Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ BELEDİYESİNDE DEPREM TATBİKATI

EREÄžLÄ° BELEDÄ°YESÄ°NDE DEPREM TATBÄ°KATI

Ereğli Belediyesi 31 mahallede Deprem tatbikatı yapacak.


Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğü 31 mahallede uygulamalı deprem eÄŸitimi ve tatbikatına baÅŸladı. 

Ä°kinci derece deprem bölgesinde bulunan Kdz. EreÄŸli’de, halkı deprem konusunda bilgilendirmek için harekete geçen Belediye, 31 mahalleyi kapsayacak ÅŸekilde uygulamalı deprem eÄŸitimi ve tatbikatı baÅŸlattı. Ä°lk tatbikat Kdz. EreÄŸli Belediyesi önünde yapıldı.

Belediye personeli, meclis üyesi ve başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediyede bulunan vatandaşların bilgilendirildiği tatbikatta İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, İtfaiye personeli ve ERİDAK ekibiyle birlikte deprem öncesinde ve sırasında neler yapılması gerektiği, hangi eşyaların nasıl monte edileceği, deprem çantası hazırlığı ve toplanma alanıyla ilgili uygulamalı olarak bilgiler verdi.

-31 MAHALLEDE EĞİTİMLER VERİLECEK-

İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, mahallelerde ve okullarda bu eğitimlerin verileceğini belirterek şunları söyledi:

“Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğü olarak 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle bir araç hazırladık. Aracın içerisinde yaÅŸam alanı var. Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, oturma grubu eÅŸyalarını sabitledik ve temel deprem eÄŸitimi vereceÄŸiz. 6 ve 7 Mart’ta 2 okulumuzda öğrencilerimizi bilgilendireceÄŸiz. Kdz. EreÄŸli halkımıza şöyle bir duyuru yapmak istiyorum. Deprem kaçınılmaz, depremle iç içe yaÅŸamayı öğrenmeliyiz. Biz belediye ve Ä°tfaiye Müdürlüğü olarak hazırız. BaÅŸkanımız Halil Posbıyık’ın talimatıyla yapacağımız bu eÄŸitimler için apartman yöneticileri, site yöneticileri, muhtarlarımız, STK’lar ve okullar mahallelerinde toplanma alanı bulduklarında bize baÅŸvurabilir. Biz arama kurtarma ekibimizle, deprem simülasyon aracımızla ve Temel Deprem Bilgisi kitapçığımızla geleceÄŸiz ve eÄŸitimleri vereceÄŸiz. EreÄŸli’de 60’ın üzerinde toplanma alanı belirledik ve bu noktaları da kitapçığımıza kare kodla ekledik. Halkımızı bilinçlendirmeye devam edeceÄŸiz.”

EREÄžLÄ° BELEDÄ°YESÄ°NDE DEPREM TATBÄ°KATI

Ereğli Belediyesi 31 mahallede Deprem tatbikatı yapacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo