13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısının ilk oturumunu ilçenin Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirdi.

Siyaset 6 yıl 2 ay 22 gün 18 saat 22 dakika önce 918

Haberi Paylaşın

Uysal, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’ndaki toplantıda gündem maddeleri öncesi konuşmasında, ilçede 18 Ocak tarihinde yaşanan fırtınanın sahil şeridine ciddi zarar verdiğini ve gerekli hasar tespit çalışmalarının yapıldığını söyledi.
Denizden gelen felaketin hemen sonrasında gerekli girişimlere başladıklarını belirten Uysal, şöyle dedi:
“Tespitlerimizi yaptık, gerekli bildirimleri gerçekleştirdik. Demiryolları Limanlar ve Havameydanları Genel Müdürlüğü’nden (DLH) ekip geldi. Çalışmalarına başlayacak. Sahilimizle övünüyoruz. Bir tarafta Erdemir diğer tarafta askeriyemiz var. Bu iki mendireğin arasında da doğal bir limanımız var. Burası bizler için yaşam, nefes alma, spor yapma, insanların gönlünü rahatlattığı yerler. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bizler olası felaketlerden kurtulmanın yollarını bulacak kadar bilgili ve donanımlı insanlarız.”

EREĞLİ’NİN NÜFUZU ARTIYOR
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre açıkladığı nüfus sayım sonuçlarını da değerlendiren Uysal, “Ereğlimizde son nüfus sayımında nüfusumuz azalmıyor, üstüne kat kat koyuyoruz. Zonguldak ilinin ilçeleri arasında nüfusu artan tek ilçeyiz. Bu da gösteriyor ki Ereğli bir cazibe merkezi, gittikçe işler iyiye gidiyor. İnsanların bizden umudu kesilmiyor. Biz de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hiçbir zaman bu azimden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
Belediye icraatları, hazırlanan kısa filmin sinevizyona yansıtılması ile Meclis üyelerine izletildi. Toplantı, ilgili komisyonlara havale edilen maddelerin görüşülmesi üzerine 8 Şubat Perşembe gününe ertelendi.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 20 saat 48 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 22 saat önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 16 saat 5 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 15 saat 39 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 gün 13 saat 18 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 9 saat 54 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
20 saat 22 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 18 saat 1 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 14 saat 10 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 19 saat 8 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !