16 o C Kdz. Ereğli

Ereğli bayramına sahip çıktı!..

Ocu, şucu, bucu yoktu! Yüreği ‘Türkiye’ ve ‘Atatürk’ sevdası ile atan binlerce Ereğli’li, Cumhuriyet için yürüdü…

Gündem 6 yıl 6 ay 3 gün 17 saat 28 dakika önce 992

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ’Cumhuriyet Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.
Bayram kapsamında, gündüz düzenlenen etkinlikler sonrası akşam saatlerinde Fener Alayı yapıldı. Bağlık Karakolu önünde toplanan vatandaşlara belediye ekipleri tarafından Türk Bayrakları dağıtıldı. Yürüyüş 18.30’da başladı.
Yürüyüşün başlaması ile protokol üyelerinin ön sırada olduğu binlerce kişi, ellerinde Türk Bayraklarıyla meşale tutan sivil askerler ile birlikte Devrim Bulvarı’nda bulunan Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte, ön kısım İstanbul Yolayrımından geçtikten 20 dakika sonra, arka kısımdaki en son grup ise aynı noktadan ancak geçebildi. Yürüyüşe yaklaşık 8 bin yurttaş katıldı.

Atatürk Anıtı
Anıt önünde ise ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra bir konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, tüm yurtta olduğu gibi Ereğli’de de Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümünü kutlamanın heyecanını, coşkusunu ve onurunu yaşadıklarını belirterek, "biz her türlü yokluğa, imkansızlıklara rağmen, hiçbir zaman kendimizi, özgüvenimizi kaybetmeden, bağımsızlığımızın müdahalesine müsaade etmeden, istiklal harbini kazanarak zaferle noktalamış bir Cumhuriyetin çocuklarıyız, evlatlarıyız, torunlarıyız. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun" dedi.
Kalabalık çalan 10. Yıl Marşı ile bir süre daha coşkulu dakikalar yaşadıktan sonra kutlamalar sona erdi.

-Katılım-

Cumhuriyet Yürüyüşü’ne Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, siyasi partilerin ilçe başkanları ve üyeleri, belediye başkan yardımcıları, kamu kurumlarının amirleri, ilçede bulunan sivil toplum örgütlerinin başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ereğli bayramına sahip çıktı!..

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 4 saat 58 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 20 saat 10 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 3 saat 11 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 15 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 23 saat 49 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 18 saat 4 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 4 saat 32 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 22 saat 39 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
23 saat 38 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 2 saat 5 dakika önce KAZA ; 2 YARALI