Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ BELEDİYESİ GELENEKLERİ YAŞATIYOR

EREÄžLÄ° BELEDÄ°YESÄ° GELENEKLERÄ° YAÅžATIYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi arife gününde şehir mezarlığında mevlid okuttu.


Kdz. Ereğli Belediyesi, geleneksel hale getirdiği arife günü mevlid programını şehir mezarlığında gerçekleştirdi. Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi.

Öğle namazına müteakip ÅŸehir mezarlığında düzenlenen programa Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık ve eÅŸi Neriman Posbıyık, önceki dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı ErdoÄŸan, Siyasi Parti Ä°lçe BaÅŸkanları, Siyasi Partilerin Zonguldak Milletvekili Adayları, belediye baÅŸkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. Belediye Mezarlıklar Müdürü Tayfun Özcan, programa katılan EreÄŸli halkına teÅŸekkür ederek BaÅŸkan Posbıyık’ın talimatlarıyla gelenekleri sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi.

İlçe Müftülüğü din görevlileri ile Mezarlıklar Müdürlüğü din görevlilerinin katılımıyla mevlid programı icra edildi. İlçe Müftü Vekili Feyzullah Aran, mevlid duasını yaptı.

BAŞKAN POSBIYIK: 25 BİN ÇİÇEK FİDESİ DAĞITACAĞIZ

Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık bir konuÅŸma yaparak halkın Ramazan Bayramı’nı kutladı. BaÅŸkan Posbıyık, ÅŸunları söyledi:

“30 Yıl önce baÅŸlattık bu güzelliÄŸi. Åžehir Mezarlığı’nda Müftülüğümüzün öncülüğünde deÄŸerli hocalarımızla 30 yıldır burada ebediyete gönderdiÄŸimiz büyüklerimizi ve ülkemizde ÅŸehit olan depremde vefat eden birçok ÅŸehidimiz için de burada dualarımızı yapıyoruz. Ruhumuzu tazeliyoruz. Bu ortamı yaratan müftü vekilimize, hocalarımıza, EreÄŸli halkı adına şükranlarımızı sunuyorum. Allah bunun devamını getirmeyi nasip etsin.

Deprem hepimizi derinden üzdü, Ereğli dayanışma olarak gereğini yaptı. Bu dönem çok acılar çektik, ondan önce pandemi acısı çektik. Enflasyon sıkıntıları. Sıkıntılı dönemler geçirdik ama buraya geldiğimiz zaman büyüklerimizi ebediyete intikal edenleri hatırladıkça hiç değilse rahat bir nefes alıyoruz. Bende sevgili kardeşimi kaybettim. Allah razı olsun hepinizden, cenazemize geldiniz, acımızı paylaştınız. Hayat böyle. Hayat boş. Hiç kimseyi kırmamak, üzmemek.. Bütün amaç hedef bu olmalı. Ben bir çok zenginin mezarlıklara mezarını indirdim, yanında sadece bir kefen vardı. Ailemizin geçimi için hem çalışmak hem vecibelerimizi yerine getirmek, hem de insanlarla olan münasebetlerimizi üst noktaya getirmek gerekir. Başka hiçbir şeyin önemi yok.

Bugün EreÄŸli’deki bütün mezarlıklarda ekiplerimiz temizliklerini yaptı, gülsuyu ve mevlit ÅŸekerlerini teslim ettik. Oralarda da dualar okunuyor. Allah hepimizin geçmiÅŸlerinin ruhunu ÅŸad etsin, mekanları cennet olsun. Sayın müftümüzden, hocalarımızdan Allah razı olsun. Ben ve ekibim geçmiÅŸine deÄŸer veren insanlarız. Bir yetkilinin ölüsüne sahip çıkıp çıkmadığına, müdürlüğüne mezarlığından bakmak gerek. Halkımızla birlikte el ele mevlidimizi okutuyoruz. 25 bin çiçek fidesi getirdik, mezarlığın deÄŸiÅŸik noktalarında aynı anda dağıtmaya baÅŸlayacağız. Ramazanımız güzel geçti.  Bayramımız da çoluk çocuÄŸumuzla en güzel ÅŸekilde geçsin inÅŸallah. Nice Ramazan’larda, Kurban’larda beraber olmayı Allah bize nasip etsin diyorum. Allah razı olsun. Ä°yi bayramlar.”

Belediyenin kurduÄŸu SBD TV’den canlı yayınlanan mevlid programı sonrası vatandaÅŸlara 25 bin çiçek fidesi dağıtıldı.

EREÄžLÄ° BELEDÄ°YESÄ° GELENEKLERÄ° YAÅžATIYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi arife gününde şehir mezarlığında mevlid okuttu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo