Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli bayramına sahip çıktı!..

Ereğli bayramına sahip çıktı!..

Ocu, ÅŸucu, bucu yoktu! YüreÄŸi ‘Türkiye’ ve ‘Atatürk’ sevdası ile atan binlerce EreÄŸli’li, Cumhuriyet için yürüdü…


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ’Cumhuriyet Yürüyüşü’ gerçekleÅŸtirildi.
Bayram kapsamında, gündüz düzenlenen etkinlikler sonrası akÅŸam saatlerinde Fener Alayı yapıldı. BaÄŸlık Karakolu önünde toplanan vatandaÅŸlara belediye ekipleri tarafından Türk Bayrakları dağıtıldı. Yürüyüş 18.30’da baÅŸladı.
Yürüyüşün baÅŸlaması ile protokol üyelerinin ön sırada olduÄŸu binlerce kiÅŸi, ellerinde Türk Bayraklarıyla meÅŸale tutan sivil askerler ile birlikte Devrim Bulvarı’nda bulunan Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte, ön kısım Ä°stanbul Yolayrımından geçtikten 20 dakika sonra, arka kısımdaki en son grup ise aynı noktadan ancak geçebildi. Yürüyüşe yaklaşık 8 bin yurttaÅŸ katıldı.

Atatürk Anıtı
Anıt önünde ise ilk olarak saygı duruÅŸunda bulunuldu ve Ä°stiklal Marşı söylendi. Daha sonra bir konuÅŸma yapan EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, tüm yurtta olduÄŸu gibi EreÄŸli’de de Cumhuriyetin kuruluÅŸunun 94. yıldönümünü kutlamanın heyecanını, coÅŸkusunu ve onurunu yaÅŸadıklarını belirterek, "biz her türlü yokluÄŸa, imkansızlıklara raÄŸmen, hiçbir zaman kendimizi, özgüvenimizi kaybetmeden, bağımsızlığımızın müdahalesine müsaade etmeden, istiklal harbini kazanarak zaferle noktalamış bir Cumhuriyetin çocuklarıyız, evlatlarıyız, torunlarıyız. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun" dedi.
Kalabalık çalan 10. Yıl Marşı ile bir süre daha coşkulu dakikalar yaşadıktan sonra kutlamalar sona erdi.

-Katılım-

Cumhuriyet Yürüyüşü’ne EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Aykut ManioÄŸlu, Ä°lçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, siyasi partilerin ilçe baÅŸkanları ve üyeleri, belediye baÅŸkan yardımcıları, kamu kurumlarının amirleri, ilçede bulunan sivil toplum örgütlerinin baÅŸkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.

 

Ereğli bayramına sahip çıktı!..

Ocu, ÅŸucu, bucu yoktu! YüreÄŸi ‘Türkiye’ ve ‘Atatürk’ sevdası ile atan binlerce EreÄŸli’li, Cumhuriyet için yürüdü…

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran5
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo