Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR’DEN İLK ÇEYREK PERFORMANSI

ERDEMÄ°R’DEN  Ä°LK ÇEYREK PERFORMANSI

Bu yıl 50. yılını kutlayan Erdemir Grubu,  hem ciroda hem kârlılıkta yüksek performansla kapattığı 2014 yılının ardından, bu yıl ilk çeyrekte de göz doldurdu. Erdemir Grubu’nun ilk çeyrek net satış gelirleri 1 milyar 179 milyon dolar, net dönem kârı ise 137 milyon dolar olarak gerçekleÅŸti. Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, hammadde fiyatlarındaki düşüşün hızlı olmasına raÄŸmen mamul fiyatlarındaki düşüşün daha yavaÅŸ gerçekleÅŸmesinin Erdemir Grubu’nun karlılığını olumlu etkilediÄŸini belirtti. Pandır, bu yıl 479 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, yıl sonu satış rakamını ise 8.4 milyon tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin ağır sanayi devi Erdemir, geçen yıl ciro ve kârlılıkta ulaÅŸtığı yüksek performansın ardından, uluslararası alanda düşen hammadde fiyatlarına raÄŸmen 2015 ilk çeyreÄŸini de göz dolduran bir performansla tamamladı. Erdemir Grubu’nun ilk çeyrek net satış gelirleri 1 milyar 179 milyon dolar, net dönem kârı ise 137 milyon dolar olarak gerçekleÅŸti. Erdemir’in geçen yılın ilk çeyreÄŸinde satış gelirleri 1 milyar 324 milyon dolar, net dönem kârı ise 195 milyon dolar olmuÅŸtu. Erdemir’in yılın ilk çeyreÄŸinde FAVÖK’ü (EBITDA) ise 249 milyon dolar olarak gerçekleÅŸti. Türkiye’de üretilen ham çeliÄŸin yüzde 25’ini, yassı çeliÄŸin ise yüzde 67’sini gerçekleÅŸtiren Erdemir, 2014 yılı sonu itibariyle net kârını yüzde 51 artırarak 732 milyon dolar net kâra ve 5.3 milyar dolar ciroya ulaÅŸmıştı. Ä°lk çeyrek rakamlarını deÄŸerlendiren Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, hammadde fiyatlarındaki düşüşün hızlı olmasına raÄŸmen mamul fiyatlarındaki düşüşün daha yavaÅŸ gerçekleÅŸmesinin grubun kârlılığını olumlu etkilediÄŸini belirtti. Pandır, parasal düşüşün tamamen global piyasalardaki hammadde fiyatlarındaki düşüşten kaynaklandığını, kârlılığın miktar olarak düşse de oransal olarak geçen yıldan daha iyi olduÄŸunu belirtti. Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, düşüşün satışlarda deÄŸil, fiyatlarda olduÄŸunu dile getirdi.

Ãœretimimiz artacak

Bu yıl 8.4 milyon ton toplam üretim hedeflediklerini kaydeden Pandır, “Geçen yılki üretimimiz toplam 8.1 milyon ton olmuÅŸtu. ÃœrettiÄŸimizin hepsini satacağız” diye konuÅŸtu. Yatırımların da süreceÄŸine iÅŸaret eden Pandır, “Bu yıl için yatırım planımız 479 milyon dolar. 2016 ve 2019 yılları arasında da 611 milyon dolarlık daha yatırımımız hayata geçirilecek” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo