14 o C Kdz. Ereğli

Ereğli Belediye Meclisinden öne çıkan başlıklar!!!

Kudüs konusu, Meclis’te de konuşuldu!

Siyaset 6 yıl 4 ay 24 gün 23 saat 39 dakika önce 681

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli Belediye Meclisi Aralık ayı toplantılarının ikinci oturumu Hüseyin Uysal Başkanlığı gerçekleştirildi.
Uysal, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda ki toplantıda gündem dışı yaptığı konuşmasında, ABD Başkanı Donald Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ve ABD büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınma sürecini başlattığını açıklaması üzerine, “İslam coğrafyası için son derece önemli olan Kudüs konusundaki cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve Hükümet’in hassasiyetine katılıyoruz. İslam coğrafyasındaki birliktelik açısından Kudüs çok büyük bir öneme sahip” dedi.
Diğer gündem dışı konuşmasında ise ilçenin turizm konusunda canlandırılmasına yönelik atılacak adımlardan bahseden Uysal, şöyle dedi:
“Dördüncü endüstri devriminin itici gücü tüm sektörleri etkilemekte ve her sektörü bir değişime zorlamakta. Çünkü önümüzdeki günlerde teknolojiyi çok iyi kullanan ve teknoloji temelli yaşam kurgulayan bir nesil geliyor. Veya bu şekilde bir profil çizen insanlar günümüzü dolduracaklar. Eğer bizler dördüncü endüstri devrimini anlamazsak biraz yarışmada geri kalacağız.”
Ereğli’ye gelecekler
Uysal, bacasız endüstri diye nitelediği turizm konusunun da Ereğli için önemli olduğunu ve turizmin bütün sektörleri olumlu yönde etkileyebildiği için bu konudaki çalışmalara özellikle ağırlık vermeye çalıştıklarını söyledi ve bu konuda bir adım olarak da önümüzdeki günlerde 45 kişilik bir rehber kafilesinin ilçeye geleceğini belirtti.
Ödül verilecek
Belediye Meclisi, 2016-2017 sezonu Genç Kızlar Türkiye Şampiyonu Karadeniz Ereğli Belediyespor Genç Kız Futbol Takımı’nın, 18 tam Cumhuriyet altını ile ödüllendirilmesine ilişkin gündem maddesine oy birliği ile karar verdi.
Uysal, şampiyona boyunca oynadığı 9 maçta 65 gol atıp sadece 2 yiyerek Türkiye Şampiyonu olan Genç Kızlar Futbol Takımı’nda başarıda emeği geçenleri kutladı.
Öte yandan Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 3. Oturumu yarın (8 Aralık) yapılacak.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 1 saat 48 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 17 saat önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 21 saat 5 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 20 saat 39 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 18 saat 18 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 14 saat 54 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 1 saat 22 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 19 saat 29 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 22 saat 55 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI