Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ BELEDİYE MECLİSİ “BİLMECESİ”!!

EREĞLİ BELEDİYE MECLİSİ “BİLMECESİ”!!

BÖLGEDE OLAN BİTENLER İÇİN www.ereglifm.com.tr


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı’nı kazanan Halil Posbıyık’ın, 6 Nisan Cuma günü CHP belediye meclis üyeleriyle bir araya geldiği ve 8 Nisan Pazartesi günü ilk meclis toplantısının yapılması kararına varıldığı öğrenildi. Ancak toplantı saati ile toplantıda hazır bulunması gereken Ak Partili meclis üyelerinin İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını alacakları saatin çakışması, “Meclis Ak Parti’li üyeler gelmeden mi toplanacak” sorusunu akla getirdi.
Edinilen bilgiye göre, 31 Mart yerel seçimlerinde Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığını kazanan Halil Posbıyık’ın 6 Nisan günü CHP meclis üyeleriyle birlikte yaptığı görüşmede 8 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’de Ereğli Belediye Meclisi’ni toplayacağı öğrenildi.

HENÜZ MAZBATA ALMADILAR
Ancak, belediye meclisinin toplanacağı duyumlarından önce Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından, yerel basın organlarına gönderilen açıklamada 8 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’te Ak Parti Belediye Meclisi Üyelerinin İlçe Seçim Kurulundan törenle mazbatalarını alacağı bildirilmiş ve basına davet yapılmıştı.

CHP’liler YASAL SÜRECİ İŞARET EDİYOR
Ereğli Belediyesi’nin yerel seçimler sonrasında yapacağı ilk toplantının saati ile Ak Parti’nin düzenleyeceği mazbata töreninin aynı saate çakışması üzerine ulaşılan bazı CHP’li kaynaklar, “bu durumda Ak Parti’li üyelerin ilk toplantıya katılımı sıkıntılı olmaz mı” sorusuna, “biz Ak Parti’li arkadaşların mazbatalarını alıp almadığını bilmiyoruz. Kastımız da onları sıkıntıya sokmak değil. Ancak yasal olarak Ereğli Belediye Meclisi’nin ilk toplantısı İlçe Seçim Kurulu’nun mazbataları vermeye başladığı günden sonra en son beşinci gün içinde toplanmasını zorunlu kılıyor. Meclis Divan Heyeti ve Meclis İhtisas Komisyonlarının seçileceği bu toplantı yasal çerçeve göz önüne alındığında bu zaman diliminde gerçekleşmeli” şeklinde cevapladılar.

AK PARTİ: “BİZE BİR BİLDİRİM YAPILMADI”
Gelişmeler üzerine bilgisine başvurulan bazı AK Parti yetkilileri ise meclis toplantısı için tüm meclis üyelerine tebligat yapılması gerektiğinin altını çizerek, “bu konuda bizlere ne bir tebligat ne de bir bildirim yapıldı. Bizler kendi programımız çerçevesinde daha önceden o gün ve saatte mazbatalarımızı alacağımızı açıklamıştık. Meclis toplantısı için de bu durum gözetilmeli ve mutlaka bizler de bilgilendirilmeliydik” değerlendirmesinde bulundular.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
şaşkın2
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Enver Türkoğlu

08 Nisan 2019 - 08:15

Perşembe günü alınan mazbata için 5 gün içinde meclis toplantısı yapılması gerekir, doğrudur 5. gün 9 nisan salı Valla kimse değişmiyor. Dakika 1 ,gol 1

Yorum Yazın

Canlı Radyo