etti. 31 mahalle muhtarının her birine çalışma olanağı sağlandığını kaydeden Uysal, dernek bünyesinde köy muhtarları için de alan oluşturulduğuna dikkat çekti.

Seyir Tepesi…
Bağlık ve Sarıkorkmaz mahalleleri sınırlarında yer alan 16 dönüm alan içinde bünyesinde piknik masaları, yürüyüş yolu olan ve Ereğli’nin kuşbakışı görüntüsüne sahip Seyir Terası da gezildi. Uysal, alana çocuk parkı ve spor aletlerinin de yerleştirileceğini kaytdetti.

İtfaiye istasyonu görüldü
Kışla Sanayi Sitesi girişine kurulan Merkez İtfaiye İstasyonu da gezi kapsamında alındı. Uysal, buradaki konuşmasında ise şu ifadeleri kullandı:
“İtfaiye istasyonlarını yeniledik. Potbaşı’nda ihtiyaca cevap veremeyen itfaiye hizmet binası yerine Kışla Sanayi Sitesi girişine kurulan Merkez İtfaiye İstasyonu ve Kepez Belen Sanayi Sitesi yanına ara istasyon kurduk. Ayrıca itfaiye teşkilatını, yeni itfaiye aracı, arama kurtarma botları ve diğer başlanan jet ski alarak daha da güçlendirdik.”

Atatürk Anıtı… İnönü parkı… spor parkları…
Erdemir Ofis Yolu üzerindeki 4 dönüm alan üzerinde yaklaşık 2 milyon lira maliyetle yapılan Spor Parkı gezildi. Park bünyesindeki mini golf platformu, mini futbol alanı, sentetik buz pisti, tırmanma, kay-kay alanı, koşu ve yürüyüş parkuru görüldü. Uysal, “spor parkımız kısa sürede toplumun her kesiminin, ailelerin buluşma noktası oldu. Burada çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerin heyecanı ve mutluluğuna şahit olmak, beni fazlasıyla memnun ve mutlu ediyor” diye konuştu.
1989 yılında dönemin Belediye Başkanı merhum Ruhi Cöbekoğlu tarafından yaptırılan, resmi törenler dahil bir çok etkinliğe ev sahipliği yapan Atatürk Anıtı da ziyaret edildi. 28 yıl sonra yenilenen alanda rölyefler ile anıt ve zemin taşları değiştirildiği, ışıklandırma sistemiyle Atatürk Anıtı daha modern bir kale kavuşturulduğu ifade edildi.
Anıt ve çevresindeki yenileme ve düzenleme çalışmaları kapsamında, ikinci etap çalışmalarında ise İnönü Parkı’nın tamamlanmak üzere olduğu kaydedildi. Uysal, “İnönü Parkı’nda tarihi çınar ağaçları nefes aldı ve park zemin yenileme, aydınlatma ve devam eden yeşil alan çalışması ile daha modern bir hale kavuşturuldu” dedi.

Kent Müzesi… Uzun Mehmet Anıtı…
İlçede bir süre önce açılan Kent Müzesi de gezildi. İlçenin tarihi ve yöresel eşyaları ile donatılan Kent Müzesini 3,5 yılda 6500 kişinin gezdiği öne sürüldü.
Başkan Uysal, Kestaneci Mahallesi’nde bulunan Uzun Mehmet Anıtını incelemesinde ise Uzun Mehmet’in adına yakışır bir şekilde yenileme yapıldığını belirterek, “mevcut 300 metrekarelik alan üzerinde bulunan su deposu da yer altına alınarak 1000 metrekareye çıkarılarak yeniden düzenlendi” dedi.
Yaklaşık 4 buçuk saat süren saha incelemesi sahil mevkisinde ki belediye tesisinde yenilen yemek ile son buldu.

EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE HİZMET ATAĞI..!

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 10 saat 24 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 22 saat 25 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 18 saat 52 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 17 saat 53 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 23 saat 46 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
4 gün 8 saat 30 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
2 gün 9 saat 55 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 21 saat 19 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 13 saat 30 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?