Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR’DEN GÜZEL HABER!..

ERDEMÄ°R’DEN GÃœZEL HABER!..

EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Grubu’nun, 2015’in ilk altı ayına 304 milyon dolar kar ettiÄŸi bildirildi.


Erdemir Kurumsal Ä°letiÅŸim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Grubun geçen yıl 4 milyon 100 bin ton olarak tamamlanan sıvı çelik üretimi, bu yılın ilk altı ayında 4 milyon 500 bin ton yükseldi.
Aynı dönemde 4 milyon 300 bin ton nihai mamül üretimi yapılan Erdemir Grubu bünyesindeki fabrikalarda satışların yüzde 85’e yassı, yüzde 15’i ise uzun ürün olarak gerçekleÅŸti.

 

PANDIR: VERÄ°MLÄ°LÄ°K ODAKLI YATIRIM VE UYGULAMALAR
Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, yılın ilk altı ayına ilişkin değerlendirmesinde, çelik sektöründe global oyuncu olma yolunda gerçekleştirdikleri atılımlarda başarılı olduklarını belirtti.
Pandır, piyasaların kırılgan olmasına rağmen verimlilik odaklı yatırım ve uygulamalar ile satın alma maliyetlerinin optimizasyonuna dair çalışmalar sayesinde karlılıklarını sürdürmenin önemli olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:
“Önümüzdeki dönemler için belirlenen hedeflere ulaşılmasında oluÅŸabilecek riskleri öngörerek, konjonktüre uygun adımlar attık. Yakalanan bu satış baÅŸarısında grubun planlı ve hızlı hareket edebilme kabiliyeti etken oldu. Attığımız çevik adımlarla sektöre yön vermeye devam edeceÄŸiz.

ÇİN ÜZERİNDEN YATIRIMLAR
Çin’de çelik üretimi hızla devam ederken, belli bir dönemden sonra Çin’deki talebin gerilemesi, ihraç edilmeyi bekleyen yüksek tonajda üretim fazlasına sebep oldu. Son yıllarda Çin’deki tüketimin üretimin altında kalması da, global anlamda çelik sektörü üzerindeki baskıyı artırmakta ve yerli çelik sanayini zor durumda bırakmaktadır. 2015 yılın ilk 6 ayında Çin, toplam çelik ihracatını 53 milyon ton seviyesinde gerçekleÅŸti. Bu ÅŸartlar altında ayakta kalabilmek için Türk çelik ÅŸirketlerinin stratejilerini doÄŸru belirlemesi ve verimlilik odaklı çalışmaları göz önünde bulundurarak doÄŸru yatırımlar yapması ÅŸart.”

GALVANÄ°ZLEME HATTI
Pandır, Erdemir Grubu’ndaki Galvanizleme Hattı yatırımlarına da deÄŸinerek, şöyle dedi:
“Erdemir Grubu’nun ülke ekonomisinin büyümesine ve geliÅŸmesine katkıları artarak devam edecek. Ortaya koyduÄŸumuz baÅŸarılı performans ile hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, müşterilerimize ve topluma her daim en iyi hizmeti sunmayı hedefledik. Erdemir Grubu’nun 50. yılını kutladığı bu sene önemli atılımlara imza attık. Yeni galvanizleme hattı yatırımı ile ilgili olarak Mitsubishi-Siemens Ortaklığı olan Primetals Technologies France SAS firmasıyla imzalanan sözleÅŸmenin yürürlüğe girmesinden 29 ay sonra ticari üretime geçecek olan yeni galvanizleme hattı ile birlikte Erdemir Grubu’nun toplamda galvaniz üretim kapasitesi 680 bin ton/yıl seviyesine yükselecek.
Yeni galvanizleme hattı yatırımımız ile Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına önemli katkılarda bulunacağımıza inanıyorum. Kurulacak olan yeni tesis ile baÅŸta otomotiv pazarı olmak üzere yüzey kalitesine baÄŸlı satış tonajımızı artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye’de üretilemeyen ve ilk defa yeni galvanizleme hattının devreye alınmasıyla 1880 milimetre geniÅŸlikte çelik üretimi yapılabileceÄŸiz. Bu yatırımın tamamlanması ile birlikte ülkemiz çelik pazarı geniÅŸ ebatlı ürün ihtiyacını yurtiçinden karşılanabilecek.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo